Miejsce na ziemi -Ave cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Na skalniaczku ciasno,ale pięknie Ja nie posiadam,ale jeżdżę do Gagawi i tam podziwiam.Też już ma tłoczno,chyba drugi skalniak sobie zafunduje hehe.Pomysł na suszki już sprawdzony -zimą ładnie się prezentują,gdy kwiecia brak.Ewuniu -pozdrawiam.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ave Eve :D .........w Londynie scisk jak na Twoim skalniaku.........weż przestań! :lol: .......najlepiej na zielonym ganku :lol: .........po europejsku siedzi ułan ze swoim kochanku :lol: :lol: :lol:

ech sobótka sobótka! :D
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Ewciu, czytałam u Haniu, że martwisz się swoją The Fairy, spokojna głowa, jak najbardziej jest to ta róża, którą kupiłaś :)

Śliczny ten rojnik :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Twoja The Fairy zupełnie inna niż moja...
w sumie nie ma się co dziwić.. skoro moja nie Fairy hihihihi

Jak przestanie padać to zrobię zdjęcie..
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Zazdrość mnie lekko zębem nagryza, jak włażę do forumkowych wątków, a tam wszędzie róże, róże, róże... i to jakie... ach... ja mam róż niewiele, właściwie to miałam tylko przy pergoli pnącą czerwoną (nn) . Jesienią ubiegłego roku zaszalałam ;) i kupiłam Warwicka Castle - pomyslałam, że na nim sprawdze, czy ja się w ogóle nadaję na opiekunke do róż :lol:
Wiosną, z bólem serca obciachałam mu wyłażące pączki, żeby się lepiej ukorzeniał (naprawdę jak się to robi to aż boli... ;)) , zostawiłam jeden, żeby chociaż zobaczyć jaki będzie... no i się doczekałam -

Obrazek Obrazek

i muszę przyznać, że pokrzywowy eliksir działa... zero chorób i mszyc :) no te ostatnie nawet jak sie pojawiają, to na krótko :)

Mam też różyczkę - która w ubiegłym roku była miniaturką, a w tym juz nie :lol: ale mnie to nie przeszkadza :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

No i wiosną kupiłam tę - ma być Fairy okrywowa, ale czy jest ? Poprosiłam Haneczkę o opinie...

Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Ewuniu, tylko nieliczni mają piękne róże, większość ma małe krzaczki, i pokazuje tak jak ja same pojedyncze kwiatki, bo krzewu to jeszcze porządnego nie ma.Doczekasz się i Ty.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję Iguś :)

a jak jesteśmy przy zagadkach - w ubiegłym roku jesienią, do donicy z tulipanami wtknięto mi takie coś... czy to jest wiesiołek ? i co z tym zrobić ? wykopać czy zostawić ? czy to zimuje w gruncie ?

Obrazek Obrazek

Czy pamiętacie o mojej pierwszej w życiu rozsadzie pomidorów ?

Obrazek

- nie wierzyłam, że zobaczę coś takiego ... moje pierwsze własne pomidorki :D :D

Obrazek Obrazek

Kupowałam ziemię pod hosty... i tak jakoś przykleiło mi się do ręki...

Obrazek
Obrazek Obrazek

Po deszczowym tygodniu wysztko oszalało, z chwastami na czele, w weekend było całodzienne koszenie traw i pielenie...

Obrazek Obrazek

i na zakończenie etiuda w bieli ...

jaśmin...

Obrazek Obrazek

naparstnica...

Obrazek Obrazek

serduszka...

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Mam nadzieję, ze do czasu dojrzenia już się nic nie wydarzy z pomidorami, chociaż lepiej nie dzielić skóry na niedżwiedziu.
Jak narzaie jest nieźle!

Na moich dopiero kwiaty...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Ewuniu, wiesiołek to świetna roślinka, kwitnie do jesieni, i zimuje bez problemu, zaliczany do roślin długowiecznych.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Ave Eve :D ..........Ty jak juz cos wsadzisz to zadbane i piekne :D ........floksem mnie załamałas [ opóznienie zwiekszam do miesiąca czyli u smoków MAJ........jak w sercu :lol: ]

ale wybacz muszę zapytac dlaczego Warwicka okaleczyłas? :o .......czas chcesz przegonic?

po co? ON to zapisze w genach :(

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Ewa, Jaśminowiec NIESAMOWITY !!! A Hedera włażąca pomalutku na pień , wkrótce całkiem go zarośnie.
Twoje róże wyglądają pięknie i zdrowo, i piszesz,że nie masz mszyc ??? U mnie ich zatrzęsienie, na różach zwłaszcza. Pryskam ale to pomaga na krótko... O jakiej - to tajemnej miksturze anty- mszycowej mówiłaś ?
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Podpisuję się pod postem Eweliny Jaśminowiec jest powalajacy.
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewusiu zobaczyłam Twoje pomidory i spadłam z krzesła moje ledwo, ledwo zaczynają kwitnąć . A co do gnojówek to zważyłam, że bardzo dużo zależy od odmiany. Jedne różyczki zdrowe jak rydze inne chorują i mszyce je łapią. Pozbywałam się mszyc też specyfikami z octu i płynu do naczyń i nigdy więcej - popaliłam octem listki.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ewuniu, śpij spokojnie.
The Fairy wygląda na rodowitą córę Bentalla,
a szczególy jej siostrzyczek, możesz podejrzeć tu:
http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=2482&tab=10

Gratuluję mocnych nerwów i ogłowienia Warwicka.
To samo, zrobiłam Królowej Zdechłych Fioletów :twisted: ,
żeby zrobiła wreszcie coś na kształt korony !
1 pęd kwiatowy - został i sterczy, jak Filip z konopii. :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ufff, a myślałam, po pytaniu Smokini, że coś popierwiaszczyło mi się w łepetynce i krzywdę zrobiłam mojej różycy tym obciachaniem pąków... Widziałam, że wypuścił kolejny pączek to teraz dam mu zakwitnąć, niech WC nie zapamietuje, że ma kwitnąć jednym kwiatkiem :)

No i dzięki Haniu, Lisko i Daisy, za uspokojenie co do Fairy - szkoda by mi było jej na wygnanie... pod płot :) Gdzieś czytałam, chyba u Izy, że warto jej dać podporę, żeby miała się na czym przewiesić...
Haniu , ale ta fotka cudna... znaczy się Twoja róża na fotce :lol:

Cattlejko i Ewelinko, miło mi, że moje białe pachnidło sie Wam podoba. Muszę przyznać, że jak przyjechałam po tygodniu na działkę, też byłam zaskoczona obfitością kwiecia :) Jak sie czegoś przez parę dni nie widzi, to łatwiej zauważyć różnicę :lol:

Mikstura mszycowa wcale nie tajemnicza - 1 litr rozcieńczonej gnojówki pokrzywowej (1:10) + 2 krople płynu do naczyń + łyżka octu winnego.
Maakiatko, pewnie użyłaś octu spirytusowego - on sie do oprysków niespecjalnie nadaje... :cry: bo za mocny...
Zauważyłam, że opryski z gnojówki i octu lepiej działają na zielone mszyce - to czarne badziewo załatwiam chemią, niestety :oops:

Ja mam mało mszyc, bo i róż niewiele... :oops: Wiecej tego paskudztwa mam na jabłoniach :evil: , a nie mam kiedy opryskać, bo w weekendy zwykle pogoda do niczego...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”