i wszystkie Twoje kwiatuszki ślicznie zadbane
Domownicy Zgredo
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
zeberko, jak mi się zadomowią, to służę
Mama Aguni zdradziła mi, że rozmnażają się namiętnie ;)
dziękuję
dziękuję
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
-
marzena 63
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Ale nowości dostałaś
widzę że tak jak ja ukorzeniasz w kulkach żelowych :P
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

Niedawno w dziale pomocy powstał temat o żelu i padło hasło ukorzeniania w nim. Uznałam, że to dość rozsądne (wody nie ma za dużo, więc nie gnije, a czuje wilgoć i może szybciej korzonek pójdzie...?
). To moja eksperymentalna partia ukorzeniania
Dobrze się u Ciebie sprawdza? Zaobserwowałaś różnice w czasie ukorzeniania? Albo zauważyłaś, że coś szczególnie lubi/nie lubi siedzieć w kulkach?
Okazało się, że mój mężczyzna prawdopodobnie mnie kocha
Otóż, jego rodzicielka wydała mu dyspozycje, aby zutylizował kwiatka, który jej się już nie podoba. A on pomyślał o mnie i zalecił przekazanie go mnie
I mam nowego kwiatka
Niestety w niezbyt dobrym stanie. To prawdopodobnie storczyk i obecnie wygląda tak:

Mam nadzieję, że go odratuję, choć wiedzę o storczykach mam żadną na razie
Okazało się, że mój mężczyzna prawdopodobnie mnie kocha
Niestety w niezbyt dobrym stanie. To prawdopodobnie storczyk i obecnie wygląda tak:

Mam nadzieję, że go odratuję, choć wiedzę o storczykach mam żadną na razie
Moje... wszystko
Moje... wszystko
-
marzena 63

Ja stosuję hydrożel do wszystkiego co ukorzeniam :P Zauważyłam że szczepki szybciej puszczają korzonki niż w wodzie.No i nie gniją(przynajmniej u mnie
)Teraz ukorzeniam listki fiołków od Katarzyneczki
Co do storczyka to spytaj w dziale storczykowym jak go odratować .Tam na pewno dadzą Ci fachowe wskazówki.
Co do storczyka to spytaj w dziale storczykowym jak go odratować .Tam na pewno dadzą Ci fachowe wskazówki.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

Założyłam temat w doniczkowych, bo nie byłam pewna, czy to stroczyk ;) Okazało się, że tak i już jestem instruowana, może coś z maluszka będzie, niestety znalazłam ziemiórki w nim i musiałam przeprowadzić błyskawiczną akcję niszczenie robactwa nieco "na ślepo"
Na wszelki wypadek, na nie gnicie dosypałam do nich węgla, który i tak miałam w wodzie wcześniej. Dolewasz do kulek wody w czasie ukorzeniania? Wysychają z czasem, a taki fiołeczek, to potrafi długo stać... Ja początkowo pryskałam wodą, ale obrywało się listkom i teraz troszkę dolewam, ale ta górna warstwa kulek wyraźnie szybciej się kurczy.
Na wszelki wypadek, na nie gnicie dosypałam do nich węgla, który i tak miałam w wodzie wcześniej. Dolewasz do kulek wody w czasie ukorzeniania? Wysychają z czasem, a taki fiołeczek, to potrafi długo stać... Ja początkowo pryskałam wodą, ale obrywało się listkom i teraz troszkę dolewam, ale ta górna warstwa kulek wyraźnie szybciej się kurczy.
Moje... wszystko
Moje... wszystko
-
marzena 63

Ja dolewam co drugi -trzeci dzień wody tyle żeby zalać kulki .One wtedy wciągną tyle wody co potrzeba i resztę można delikatnie zlać,ale przeważnie nie zostaje jej nic.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- miluck

- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Dominiko ten storczyk to Dendrobium ,ale pewnie dziewczyny z działu storczyków już Cię poinstruowały
Mam nadzieje,że rośnie on w specjalnym podłożu dla storczyków,a nie w ziemi.
Tu informacje o hodowli
Mam nadzieje,że rośnie on w specjalnym podłożu dla storczyków,a nie w ziemi.
Tu informacje o hodowli
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

marzenko, spróbuję dolewać z dołu, dzięki 
anoli, nertere planuję nabyć, więc wyślę Ci po prostu raz jeszcze, razem z wilczomleczem i ewentualnymi innymi zielonościami
Mnie się również marzą teraz kuleczki ^^ Przepraszam za zamieszanie i dziękuję za wymacanie roślinki 
miluck, ziemia do stroczyków, jaką znalazłam w Mamy mojego mężczyzny okazała się albo już rozłożona, albo zwyczajnie wymieszana z ziemią, więc użyłam chipsów kokosowych, które kupuję dla węża, jako tymczasowego rozwiązania
Dziękuję za linka, przyda się 
anoli, nertere planuję nabyć, więc wyślę Ci po prostu raz jeszcze, razem z wilczomleczem i ewentualnymi innymi zielonościami
miluck, ziemia do stroczyków, jaką znalazłam w Mamy mojego mężczyzny okazała się albo już rozłożona, albo zwyczajnie wymieszana z ziemią, więc użyłam chipsów kokosowych, które kupuję dla węża, jako tymczasowego rozwiązania
Moje... wszystko
Moje... wszystko