Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewo. Cieszę się, że kwiatek już w Twoim posiadaniu. A nasionka szałwii od Ewy-Szczecińskiej są bardzo dobre, gdyż wysiewałam otrzymane od niej nasionka i już mam dwu centymetrowe siewki. Bardzo dobrze wschodzą i bardzo szybko rosną.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ewko wysieję pojutrze, jutro od rana egzamin II roku pisemny w trzech turach co półtorej godziny a po nim obrony prac dyplomowych na Studium Podyplomowym.Zdążyłam zasadzić pozyskany dziś na Bielanach przypadkiem bez lilak i przywiezioną przez dyplomanta z Wrocławia od Ady/Krysi trzykrotkę.Jest śliczna!
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzień dobry Ewo
Obejrzałam jeszcze raz PODWÓRKOWY i jestem pod wielkim wrażeniem.
Oj, żeby każdy miał takie zacięcie jak Ty
do upiększania otoczenia.
Muszę wstawić fotki mojego sąsiada, na którego nie ma silnych - "jego ogródek" przyciąga wzrok każdego
Miłego dnia.
PS:
Jeśli przesyłka nie dojdzie dziś
wyślę nową.
Obejrzałam jeszcze raz PODWÓRKOWY i jestem pod wielkim wrażeniem.
Oj, żeby każdy miał takie zacięcie jak Ty
Muszę wstawić fotki mojego sąsiada, na którego nie ma silnych - "jego ogródek" przyciąga wzrok każdego
Miłego dnia.
PS:
Jeśli przesyłka nie dojdzie dziś
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Witaj EWUNIU dziennie przybywa tyle roślinek ,ale jeszcze chyba jest sporo miejsca . Tylko ,żeby w czasi Twojej nieobecności Karolina zadbała o trochę wody ,gdyż mam nadzieję ,że wreszcie nastanie lato . U mnie w nocy też było bombardowanie . Cały pokój był oświetlony od fleszy . Niedojrzałe truskawki zaczynają gnić a wystarczyłoby 2 dni słoneczka no może chociaż 1 dzień i wszystko byłoby OK .
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ewuniu podwórkowy urasta do miana prawdziwego ogródka.
Może twój ogródek da początek innym podwórkowym i więcej kamienic będzie ukwieconych od strony podwórka.
Może twój ogródek da początek innym podwórkowym i więcej kamienic będzie ukwieconych od strony podwórka.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu, kiedy jedziesz do Zakopanego?
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
- EwkaEs

Teraz wróciłam z pracy,w zapadających ciemnościach oglądałam podwórkowy, bo w trakcie obron prac dyplomowych łupnęło w burzy gradem,wydaje się,że uszkodzeń nie ma.Stoi troszkę wody na ścieżce.Wsiąknie.
Empuzo i Evluk jestem opiekunem praktyki inwentaryzacyjnej od środy 1 lipca przez 2 tygodnie.Dają noclegi i obiady w starostwie.Studentki marzą o wyprawach w Tatry.Zapowiedziałam,że jest to możliwe naturalnie wraz z inwentaryzacją szałasów i stopniowo od dolinek po wierchy.Konstanty pewno będzie wiódł życie eremickie pełne ryb.
Evluk-Współczuję wylewu potocznego,miejmy nadzieję,że obędzie się bez strat.Portier mówił,że zapowiadają podobne dzisiejszej burze w następnych dniach.Z lilaka cieszę się ogromnie-pierwszy krzew w podwórkowym.
Kogro-oby!
Lisko-trzykrotka już piąta:niebieska, fioletowa, biała od Mag ,jedna od Chatte i ta różowa od Ady.Są zróżnicowane wielkością i kolorami.Podobają mi się i dobrze im w podwórkowym, bo się rozrastają.
Jadziu-zobaczymy!Nie wykluczam,ze jak Mama nadal będzie chora to będę kursować na trasie Kraków-Zakopane-Kraków.To trochę ponad 100 km.I autobusy są często.
Empuzo i Evluk jestem opiekunem praktyki inwentaryzacyjnej od środy 1 lipca przez 2 tygodnie.Dają noclegi i obiady w starostwie.Studentki marzą o wyprawach w Tatry.Zapowiedziałam,że jest to możliwe naturalnie wraz z inwentaryzacją szałasów i stopniowo od dolinek po wierchy.Konstanty pewno będzie wiódł życie eremickie pełne ryb.
Evluk-Współczuję wylewu potocznego,miejmy nadzieję,że obędzie się bez strat.Portier mówił,że zapowiadają podobne dzisiejszej burze w następnych dniach.Z lilaka cieszę się ogromnie-pierwszy krzew w podwórkowym.
Kogro-oby!
Lisko-trzykrotka już piąta:niebieska, fioletowa, biała od Mag ,jedna od Chatte i ta różowa od Ady.Są zróżnicowane wielkością i kolorami.Podobają mi się i dobrze im w podwórkowym, bo się rozrastają.
Jadziu-zobaczymy!Nie wykluczam,ze jak Mama nadal będzie chora to będę kursować na trasie Kraków-Zakopane-Kraków.To trochę ponad 100 km.I autobusy są często.
- EwkaEs

Zyto-napisałam pw.
Leje. Oberwanie chmury i to niejednej.Ściana deszczu.Jakbym była roślinką kwitnącą w lipcu to bym zamknęła pąk i i basta.
Też mam różę, nawet trzy,od dyplomanta. Hanuś pewno rozezna co to za róża.Może i ukorzenię?Ale wolałabym krzaczek białej o kwieciu drobnym.Kto wie może jakąś sadzoneczkę z Krasiczyna pozyskam do podwórkowego?

Leje. Oberwanie chmury i to niejednej.Ściana deszczu.Jakbym była roślinką kwitnącą w lipcu to bym zamknęła pąk i i basta.
Też mam różę, nawet trzy,od dyplomanta. Hanuś pewno rozezna co to za róża.Może i ukorzenię?Ale wolałabym krzaczek białej o kwieciu drobnym.Kto wie może jakąś sadzoneczkę z Krasiczyna pozyskam do podwórkowego?

- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Ewo. Cieszę się, że p. Mariusz pięknie się obronił. Chyba to dlatego, że trzymałam za niego kciuki. Musi być lokalna solidarność. A co.
Miło, że trzykrotka się podoba. A we Wrocławiu kolejny deszczowy dzień. Już szlak mnie trafia, bo truskawki gniją a ja nie mogę ich zebrać, z czereśniami chyba jest podobnie. Nie mówię już o innych nasadzeniach i kwiatach. Ale nic na to się nie poradzi. Widzę, że przed Tobą pracowite lato, ale pobyt w górkach i Zakopanem chyba to osłodzi. Miłego dnia życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.