Clair piękna... moja miała jednego kwiata... "obfociłam " w każdej fazie instnienia
Ogród Igi - cz.4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś skleroza nie boliiga23 pisze:Agnieszko poczekaj, ja go mam 3 lata, na początku były dwa liście, nie spodziewałam się takiej rośliny.Inne nie rosną w takim tempie. Ale jak byś chciała to mam sporo siewek, są jeszcze malutkie, ale geny maja takie same.AGNESS pisze:Iguś piękny Twój ciemiernik, ja sobie kupiłam takiego wiosną przez allegro, ale niestety nie wyrósł, musiał być jakiś marnej jakościRabatka hostowa super, piękne hosty i żuraweczki śliczne
widzę również piękne niziutkie dzwoneczki, wspaniałe są
one są wieloletnie
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś piszesz, że jeszcze coś mi się spodoba........jeśli bym Ci napisała, co mi się podoba to musiałabyś do mnie tirem wysyłaciga23 pisze: Agnieszko pewnie ,że tak, w zeszłym tygodniu siewki poszły do doniczek, aby się dobrze ukorzeniły , maja korzenie palowe, myślę,że do jesieni jeszcze Ci się coś spodoba, ale sobie zapisz, bo ja też mam sklerozę.
Kochana jesteś, dziękuję
Pierwsza to Heuchera micrantha 'Palace Purple'
Druga kolorytem zarówno wierzchu jak i spodu liści pasuje na 'Dolce Peach Melba', ale kształt liści mi nieco nie pasuje (ale żurawki mają to do siebie, że zależnie od warunków potrafią mieć inny kształt i rozmiar liści). Skąd masz tę żurawkę?
Czwarta to będzie zapewne 'Amber Waves'
Piąta wygląda na 'Caramel' - ale dziwię się, że jest poprzypalana ('Caramel' się nie przypala), była niedawno sadzona? Może stała w szkółce w cieniu, zresztą starsze liście ma słabo wybarwione.
Siódma to 'Chocolate Ruffles' - ma odpowiedni kolor, pokrój no i drobne liście na pędach kwiatostanowych
Ósma to swojska Heucherella 'Kimono'
Ostatnia to żurawka 'Ring of Fire'
Druga kolorytem zarówno wierzchu jak i spodu liści pasuje na 'Dolce Peach Melba', ale kształt liści mi nieco nie pasuje (ale żurawki mają to do siebie, że zależnie od warunków potrafią mieć inny kształt i rozmiar liści). Skąd masz tę żurawkę?
Czwarta to będzie zapewne 'Amber Waves'
Piąta wygląda na 'Caramel' - ale dziwię się, że jest poprzypalana ('Caramel' się nie przypala), była niedawno sadzona? Może stała w szkółce w cieniu, zresztą starsze liście ma słabo wybarwione.
Siódma to 'Chocolate Ruffles' - ma odpowiedni kolor, pokrój no i drobne liście na pędach kwiatostanowych
Ósma to swojska Heucherella 'Kimono'
Ostatnia to żurawka 'Ring of Fire'
1: Tiarella wherryi Herenwood Mist
2: 'Tiger Stripe'
3: Heuchera 'Magic Color'
4: Heuchera 'Key Lime Pie'?
5: Heucherella 'Dayglow Pink'
6. Jakaś brizoides, trzeba by było określić po kolorze kwiatów
7. Też jakaś brizoide, je ciężko zidentyfikować bo wszystkie do siebie podobne
8. Jak dla mnie to 'Georgia Peach'
9. ??
2: 'Tiger Stripe'