POzdrawiam.Ania
Ja rozpuszczam około ( 15 g) drożdźy z takiej małej paczuszki ( 100 g) jaką się kupuje do pieczenia ciasta lub są drożdźe suszone w małych torebeczkach ( nie wiem jaka jest gramatura) to biorę taką małą torebeczkę i rozpuszczam w 5 litrach wody i trzymam ok. 5-7 dni ( śmierdzi gnojówką ). Póżniej rozcieńczam i podlewam wszystkie rośliny ogrodowe , domowe a nawet storczyki.maryla-56_56 pisze:Powiedz - jaka mikstura drożdżowa?
To jeszcze proszę, napisz jakie robisz rozcieńczenie, tak jak z gnojówką z pokrzyw 1:10?bogumila pisze:Ja rozpuszczam około ( 15 g) drożdźy z takiej małej paczuszki ( 100 g) jaką się kupuje do pieczenia ciasta lub są drożdźe suszone w małych torebeczkach ( nie wiem jaka jest gramatura) to biorę taką małą torebeczkę i rozpuszczam w 5 litrach wody i trzymam ok. 5-7 dni ( śmierdzi gnojówką ). Póżniej rozcieńczam i podlewam wszystkie rośliny ogrodowe , domowe a nawet storczyki.maryla-56_56 pisze:Powiedz - jaka mikstura drożdżowa?
Beatrice to zależy jakie rośliny podlewam : ogrodowe - 1:1 , domowe 1:2 , storczyki -cymbidium 1:1 inne 1:3Beatrice pisze:To jeszcze proszę, napisz jakie robisz rozcieńczenie, tak jak z gnojówką z pokrzyw 1:10?bogumila pisze:Ja rozpuszczam około ( 15 g) drożdźy z takiej małej paczuszki ( 100 g) jaką się kupuje do pieczenia ciasta lub są drożdźe suszone w małych torebeczkach ( nie wiem jaka jest gramatura) to biorę taką małą torebeczkę i rozpuszczam w 5 litrach wody i trzymam ok. 5-7 dni ( śmierdzi gnojówką ). Póżniej rozcieńczam i podlewam wszystkie rośliny ogrodowe , domowe a nawet storczyki.maryla-56_56 pisze:Powiedz - jaka mikstura drożdżowa?