Moje baniaczki wyglądają obecnie tak, że wstyd się przyznać
Antooosiowo - Anolkowe baniaczki cz. II
- aconitum
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 lip 2008, o 13:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wiesz, po tej epidemii, kupuje już w jedynym sklepiku u mnie na osiedlu i już chyba nie zmienię dostawcy
na pewno rozbudowa stadka neonek
dalej ciągną mnie gurami,
bocje wspaniałe,
tęsknię za sumikiem pictusem,
może także żabka?
zobaczymy....
ps. a Zuzikowi planuje do pokoiku malutkie 25 litrów (może na drugie urodzinki?)
i nie wiem czy złotą rybkę czy kolorowe gupiczki?
ps 2. ja tu cały czas jestem i czytam.....
na pewno rozbudowa stadka neonek
dalej ciągną mnie gurami,
bocje wspaniałe,
tęsknię za sumikiem pictusem,
może także żabka?
zobaczymy....
ps. a Zuzikowi planuje do pokoiku malutkie 25 litrów (może na drugie urodzinki?)
i nie wiem czy złotą rybkę czy kolorowe gupiczki?
ps 2. ja tu cały czas jestem i czytam.....
Anka
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu złotej rybki nie można do tak małego jak 25l akwarium dawać. Raz, że strasznie brudzi, dwa, że za wielka rośnie. Moje welonki w 180l dorosły do 30cm, i też mi było ich szkoda.
Podobnie bocji wspaniałej nie dwałabym do Twojego akwa, może lepiej jakiś mniejszy gatunek - np. te co u Antooosi? Większe stadko neonek to świetny pomysł, zwłaszcza, że będą bardzie przyciągac uwagę.
Podobnie bocji wspaniałej nie dwałabym do Twojego akwa, może lepiej jakiś mniejszy gatunek - np. te co u Antooosi? Większe stadko neonek to świetny pomysł, zwłaszcza, że będą bardzie przyciągac uwagę.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
ja jestem właścicielką maleńkiego akwarium - kiedyć trzymaliśmy olbrzyma 250 l, rok temu jednak trzeba go było się pozbyć, ale dla córki założyliśmy takie coś

ma 16 litrów i zintegrowany filtr - o dziwo wszystko w nim ładnie żyje i rośnie - wcześniej mieliśmy jak widać biały piasek, gałęzatkę, a z żyjątek krewetki red cherry i gupiki endlera
w tej chwili nasz baniaczek wygląda inaczej - ma czarny żwirek czerwonego jaspisa i rybki niezidentyfikowane - pływa ich chyba że 30 szt, wzięły się nie wiem skąd - możliwe że z roślinami przyszły ??
Bo wcześniej nigdy takiego gatunku nie mieliśmy
a to obecne żyjątka

ma 16 litrów i zintegrowany filtr - o dziwo wszystko w nim ładnie żyje i rośnie - wcześniej mieliśmy jak widać biały piasek, gałęzatkę, a z żyjątek krewetki red cherry i gupiki endlera
w tej chwili nasz baniaczek wygląda inaczej - ma czarny żwirek czerwonego jaspisa i rybki niezidentyfikowane - pływa ich chyba że 30 szt, wzięły się nie wiem skąd - możliwe że z roślinami przyszły ??
Bo wcześniej nigdy takiego gatunku nie mieliśmy
a to obecne żyjątka