Dusiu, może nie znasz osobiście takiej osoby, ale na forum jest kilku storczykomaniaków w podobym do Ciebie wieku. Z tego co wiem, są to Anusska i TulipanStorczykowa pisze:(nie znam drugiej osoby w moim lub podobnym wieku, która też by uwielbiała storczyki).
Moje skarby AXELA
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
osobiście nie znam nikogo, kto by miał choć trochę podobne zainteresowania do moich. jestem jedyna w swoim rodzaju i cieszę się z tego.Mamba pisze:Dusiu, może nie znasz osobiście takiej osoby, ale na forum jest kilku storczykomaniaków w podobym do Ciebie wieku. Z tego co wiem, są to Anusska i TulipanStorczykowa pisze:(nie znam drugiej osoby w moim lub podobnym wieku, która też by uwielbiała storczyki).
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zgadzam się z Tobąaxela pisze:grunt to wiedzieć czego chce się w życiu i czerpać z tego przyjemność.
ja lubię kwiaty ale tylko ładneczyli storczyki, lubię zwierzaki (mam psa i 2 koty) i aktualnie robie prawo jazdy na motor
Warto mieć swoje hobby niezależnie od wieku...tak wiecie żeby nie zwariować w życiu :P
- Storczykowa

- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Masz bardzo ciekawe nabytki, niespotykane. Życzę powodzenia w uprawie !axela pisze:chciałabym kiedys zobaczyć widok kwitnących pięciu naraz albo i więcej bo mają tendencję do nowych przyrostów i tak np. jedna dorosła ascocentrum ma już dwa przyrosty które będą zdolne do kwitnień gdzieś za 3-4 lata
mam nadzieje że w nastepnym roku ujrzę taki widok:
http://www.flickr.com/photos/aiea1/3565749702/
I życzę , by ascocentrum zakwitło tak jak na zdjęciu, do którego linka wstawiłaś ! Wspaniałe jest !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
danutastachurska1 dzięki za zainteresowanie ale niestety nie
ciągle go reanimuje..co tydzień to gorszy stan...
próbowałam już w kermazycie, próbowałam w foli co by wilgotność miał większą, próbowałam na półce pod sufitem a w tej chwili stoją ciągle w wodzie. ...jeden puścił korzonek ale nie wiem czemu już w ogóle nie rośnie..
nastawiam się na najgorsze...
chyba rzeczywiście to nie na nasz klimat... choć dopóki żyją będę o nie walczyć.
dziś w przypływie chęci zakupiłam na pocieszenie phalka białego z żółtą warżką
ale nie mam aparatu żeby go uwiecznić :)może zobaczy pieknie kwitnącego storczyka i się zawstydzi
będę szczęśliwa z jakiegokolwiek korzonka....
próbowałam już w kermazycie, próbowałam w foli co by wilgotność miał większą, próbowałam na półce pod sufitem a w tej chwili stoją ciągle w wodzie. ...jeden puścił korzonek ale nie wiem czemu już w ogóle nie rośnie..
nastawiam się na najgorsze...
dziś w przypływie chęci zakupiłam na pocieszenie phalka białego z żółtą warżką
witam pokażę Wam dziś swój nowy nabytek, standardowy biały phalaenopsis z żółtą warżką. niby niczym się nie wyróżnia i miałam w ręku już innego ale ten jakoś mi się bardzo spodobał. dodatkowo puszcza pęd tylko że ze środka, nie wiem jaki wpływ będzie miało to na jego dalszy wzrost.

przekłamany kolor zdjęcia ze względu na wszechobecną zieleń w moim pokoju

dodatkowo pokażę Wam zamontowane już od tygodnia bulbophyllum. na razie tylko dwa które wyrażnie rosną, reszta siedzi w akwarium.
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a95 ... 2d6a5.html]
[/URL
na koniec tylko dodam że będą kwitnąć dwa phalaenopsisy kupione z przecen ..ciekawe jakie będą mieć kolory.
aha i nauczyłam się dopasowywać nawozy do phal i z tego co zrozumiałam to przewaga azotu-korzenie i liście a przewaga potasu i fosforu to -kwitnienie. w razie czego poprawcie.
na razie zakupiłam nowy nawóz i zobaczymy efekty 8)

przekłamany kolor zdjęcia ze względu na wszechobecną zieleń w moim pokoju

dodatkowo pokażę Wam zamontowane już od tygodnia bulbophyllum. na razie tylko dwa które wyrażnie rosną, reszta siedzi w akwarium.
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a95 ... 2d6a5.html]
[/URLna koniec tylko dodam że będą kwitnąć dwa phalaenopsisy kupione z przecen ..ciekawe jakie będą mieć kolory.
aha i nauczyłam się dopasowywać nawozy do phal i z tego co zrozumiałam to przewaga azotu-korzenie i liście a przewaga potasu i fosforu to -kwitnienie. w razie czego poprawcie.
na razie zakupiłam nowy nawóz i zobaczymy efekty 8)
- Storczykowa

- Storczykowa