Kwiaty polne
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie tylko są fajne ale wabią owady i motyle a one zapylają też nasze rośliny. No i konia z rzędem temu kto zamieści zdjęcie z motylem na ogrodowej roślinie - nigdzie takiego nie spotkałam a może żle szukam ? 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

To prawda że motyle kojarzą się nam przede wszystkim z wiejskim krajobrazem ale i w miastach można je spotkać ale rzadko. Umnie w zeszłym roku było ich nawet dosyć sporo, ale nie mam zdjęć a w tym roku jeszcze nie widziałam. Głównie siedziały na budlejach, pysznogłówce i rudbekiach. Może jak zakwitną to pojawią się i motyle - wtedy na pewno zrobię zdjęcia.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
eMZet
- 1000p

- Od: 7 lip 2006, o 22:17
Z całą pewnością źle szukasz. Obejrzyj temat "Paź królowej i ... inne owady".kogra pisze:Nie tylko są fajne ale wabią owady i motyle a one zapylają też nasze rośliny. No i konia z rzędem temu kto zamieści zdjęcie z motylem na ogrodowej roślinie - nigdzie takiego nie spotkałam a może żle szukam ?
Mietek.
U mnie za ogrodem, gdzie w poprzednich latach sadzone były ziemniaki, teraz ten obszar cały porośnięty jest makami, dosłownie CAŁY! Jak się patrzy z okna kuchni to widać czerwony dywamGrzegorz B pisze:Fantastyczne maki![]()
![]()
Jednak ja wolę kontrolować co rośnie na ogrodzie, a kwiatom łąkąwym trzeba dać swobodę i spokój, wtedy są najpiękniejsze

A te białe kwiatuszki mimo, ze piękne, ja sobie nie umiem z nimi poradzić
- kogra
- Przyjaciel Forum

No właśnie. Mnie też ten powój prześlzduje. Czy zna ktoś skuteczny sposób na ujarzmienie tego chwasta ?!
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- nemo56
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 sie 2005, o 15:16
To jest kielisznik zaroślowyanekoc pisze:U mnie za ogrodem, gdzie w poprzednich latach sadzone były ziemniaki, teraz ten obszar cały porośnięty jest makami, dosłownie CAŁY! Jak się patrzy z okna kuchni to widać czerwony dywamGrzegorz B pisze:Fantastyczne maki![]()
![]()
Jednak ja wolę kontrolować co rośnie na ogrodzie, a kwiatom łąkąwym trzeba dać swobodę i spokój, wtedy są najpiękniejsze
A te białe kwiatuszki mimo, ze piękne, ja sobie nie umiem z nimi poradzićrosną u mnie wszędzie: na trawniku, na skalniaku, w truskawkach.. Ehh nie nadążam plewić ;(
http://portalwiedzy.onet.pl/55250,1,1,1,galeria.html
Jakub . . . . .