Roślinki Karinki - zapraszam do oranżerii cz.3
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Malutka taka, Oleńko...miałyśmy nie najlepszy początek, bo myślałam, że - jak prawie każda variegatka - potrzebuje więcej światła niż standardowe odmiany... No i dałam ją na południowe okno, a ona tam zzieleniała
Poprzednia właścicielka roślinki dała mi parę wskazówek i teraz kliwcia jest na nowym miejscu. Aklimatyzuje się 
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To trzymam kciuki za zdrówko tego cudeńka w paseczki ;)
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- koniczynka

- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- anoli

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
Cudne skrętniki, jakie miejsca lubią u Ciebie. Ja na razie walczę z ukorzenieniem listka :P Klonik bajeczny, jednak ja nie mam do tych roślin ręki. Jak zawsze, gdy do Ciebie zaglądam, poczułam się jak w zaczarowanej krainie 
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Staram się go omijać szerokim łukiem, by mnie znów nie pokusiło "dbać" o niego ;)myszorek pisze:To trzymam kciuki za zdrówko tego cudeńka w paseczki ;)
magi pisze:oo jakie fajne sukulenty
Mam słabość do aloesówaguka pisze: a aloes no cóż kolejne marzenie
jardin pisze:peperomia piękna i gęsta
To peperomia caperata - robię właśnie do niej trzecie podejście. Może tym razem się nie przekręci ;) Ale chyba idzie ku dobremu, skoro zakwitła.Edyta 74 pisze: takiej peperomii jeszcze nie widziałam
Ariadna pisze:Kari gdzie można kupic skrytokwiat???
Dziewczyny, nie będę zbyt oryginalna... W castoramie ;)koniczynka pisze:skrytokwiat gdzie ty dorwałaś takie cudo
Andziu, one na dworze rosną jak szalone!Andziax007 pisze:Karinko klonik super ubarwiony.....ja mam takiego ale to jeszcze maleństwo
Karinko > kwitł Ci już ten klonik![]()
Tak, Kasieńko - właśnie na pomarańczowo. Ale wtedy trzymałam go w domu i kwitnienia były mało obfite.
Anolko, rosną tylko na wschodnim oknie. Lepiej idzie tym, co siedzą w łazience, pewnie ze względu na wyższą wilgotność powietrza.anoli pisze:Cudne skrętniki, jakie miejsca lubią u Ciebie.
Basieńko, mam w zanadrzu jeszcze kilka okazów ;)basga pisze:Jak zwykle śliczności nam serwujesz!
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18