Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
-
volcowitch
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Łukasz za odpowiedź. Na razie poobserwuję ją i zobaczę czy jej to służy

Aha i jeszcze póki co, to zmieniłam miejsce mojej Phal. bellina. Przeniosłam ją na parapet od zachodniej strony i włożyłam do wazonu z wodą na dnie, żeby miała trochę więcej wilgoci. Poprzednie stanowisko coś nie do końca jej służyło (parapet okna płn.-zach.). Oto ona:

Aha i jeszcze póki co, to zmieniłam miejsce mojej Phal. bellina. Przeniosłam ją na parapet od zachodniej strony i włożyłam do wazonu z wodą na dnie, żeby miała trochę więcej wilgoci. Poprzednie stanowisko coś nie do końca jej służyło (parapet okna płn.-zach.). Oto ona:

- Anusska
- 1000p

- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, ładna ta Phal. bellina
Tylko nie wiem, czy w tym wazoniku
nie będzie miała za małego ruchu powietrza, przez co podłoże może nie przesychać
Sama tak zrobiłam na początku ze swoimi siewkami - wsadziłam je do zamkniętego pojemnika,
a potem przez tydzień nie przesychały
No, ale porobiłam dodatkowe dziurki w pojemniku
i doniczkach siewek i już jest ok. Ale zobaczymy, może u Ciebie inaczej z tym będzie :P
nie będzie miała za małego ruchu powietrza, przez co podłoże może nie przesychać
Sama tak zrobiłam na początku ze swoimi siewkami - wsadziłam je do zamkniętego pojemnika,
a potem przez tydzień nie przesychały
i doniczkach siewek i już jest ok. Ale zobaczymy, może u Ciebie inaczej z tym będzie :P
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko zajrzałam i kilka stronek obejrzałam. Phal. pantherina śliczniusi, reszta gromadki również. Gratuluje. jeśli zaś chodzi o phal. bellina to zgodzę się z poprzedniczkami- chyba za mały ruch powierza tam będzie miał?

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- agata0806
- 1000p

- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Woooow ale nam Halinka zaszalała,gratuluję nowych pięknościorange30 pisze:Oprysk wykonany, na razie nie obcinałam liścia, wzmożona obserwacja delikwenta![]()
![]()
Tyle "smutności", a teraz coś z "wesołości" ;:49 Od wczoraj na moich ciasnych parapetach zagościły nowości ;:12 Oto one![]()
![]()
![]()
![]()
oraz wspomniany wcześniej sabotek
![]()
![]()
A dzisiaj dołączyła do pozostałych Maxillaria tenuifolia (pachnie, ale zapach jak dla mnie żadna rewelacja)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uffffffff to by było wszystko z nowości. Poza tym trochę zaczęło się dziać u innych roślinek, ale to innym razem, teraz nie będę zanudzać![]()
![]()
![]()
Wreszcie masz Phal.pantherina,mój jeszcze mi nie kwitł...Ale puszcza już drugi listek..
- agata0806
- 1000p

- Od: 11 lut 2009, o 14:12
Cooooo??? Phal.cornu-cervi ma pędzik?? Ojej,to ja też czekam z utęsknieniem na fotki,mój stoi jak zaklęty ale miał przedziorki,wrr..Stoi w orchidarium i tam się przypałętały te wstręciuchy..Przeszły po prostu z innej rośliny ale drugi wypuszcza listek,stał 8 miesięcy i dopiero ruszył po wymianie podłoża na spaghnum,jest w maleńkiej 5 cm doniczusi
A Paradisanthus micranthus przepiękny,obejrzałam go sobie przed chwilą w necie bo nie miałam bladego pojęcia jak wygląda
No to cud kwiatuchy Ci się szykują,gratuluję
A Paradisanthus micranthus przepiękny,obejrzałam go sobie przed chwilą w necie bo nie miałam bladego pojęcia jak wygląda
No to cud kwiatuchy Ci się szykują,gratuluję

Jest mi niezmiernie miło, że podobają się moje roślinki 

i Paradisanthus micranthus