A te muchy to pewnie hodowla od jaskółek
Ogródek Magdy :-)
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
magdala
111agnieszka pisze:No no - widać wycieczka udana bo zdjęcia mówią same za siebie![]()
Ciekawa jestem czy zaglądałaś do tych jaskółczych dziurek![]()
![]()
Agnieszko
A jak tam kondycja Twojego betonu ???
Gosiu-Gorzato
Rewa śliczna faktycznie ,mojej koleżance (była tam pierwszy raz) skojarzyła się z Bornholmem -ja nie byłam ,więc mogę jej tylko wierzyć
Marylo
Krzysiu
Magda.
-
magdala
Dzisiaj był u nas dzień prawdziwego lata
Taki jak za "dawnych" czasów -długi ,upalny ,a wieczorem zrobiło się tak lekko przedburzowo ,ale wszystko się rozeszło
Na działce kwitną róże:

Zapomniałam dodać ,ze "dziczyzna" (wszystko na to wskazuje ,chociaz nie mamy pojęcia jak one dostają się za płot...)
poprawiła swoje wykopki pod śliwką węgierką i dzisiaj rabata była większa i głębsza

Magda.
Na działce kwitną róże:

Zapomniałam dodać ,ze "dziczyzna" (wszystko na to wskazuje ,chociaz nie mamy pojęcia jak one dostają się za płot...)
poprawiła swoje wykopki pod śliwką węgierką i dzisiaj rabata była większa i głębsza

Magda.
-
magdala
Gosiu
widzisz ten płot z siatki na zdjęciu ? To takie ogrodzenie ma cała działka -on ma ok. 150 cm wysokości ...
Dziury żadnej nie znalazłam ,dlatego nie mogę dojść jak one tam włażą
Jakieś latające czy skaczące dziki ???
U nas tylko "pielą " tę jedną grządkę ,ale u sąsiadów zjadły buraczki ,pomidory i takie tam inne przysmaki.
Może trzeba nam rozbić namiot i zaczaić się nocą ??? Ależ to byłoby mrożące krew w żyłach przeżycie
Przynajmniej dla mnie....
Magda.
Dziury żadnej nie znalazłam ,dlatego nie mogę dojść jak one tam włażą
U nas tylko "pielą " tę jedną grządkę ,ale u sąsiadów zjadły buraczki ,pomidory i takie tam inne przysmaki.
Może trzeba nam rozbić namiot i zaczaić się nocą ??? Ależ to byłoby mrożące krew w żyłach przeżycie
Magda.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
-
magdala
Dominiko
,Aniu
,Gosiu
-ja tez tak mówię -to niemożliwe
ale jakoś przełażą . Od lasu oddziela nas nawet podwójny płot z siatki tworzący taki metrowej szerokości korytarz... Może są jakieś dziury ,ale ja nic nie zobaczyłam .
Świnie w Kosmosie
!!! Już to sobie wyobraziłam
a może tam rosną trufle...?????
Aniu
Jeśli chodzi o różę -to Ty będziesz lepiej wiedział a jaka to odmiana -ja niestety jej nie znam
Magda.
Świnie w Kosmosie
a może tam rosną trufle...?????
Aniu
Magda.
Nie ma co się rozpisywać - róże cudowne. Bardzo też podobają mi się Twoje jak zwykle perfekcyjnie przycięte bukszpany.
Mam pytanie co do laurowiśni - jak sobie radzą Twoje siewki? Mi przeżyły 2 - jedna jest zielona, większa, ale nic nie wypuszcza, a druga ma wielką brązową plamę, ale coś wypuszcza. :-P
Mam pytanie co do laurowiśni - jak sobie radzą Twoje siewki? Mi przeżyły 2 - jedna jest zielona, większa, ale nic nie wypuszcza, a druga ma wielką brązową plamę, ale coś wypuszcza. :-P
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
-
magdala