Na ziemi przodków - piku
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Co prawda u mnie widać mniej więcej co trzecie zdjęcie, ale to z rzepakiem jest extra 
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- piku
- Przyjaciel Forum

- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kilka wolnych dni zaowocowało wypadem na Podkarpacie, ale jak zwykle więcej było planów niż realizacji
Planowana kwietna łaka, zanim znalazłam czas ne jej realizację zrobiła się sama.

może nie tak kolorowa jak bym chciała, ale przynajmniej bez pracy i kosztów
Młode drzewka w odnawianym sadzie również tonęły w trawie

ale po skoszeniu wyglą sadu nieco się poprawil

Nad sadzawką zagęszcza się pomału poprzez kolejne nasadzenia i nie tylko

Planowana kwietna łaka, zanim znalazłam czas ne jej realizację zrobiła się sama.

może nie tak kolorowa jak bym chciała, ale przynajmniej bez pracy i kosztów
Młode drzewka w odnawianym sadzie również tonęły w trawie

ale po skoszeniu wyglą sadu nieco się poprawil

Nad sadzawką zagęszcza się pomału poprzez kolejne nasadzenia i nie tylko

- bishop

- Kontakt:
Patrząc na ten stary sad pomyślałem, ze świetnie pasuje do niego nazwa - ziemia przodków. Bo te pochylone, pokręcone drzewa na trawniku są żywym obrazem "babcinego sadu".
I dla mnie - tęsknoty za sielskim dzieciństwem.
A oba trawniki mają swój urok - ten przed, i ten po. Cieżko mi byłoby wybrać ten ładniejszy
I dla mnie - tęsknoty za sielskim dzieciństwem.
A oba trawniki mają swój urok - ten przed, i ten po. Cieżko mi byłoby wybrać ten ładniejszy
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- piku
- Przyjaciel Forum

O tak Krzysiu, też się zastanawiałam nad urokiem jenego i drugiego trawika i jestem w kropce, ale co tam trawa odrośnie
To prawda Reniu, wszelkie zamierzenia trzeba było realizować między kolejnymi falami deszczu
, ale mamy już lato, może ono będzie łaskawsze w pogodę 
Masz rację Pelu- już zbieram nasiona maków chabrów, firletki, złocieni i innych, jak powsiewam miejscowo jesienią to może w przyszłym roku będzie bardziej kolorowo
To prawda Reniu, wszelkie zamierzenia trzeba było realizować między kolejnymi falami deszczu
Masz rację Pelu- już zbieram nasiona maków chabrów, firletki, złocieni i innych, jak powsiewam miejscowo jesienią to może w przyszłym roku będzie bardziej kolorowo
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
a mnie podoba się dzika sadzawka może dlatego że u siebie na razie nie mogę zrobić 1,5 letni wnuczek który lubi łazić po wodzie a drugie teraz robią oczka wodne wypięlęgnowane wysadzone pięknymi kwiatami a sadzawka to takie wspomnienie dawnych babcinych czasów i dziecinnych lat .. i przygladanie się jak babcia lub sąsiadki prały albo same umorusane wchodzilismy aby się wykąpac .. Ogród zaczyna zmieniać swój wygląd ,widze nowo nasadzone drzewka . tylko pewnie tak jak u nas brak pogody .. znowu przeszła burza i lunął deszcz .. a tak chciałaoby się słonecznych dni ....
a to mój wnuczek Antoś który sam sobie robi sadzawki aby się pochlapać ...
a to mój wnuczek Antoś który sam sobie robi sadzawki aby się pochlapać ...- piku
- Przyjaciel Forum

A przed domem zieleń pomalutku się rozwija, przekwitł rododendron i azalia, ale pokazują się liliowce

Za domem rośnie moja upragniona hortensja kosmata, ale posadzona wiosną pewnie jeszcze tego lata nie zakwitnie

A posadzona jesienią piwonia drzewiasta już zdążyła przekwitnąć i właśnie zawiązuje nasiona

Przy ściane budynku obok tarasu posadziłam wiciokrzew ( podobno pomarańczowy)
,
a posadzony przy tarasie milin w ciągu jednego ranka został dokładnie obdziobany z listków i taki sam los spotkał inne pnącze posadzone z przodu budynku
Pięknie natomiast zakwitła posadzona wiosną budleja

mam więc nadzieję na odwiedziny kolorowych motyli

Za domem rośnie moja upragniona hortensja kosmata, ale posadzona wiosną pewnie jeszcze tego lata nie zakwitnie

A posadzona jesienią piwonia drzewiasta już zdążyła przekwitnąć i właśnie zawiązuje nasiona

Przy ściane budynku obok tarasu posadziłam wiciokrzew ( podobno pomarańczowy)
,a posadzony przy tarasie milin w ciągu jednego ranka został dokładnie obdziobany z listków i taki sam los spotkał inne pnącze posadzone z przodu budynku
Pięknie natomiast zakwitła posadzona wiosną budleja

mam więc nadzieję na odwiedziny kolorowych motyli
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Juz siedlisko zaczyna przypominac ogród ,nie wiedzialam że są kosmate hortensje,ma piekne dekoracyjne liscie ciekawa jestem jak bedzie kwitła ...U mnie też zaczynaja kwitnac liliowce tylko za dużo deszczu a za mało slońca i nie mozna cieszyc się kolorami i zapachami kwitnących kwiatów , ,, teraz roznosi sie zapach po całym ogrodzie róznego rodzaju goździków .. Jestem ciekawa co zawzieło się na listki twoich pnączy ??
- bishop

- Kontakt:
Posadzona wiosną budleja juz kwitnie... I tak jest z wieloma innymi roślinami. Kupowałem jesienią kwitnace wiciokrzewy, malutkie borówki mają owoce, przykłady możnaby mnożyć... Czy sprzedawcy jakoś pędzą te rośliny na sprzedaż?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz