Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 1
- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, czy to rododendron rośnie na słońcu, czy irysy w cieniu?
Pięknie kwitną Twoje irysy. Ja ensata mam chyba dwa, ale że kwiaty były takie sobie to nie kupowałam więcej. A tu widzę, że są piękne. Oczywiście na zdjęciach w ofertach też są piękne, ale tu wiem, że pochodzą od kogoś kto choduje je u siebie w ogrodzie.
Pięknie kwitną Twoje irysy. Ja ensata mam chyba dwa, ale że kwiaty były takie sobie to nie kupowałam więcej. A tu widzę, że są piękne. Oczywiście na zdjęciach w ofertach też są piękne, ale tu wiem, że pochodzą od kogoś kto choduje je u siebie w ogrodzie.
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Danusiu- rzeczywiście dobrze, że są różne i w dodatku sześciopłatkowe. Ale podmiany na trójpłatkowe też miałam tylko w moim bagienku jest już ciasnawo i je powyrywałam.
Beato- trafiłaś pewnie na trójpłatkowe i w dodatku z płatkami opuszczonymi w dół- mi one też się nie podobają. Ale są sześciopłatkowe o płatkach ułożonych horyzontalnie i w dodatku ogromne. Te są przeurocze.
Rododendrony rosną pod śliwą po stronie północnej a bagienko z irysami jest już poza koroną drzewa i irysy są w słońcu od wschodu do południa. Ensaty muszą być w miejscu słonecznym bo inaczej nie kwitną.
Aniu-życzę Ci aby Twój irys zakwitł ślicznie .
Maju- jest to jeden z moich ulubionych ; wichura złamała mu pozostałe cztery pąki . Gdyby wszystkie zakwitły, to dopiero byłby widok.
Beato- trafiłaś pewnie na trójpłatkowe i w dodatku z płatkami opuszczonymi w dół- mi one też się nie podobają. Ale są sześciopłatkowe o płatkach ułożonych horyzontalnie i w dodatku ogromne. Te są przeurocze.
Rododendrony rosną pod śliwą po stronie północnej a bagienko z irysami jest już poza koroną drzewa i irysy są w słońcu od wschodu do południa. Ensaty muszą być w miejscu słonecznym bo inaczej nie kwitną.
Aniu-życzę Ci aby Twój irys zakwitł ślicznie .
Maju- jest to jeden z moich ulubionych ; wichura złamała mu pozostałe cztery pąki . Gdyby wszystkie zakwitły, to dopiero byłby widok.
- andowan

Następne irysy szablolistne.

Zaczynają też kwitnąć jeżówki. Na początku moje zeszłoroczne siewki. Nie wszystkie powtórzyły cechy ale Mango Meadowbrite w stu procentach - dwie siewki i obie udane. Z niecierpliwością czekam na wykwitnięcie dalszych
no i na jeżówki odmianowe.

Lilie turbankowe podobają mi się bardzo. Są takie bezpretensjonalne.

Zakwitł nowy liliowiec, wydawało się, że z solignego źródła. Niestety- nie jest pełny a miał taki być. Ma za to ogromny kwiat o średnicy 16 cm. Cieszę się ale oczywiście odmiana NN

Dzień zakończył się pięknym zachodem słońca. Przed pięcioma minutami znowu zaczęło padać.

Zaczynają też kwitnąć jeżówki. Na początku moje zeszłoroczne siewki. Nie wszystkie powtórzyły cechy ale Mango Meadowbrite w stu procentach - dwie siewki i obie udane. Z niecierpliwością czekam na wykwitnięcie dalszych
no i na jeżówki odmianowe.

Lilie turbankowe podobają mi się bardzo. Są takie bezpretensjonalne.

Zakwitł nowy liliowiec, wydawało się, że z solignego źródła. Niestety- nie jest pełny a miał taki być. Ma za to ogromny kwiat o średnicy 16 cm. Cieszę się ale oczywiście odmiana NN

Dzień zakończył się pięknym zachodem słońca. Przed pięcioma minutami znowu zaczęło padać.
- andowan

Nareszcie słońce i ani kropli deszczu
Mogłabym narzekać na spodziewany upał, którego nie znoszę ale nie będę
W ogrodzie zakwitły moje ostatnie martagony

i następne irysy szablolistne

i liliowce

ten niestety NN
Jeżówka Mango Meadowbrite w całej okazałości
Żeby nie było tak wspaniale, to zachorowały mi irysy syberyjskie.
Jutro dostaną lekarstwa.
W ogrodzie zakwitły moje ostatnie martagony

i następne irysy szablolistne

i liliowce

ten niestety NN

Jeżówka Mango Meadowbrite w całej okazałości

Żeby nie było tak wspaniale, to zachorowały mi irysy syberyjskie.
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57