Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 3
A żółty w tle to Graham Thomas??
U mnie przez tę pogodę jest mączniak i panoszy się najbardziej, oberwałam kilka liści z czarną i z rdzą, a oprysków nie ma jak zrobić bo albo wieje albo leje. Róże wymiętoszone przez wiatr i kilka połamanych kwiatów, w związku z tym w domu, w karczmiaczkach stoją sobie pojedyncze róże - odrobina ogrodu.
Z moich trzech "liliowych" raczej Waltz Time niż Sisi zimę przeżyła jedna, chyba dokupię jesienią, bo mimo wrażliwości jest piękna.
A wczoraj miałam dłuuugi wieczór 8)
U mnie przez tę pogodę jest mączniak i panoszy się najbardziej, oberwałam kilka liści z czarną i z rdzą, a oprysków nie ma jak zrobić bo albo wieje albo leje. Róże wymiętoszone przez wiatr i kilka połamanych kwiatów, w związku z tym w domu, w karczmiaczkach stoją sobie pojedyncze róże - odrobina ogrodu.
Z moich trzech "liliowych" raczej Waltz Time niż Sisi zimę przeżyła jedna, chyba dokupię jesienią, bo mimo wrażliwości jest piękna.
A wczoraj miałam dłuuugi wieczór 8)
Edyta
- mora1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewo, cudowne masz te róże. Bardzo się ucieszyłam bo właśnie zobaczyłam u Ciebie Ice Lady, też ją posadziłam na wiosnę i bardzo mi się na Twoich fotach podoba. Jestem pod wrażeniem w jakiem rozkwicie masz róże, coś wspaniałego
.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja również Ewo zazdroszczę i nie dowierzam wręcz,że mieszkasz w naszym kraju
Jak to możliwe,że u mnie dopiero zaczynają kwitnienie niektóre krzewy pojedynczymi kwiatami a u Ciebie pełnia lata?
Czynisz z pewnością jakieś czary Czarodziejko
Ewo proszę o pomoc w moim wątku ogrodowym w sprawie róży rzecz jasna
bardzo proszę zajrzyj tam
Jak to możliwe,że u mnie dopiero zaczynają kwitnienie niektóre krzewy pojedynczymi kwiatami a u Ciebie pełnia lata?
Czynisz z pewnością jakieś czary Czarodziejko
Ewo proszę o pomoc w moim wątku ogrodowym w sprawie róży rzecz jasna
bardzo proszę zajrzyj tam
Krysiu, już byłam u Ciebie 
Moniczko
Mnie też Ice Lady bardzo się podoba, i co najważniejsze z małymi przerwami kwitnie aż do mrozów!!!!
Edytko, dobrze rozpoznałaś, ta róża to Graham Thomas
Ja też walczyłam z mączniakiem na Elmshormie
Pierwszy raz miałam! Taka dziwna, malaryczna ta wiosna, myślę, że wszystkie choróbska świata spadną na nasze róże
Halinko, nie martw się Sisi, zobaczysz jak odbije! Piękny zapach mają kwiaty i kwitną do późnej jesieni.
Isiu witaj
Przenieś się przenieś, będziemy razem doglądać nasze różę 
Dziękuję Alinko za miłe słowa, zapraszam częściej
Witaj Danusiu
Mam nadzieję, że szybko spełnisz swoje marzenie i Twój ogród różany będzie pachnący i kolorowy 
Ja jestem bardzo zadowolona z Sisi! Jest zdrowa, cudownie pachnie i kwitnie do późnej jesieni!
Lawendy już kwitną

Moniczko
Edytko, dobrze rozpoznałaś, ta róża to Graham Thomas
Halinko, nie martw się Sisi, zobaczysz jak odbije! Piękny zapach mają kwiaty i kwitną do późnej jesieni.
Isiu witaj
Dziękuję Alinko za miłe słowa, zapraszam częściej
Witaj Danusiu
Ja jestem bardzo zadowolona z Sisi! Jest zdrowa, cudownie pachnie i kwitnie do późnej jesieni!
Lawendy już kwitną

U Ewy nie ma plamistości, bo zapewnia różom ochronę chemiczną
Pewnie się nie mylę?
Są takie idealne...i wtedy ogląda się je z jeszcze większą przyjemnością. Poza tym tło jakie zapewniła różom robi swoje!
Też zostaję tutaj!!!
Czy dużo tej ochrony chemicznej? Wczoraj próbowałam się dokształcić w temacie- da się wytrzymać.
Idealny ogród różany- jak dla mnie aż za idealny

Są takie idealne...i wtedy ogląda się je z jeszcze większą przyjemnością. Poza tym tło jakie zapewniła różom robi swoje!
Też zostaję tutaj!!!
Czy dużo tej ochrony chemicznej? Wczoraj próbowałam się dokształcić w temacie- da się wytrzymać.
Idealny ogród różany- jak dla mnie aż za idealny
Pozdrawiam, nigella