Moje orchidaria - Anaka
-
Paulinka Z
- 200p

- Od: 13 cze 2009, o 17:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
Anaka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 maja 2009, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paulinko, zapraszam na moje wątki.Bardzo mi miło,że Ci się podoba.
Pozdrawiam słonecznie
Pozdrawiam słonecznie
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
piękne. ja też zaczynałam od hybryd, ale teraz chcę czegoś więcej. oczywiście hybrydy nadal uwielbiam i mam ich trochę.
a wymieniasz się storczykami? zapytałam kilka postów wcześniej, ale nie odpowiedziałaś. a lueddemanianę może niedługo będę mieć. mam jedną sadzonkę, która potraciła korzonki, teraz zaczyna puszczać nowy, może jakoś przeżyje. trzymam ją pod foliową torebką po podłożu.
a wymieniasz się storczykami? zapytałam kilka postów wcześniej, ale nie odpowiedziałaś. a lueddemanianę może niedługo będę mieć. mam jedną sadzonkę, która potraciła korzonki, teraz zaczyna puszczać nowy, może jakoś przeżyje. trzymam ją pod foliową torebką po podłożu.
-
Anaka

Mamba, Twoja kolekcja też jest ciekawa. Masz bardzo ładne rośliny
No i we Wrocławiu odbywają się wystawy orchidei, gdzie możesz zdobywać nowe okazy.
Ostatnio mieliście tam świetną imprezę, na którą niestety nie mogłam przyjechać
Pozdrawiam.Ania :P
No i we Wrocławiu odbywają się wystawy orchidei, gdzie możesz zdobywać nowe okazy.
Ostatnio mieliście tam świetną imprezę, na którą niestety nie mogłam przyjechać
Pozdrawiam.Ania :P
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Mamba

- Od: 25 cze 2008, o 21:25
Aniu, dziękuję. Nie chcę się licytować, ale muszę powiedzieć, że moja skromna kolekcja niestety nie dorasta do pięt Twojej. Twoja kolekcja jest zachwycająca zwłaszcza, że obfituje w storczyki botaniczne, które są trudniej osiągalne niż hybrydy, a te umnie przeważają. Wystawy we Wrocławiu rzeczywiście odbywają się, ale zbyt rzadko jak dla mnie
i ofert też nie jest aż tak dużo jak bym chciała
Chociaż, gdyby kupić wiele z wymarzonych storczyków równocześnie, nie byłoby takiej frajdy z ich zdobywania i posiadania 
- Storczykowa

-
Anaka

No właśnie - chodzi też o szukanie,czekanie na nowe rośliny. To wiele uczy i sprawia,że nasze zdobycze są cenniejszeMamba pisze:Aniu, dziękuję. Nie chcę się licytować, ale muszę powiedzieć, że moja skromna kolekcja niestety nie dorasta do pięt Twojej. Twoja kolekcja jest zachwycająca zwłaszcza, że obfituje w storczyki botaniczne, które są trudniej osiągalne niż hybrydy, a te umnie przeważają. Wystawy we Wrocławiu rzeczywiście odbywają się, ale zbyt rzadko jak dla mniei ofert też nie jest aż tak dużo jak bym chciała
Chociaż, gdyby kupić wiele z wymarzonych storczyków równocześnie, nie byłoby takiej frajdy z ich zdobywania i posiadania
Takie łatwe zdobycze nie mają tego miłego dreszczyku emocji
Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa

- Storczykowa

- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak się na coś długo czeka, to radość z tego jest większa. Oczywiście nie chciałabym mieć u siebie wyłącznie sadzonek, niezdolnych jeszcze do kwitnienia, bo to mogłoby mnie zniechęcić. Ale gdy coś innego kwitnie to warto poczekać na kwiatki konkretnej roślinki nawet kilka lat. Czas szybko leci.
Pomyślcie o cierpliwości niektórych kaktusiarzy, pewne gatunki sucholubnych zakwitają dopiero w wieku kilkunastu lat!
Pomyślcie o cierpliwości niektórych kaktusiarzy, pewne gatunki sucholubnych zakwitają dopiero w wieku kilkunastu lat!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
-
Anaka

Zapraszam
Moje wątki
Moje wątki