Dala - mój piękny ogród cz.3
Krzyś, kiedyś pokażę fotki zrobione w tamtych okolicach...bishop pisze:Sulistrowiczki? To tak trochę zabużańsko brzmi...rivendel pisze:Magicznasulistrowiczki?? Nie dziwię się, że jesteś tak natchniona ogrodowo
No takie dolnoślaskie...Rivendell
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Ale widoki niezmienne.mag pisze:Za moich czasów, to trochę inaczej wyglądało
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
-
x-d-a
Melduję, że pogoda się poprawiła, więc dzisiaj już sporo podziałałam w ogródku - musiałam go doprowadzić do porządku po tych deszczach.
Halinko, Ido, Magdo, Agnieszko,
roślinki są podlane za wszystkie czasy i tak trzeba na to patrzeć - pozytywnie
Agnieszko - Rivendel,
ciekawa jestem Twoich widoczków z okolic Sulistrowiczek; teraz też tu bywasz?
Podeszczowy krajobraz ogrodowy: lilie i powojnik Polish Spirit

Halinko, Ido, Magdo, Agnieszko,
roślinki są podlane za wszystkie czasy i tak trzeba na to patrzeć - pozytywnie
Agnieszko - Rivendel,
ciekawa jestem Twoich widoczków z okolic Sulistrowiczek; teraz też tu bywasz?
Podeszczowy krajobraz ogrodowy: lilie i powojnik Polish Spirit

Cieszę się, że nastrój w tendencji zwyżkowej!!! Trochę pracy po takich ulewach jest! Drobiazg dla Takiej Ogrodniczki!
Powojnik z liliami bardzo interesująco zapowiada się...Lilie i liliowce... taki nieznany dla mnie obszar.
Piękno Twoich lilii skupia moją uwagę! Otrząśnij rośliny z deszczu, niech błyszczą!
Pozdrowionka

Powojnik z liliami bardzo interesująco zapowiada się...Lilie i liliowce... taki nieznany dla mnie obszar.
Piękno Twoich lilii skupia moją uwagę! Otrząśnij rośliny z deszczu, niech błyszczą!
Pozdrowionka
Pozdrawiam, nigella
-
x-d-a
No, rzeczywiście, kolorek ma niesamowicie różowiasty. Na szczęście rośnie na "kwaśnej" rabacie, gdzie aktualnie nic nie kwitnie, więc zieleń trochę ją uspokaja. Będę tylko musiała gdzieś przestawić czerwoniaste begonie, coby oczopląsu nie dostać.
A co do odmiany, to zabiłaś mi ćwieka, bo kupowałam ją w O.B., nazwę gdzieś zapisałam, ale gdzie? Oto jest pytanie...
W każdym razie ma upajający zapach...
Moja jukka po 2 sezonach bezkwiatowych w końcu będzie kwitła! I to jak
Pęd kwiatowy ma ze 2 m wysokości...

A co do odmiany, to zabiłaś mi ćwieka, bo kupowałam ją w O.B., nazwę gdzieś zapisałam, ale gdzie? Oto jest pytanie...
W każdym razie ma upajający zapach...
Moja jukka po 2 sezonach bezkwiatowych w końcu będzie kwitła! I to jak

- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Daluś Twój ogród jest piękny nawet w deszczowej szacie. Lilia różowa jest niesamowita. Fakt że trudno jej
dobrać towaczystwo tak daje po oczach. Moja w donicy jest troche mniej różowa ze spokojnieszym kolorkiem i się
nie gryzie z innymi. Ale niestety nie pachnie
ta moja to chyba jakaś azjatka a nie orientalna ale i tak piękna.
Cieszę się że humor Ci się poprawia i tak dalej należy trzymać
Milutkiego wiczorka Dalu
dobrać towaczystwo tak daje po oczach. Moja w donicy jest troche mniej różowa ze spokojnieszym kolorkiem i się
nie gryzie z innymi. Ale niestety nie pachnie
Cieszę się że humor Ci się poprawia i tak dalej należy trzymać
Milutkiego wiczorka Dalu
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Dala wspaniała lilia, intensywny kolor. Lilie to taki mocny akcent w ogrodzie(kolorowo-zapachowy)
Ja też czekam jak moje dwie zakwitną, od tygodnia siedzą w pąkach
Rozglądam się na forum i robię listę jakie by jeszcze kupić. Wiosną wsadziłam 5 cebul wyszły dwie, może za głęboko wsadzałam....
Pozdrawiam
Ja też czekam jak moje dwie zakwitną, od tygodnia siedzą w pąkach
Rozglądam się na forum i robię listę jakie by jeszcze kupić. Wiosną wsadziłam 5 cebul wyszły dwie, może za głęboko wsadzałam....
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam