Dzięki za cenne wskazówki
Ogród Moni cz.2
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Spróbuję, choć pięciorniki przycinałam zawsze po kwitnieniu, jesienią - ten właśnie tak był rok temu cięty i zobacz jaki rozrośnięty, a miał chyba 15cm po cięciu (teraz ok.70cm)iga23 pisze:Monika pięciornika przytnij wczesną wiosną, pięknie się rozkrzewi, i nie będzie taki wielki, ale raczej nie tnie się na zimę.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
pytanie mam w sprawie lawendy.Chcę moją ciąć bo rozwinęła już kwiaty,Czy zamiast do wazonu mam ją do ziemi włożyć? też bym chciała namnożyć..czy kwiatki obciąć?
Moni-moja na pniu też okazała się Nie być tą za którą ją miałam czyli The Fairy.Dałam jej w nogi Fairy i .....mam dwa kolory a miał być jeden
Moni-moja na pniu też okazała się Nie być tą za którą ją miałam czyli The Fairy.Dałam jej w nogi Fairy i .....mam dwa kolory a miał być jeden
- Alania

pieciorniki mam w słonecznym miejscu - kwiaty robią się blade w słońcu, ale ostatnio wciąż padało, więc nabrał intensywnego koloru - podoba mi się i blady i takidominikams pisze:Monia, pięciornik Pink rośnie w zacienionym trochę miejscu? Bo mój na słońcu, i blakną mu niestety kwiaty. Chyba przesadzę pięciorniki w inne miejsce![]()
Och, różowa lawenda - muszę kupić jak dopadnę 8)
- Alania

ja mam w nogach Fairy piennej taką samą i super to wygląda, choć niestety ta pienna przemarzła mi nieco i tylko z jednego miejsca odbiłaAszka pisze:pytanie mam w sprawie lawendy.Chcę moją ciąć bo rozwinęła już kwiaty,Czy zamiast do wazonu mam ją do ziemi włożyć? też bym chciała namnożyć..czy kwiatki obciąć?
- dominikams

- dominikams

- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Pięciornik rozrośnięty i ładnie kwitnący -czym nawozić ,aby tak ładnie kwitł-u mnie kwiatków ledwo co.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości