Ogród Moni cz.2
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dortmund-ta miłość jutro będzie miała już tydzień :P :P :P ma ją Karo,DanutaB i mieli ją w Rosarium 
http://www.szkolkaroza.pl/img/pnace/dortmund.JPG w rzeczywistości wygląda dużo ładniej
http://www.szkolkaroza.pl/img/pnace/dortmund.JPG w rzeczywistości wygląda dużo ładniej
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu, tak właśnie robię - zamawiam pogodęCynthia pisze:Moniś po ostatnich perypetiach zaczynasz wychodzić na prostą...różyczki piękne czekają na posadzenie, aparat nowiutki tylko brać i pstrykać kwieciu fotki.....na weekend jeszcze tylko zamów piękną pogodę ....i pełnia szczęścia
![]()
- Alania

Nadrabiam zaległości:
The Fairy pokazały wczoraj pierwsze kwiaty:

Rosarium na pniu nr 1:

Rosarium na pniu nr 2:

Barock również rozwija pierwszy w tym roku kwiat:

Laguna niedługo zacznie prawdziwe szaleństwo - pąków jest b.dużo:

Augusta Luise:

Róża NN kupiona jesienią - podejrzewam, że to Leonardo a Vinci:

Piękna, chyba to będzie okrywowa róża - kwiat po kupieniu rok temu był bladoróżowy, a w tym roku czysto biały:

The Fairy pokazały wczoraj pierwsze kwiaty:

Rosarium na pniu nr 1:

Rosarium na pniu nr 2:

Barock również rozwija pierwszy w tym roku kwiat:

Laguna niedługo zacznie prawdziwe szaleństwo - pąków jest b.dużo:

Augusta Luise:

Róża NN kupiona jesienią - podejrzewam, że to Leonardo a Vinci:

Piękna, chyba to będzie okrywowa róża - kwiat po kupieniu rok temu był bladoróżowy, a w tym roku czysto biały:

- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Oooo, widzę, że jakiś podział nastąpił
A z aparatem klasyka
Przypomina mi to moje składanie kosiarki spalinowej sprzed kilku dni. Ponieważ instrukcja była kopletnie do ;:64 to podłączyłam odwrotnie linki do hamulca i napędu, i dziwiłam się, że nie odpala
Aaaa, Kochane, Clair zaczyna się powolutku otwierać, zapach już od 3 dni mnie upaja i już wiem, że będę dokupywać tę odmianę. Coś niesamowitego!!!
A z aparatem klasyka
Aaaa, Kochane, Clair zaczyna się powolutku otwierać, zapach już od 3 dni mnie upaja i już wiem, że będę dokupywać tę odmianę. Coś niesamowitego!!!
- Alania

White Rose kupiona w ub.roku w Rosarium:

Jedna z zachwycających mnie róż - Sharifa Asma :

Abraham Darby również zaliczany do ulubieńców:

Wielkokwiatowa NN:

Subtelna Bonica:

Kupiona niedawno NN - nadal nie wkopana z braku czasu. Nie mogę jej zidentyfikować:

Na hortensji Limelight pojawiły się pąki kwiatowe
:

A na jabłoniach mnóstwo jabłek
- będzie pieczenie szarlotek we wrześniu

Trochę późno, ale zakwitły też iryski:

Jedna z zachwycających mnie róż - Sharifa Asma :

Abraham Darby również zaliczany do ulubieńców:

Wielkokwiatowa NN:

Subtelna Bonica:

Kupiona niedawno NN - nadal nie wkopana z braku czasu. Nie mogę jej zidentyfikować:

Na hortensji Limelight pojawiły się pąki kwiatowe

A na jabłoniach mnóstwo jabłek

Trochę późno, ale zakwitły też iryski:

- Alania

a moja Claire miała piękne pączusie, ale pożarły sarnydominikams pisze:Oooo, widzę, że jakiś podział nastąpił![]()
A z aparatem klasyka![]()
![]()
Przypomina mi to moje składanie kosiarki spalinowej sprzed kilku dni. Ponieważ instrukcja była kopletnie do ;:64 to podłączyłam odwrotnie linki do hamulca i napędu, i dziwiłam się, że nie odpala
![]()
![]()
![]()
![]()
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No nie
A moje koty mi podrapały śliwkę
Idę zaraz ze sztuczną korą na ratunek. I drapak dziś rano im zrobiłam (wbity palik do drzewka owinięty sznurem sizalowym). Dobrze, że miałam wszystko w domu (dziś rano odkryłam). Mam nadzieję, że drapak będzie bardziej atrakcyjny
Aha - czy te nakładki ochronne Moniu można trzymać na drzewkach też w lecie? Nie nagrzewają się zbytnio? Bo chyba muszę założyć je z powrotem
A moje koty mi podrapały śliwkę
Aha - czy te nakładki ochronne Moniu można trzymać na drzewkach też w lecie? Nie nagrzewają się zbytnio? Bo chyba muszę założyć je z powrotem
- Alania

nie mam pojęciadominikams pisze:No nie![]()
![]()
![]()
A moje koty mi podrapały śliwkęIdę zaraz ze sztuczną korą na ratunek. I drapak dziś rano im zrobiłam (wbity palik do drzewka owinięty sznurem sizalowym). Dobrze, że miałam wszystko w domu (dziś rano odkryłam). Mam nadzieję, że drapak będzie bardziej atrakcyjny
![]()
hmm, to może u mnie też koty zdzierają korę z młodych drzewek? przedwczoraj znalazłam złamane wie młodziutkie porzeczki na pniu - poszły do wyrzucenie, bo całkowicie połamane i odarte z kory
Nie wiem, czy nie będzie za ciepło z tymi osłonami