Podziwiam
Pochylony świat na piasku cz.2
- kubanki
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 sie 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiem, że to za mało, już nawet jest trochę więcej, ale powoli nam idzie ta produkcja. Za mało czasu na wszystko mamyEwelina pisze:Hostowisko dobrze się zapowiada . Teraz potrzebuje tylko czasu, żeby się rozrosnąć.
Natomiast ściółka, jeśli ma zapobiegać przerastaniu chwastów i zakrywać podłoże jest , że użyje tego zwrotu:"grubo za chuda". Czyli mówiąc po polsku za cienka. Minimalna warstwa to 5 cm. Inaczej nie spełni swojej roli.
Przesadzanie wrzosów szło dość sprawnie. 100 szt. robiłam mniej więcej w 3 godziny, czasem mąż mi pomagał ładować ziemię do doniczek, to w ogóle szybko szło. Na koniec najgorszą zmorą były meszki ;)maakita pisze:Aniu jestem po w szoku, taki kawał roboty, już na samą myśl o tych wrzosach wydaje mi się, że to za wiele jak na jedną osobę z dzieckiem - chylę czoła.
Przy malcu praca w ogrodzie to tylko takie zrywy z doskoku. Czasem sporo się uda zrobić w czasie snu, czasem nic, bo jest inna pilna robota. Ale ogólnie po malutku wszystko idzie do przodu
Bernadeto, dziękuję za miłe słowa. Dużo zrobiliśmy, ale dużo jeszcze zostało do zrobienia ;) Zdjęcia będą, ale jeszcze nie wiem kiedy, bo na wszystko nie starcza czasuMiiriam pisze:Aniu - dawno mnie nie było w Twoim Ogrodzie .. i.. . jestem zauroczona zmianami - zwłaszcza hostowiskami .. Pokażesz poszczególne roślinki ??![]()
Podziwiam
Bardzo dziękuję za identyfikację. Lubię mieć nazwane roślinkipiterek pisze:Żurawki to:
1. 'Georgia Peach'
2. 'Midnight Rose'
3. 'Peach Flambe'
bardzo ładne odmiany, zdecydowanie warto je kupić!
- kubanki

Teraz posiedziałam trochę na stronie http://www.terranovanurseries.com/whole ... ge&pid=346 i wydaje mi się, że ostatnia to jednak 'Mahogany'.piterek pisze:Żurawki to:
1. 'Georgia Peach'
2. 'Midnight Rose'
3. 'Peach Flambe'
bardzo ładne odmiany, zdecydowanie warto je kupić!
Rety, jakie piękne są żurawki
Witaj Aniu
Dzisiaj troszkę pospacerowałam po Twoim ogrodzie, widzę ile pracy włożyliście w niego.
Sama mam część ogrodu leśnego i wiem, że nie jest łatwy w uprawie - lichutka ziemia( piasek nawet nie ziemia), susza.
Ale ma też swój urok. Piękne masz hosty, a wrzosowiska w pełnym rozkwicie nie mogę się doczekać jak zobaczę.
Pozdrawiam
Dzisiaj troszkę pospacerowałam po Twoim ogrodzie, widzę ile pracy włożyliście w niego.
Sama mam część ogrodu leśnego i wiem, że nie jest łatwy w uprawie - lichutka ziemia( piasek nawet nie ziemia), susza.
Ale ma też swój urok. Piękne masz hosty, a wrzosowiska w pełnym rozkwicie nie mogę się doczekać jak zobaczę.
Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- agape

- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Witaj Aniu! Dobrze Cię czytać i "widzieć", także i Twój ogród! Przeogromne zmiany!!!!
Podziwiam ogrom pracy! Gdy kamienie zarosną roślinami, to będzie wyglądało jak w Parku Narodowym- nie będzie już widać, że to ludzka ręka je układała...
Masz rękę do roślin! A leśny ogród ma tę zaletę, że szybko wygląda na bardzo stary ogród....
Podziwiam ogrom pracy! Gdy kamienie zarosną roślinami, to będzie wyglądało jak w Parku Narodowym- nie będzie już widać, że to ludzka ręka je układała...
Masz rękę do roślin! A leśny ogród ma tę zaletę, że szybko wygląda na bardzo stary ogród....
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak ten czas szybko leci.
Trochę mnie nie było a tu takie zmiany.
Hostowisko bardzo udane i jak zarośnie to będzie pięknie, zielono i nastrojowo.
Żurawki też widzę, że przypadły Ci do gustu.
Pięknie się zapowiada.
Trochę mnie nie było a tu takie zmiany.
Hostowisko bardzo udane i jak zarośnie to będzie pięknie, zielono i nastrojowo.
Żurawki też widzę, że przypadły Ci do gustu.
Pięknie się zapowiada.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kubanki

Asiu, Agnieszko, Agnieszko i Ago, Igo, Grażynko, Jolu i Geniu, przykro mi, że tak długo musiałyście czekać na właścicielkę ogrodu 
Mam dla Was parę kwiatków z mojego ogródka. To goździki, które w zeszłym roku wychodowałam z nasion. Kwitły do późnej jesieni, na zimę zostały pościnane na krótko, a wiosną przesadziłam je wzdłóż ścieżki. Myślałam, że są jednoroczne, a one w tym roku tak mi pięknie kwitną

Mam też trochę liliowców, w których zakochałam się w czasie zimowych wieczorów spędzonych na forum. Duży udział miały w tym moim zauroczeniu Genia i Grażynka
Oczywiście wszystkie moje liliowce są tegoroczne. Część kupionych w Słowacji, a część dostanych od Geni.
Oto 4 z nich, pierwszy od Geni nie nazwany, drugi Siloam Baby Talk, potem Longfield Twins i Forty Second Street:

Mam dla Was parę kwiatków z mojego ogródka. To goździki, które w zeszłym roku wychodowałam z nasion. Kwitły do późnej jesieni, na zimę zostały pościnane na krótko, a wiosną przesadziłam je wzdłóż ścieżki. Myślałam, że są jednoroczne, a one w tym roku tak mi pięknie kwitną

Mam też trochę liliowców, w których zakochałam się w czasie zimowych wieczorów spędzonych na forum. Duży udział miały w tym moim zauroczeniu Genia i Grażynka
Oto 4 z nich, pierwszy od Geni nie nazwany, drugi Siloam Baby Talk, potem Longfield Twins i Forty Second Street:

-
x-d-a