Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne storczyki. co do Tolumnii, też mam, ale niezbyt dobrze u mnie rośnie i będę ją musiała kiedyś wymienić na jakiegoś Phalaenopsis.
Awatar użytkownika
aledra7
1000p
1000p
Od: 21 paź 2008, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ale piękny falek :D taki tygrysek :wink:
Awatar użytkownika
Katehoney
100p
100p
Od: 20 maja 2009, o 17:43

Post »

Piękne nabytki ;:111
Podziwiam za odwagę, ja chyba bałabym się hodować tyle różnych storczyków ;:180 Chociaż... nie samymi falkami człowiek żyje :;230
Pozdrawiam- Kaśka
Kaśkowe storczyki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Pięknie zaszalałaś :D Podziwiam :wink: A parapecik nie jest skromy :twisted:
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Halinko, Vandusia pięknie wygląda, korzenie nabrały wigoru, pozostałe nabytki też piękne, za tolumnia trzymam kciuki, chciałabym zobaczyć jak kwitnie u Ciebie, pozdrowionka i uściski do następnego spotkania. ;:12

Pozdrawiam :P
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Ciekawe nabytki,ale spotkanie pewnie wazniejsze.Powinnam napisac,że zazdroszczę tego co oglądałyscie - bo to prawda.
volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

orange30 pisze: Maleńka hybryda
Obrazek Obrazek
Jak będziesz o nią ładnie dbała to da Ci w przyszłości takie obfite kwitnienie.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ważne: Nie wyciagaj go ze sphagnum. Lubi to podłoże, a przesadzać jak będziesz to sphagnum zostaw i obsyp podłożem. Podlewa się rzadziej bo sphagnum dłużej trzyma wilgoć tak 1,5-3 tygodnie zależy od temperatury.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Gartuluję (pięknych) nabytków :wink: W internecie wyszukałam sobie zdjęć Twojej ascocendy i muszę powiedzieć,
że jest śliczna :lol: Też marzy mi się coś z vandowatych, już dorosłego, więc będę chyba musiała zrobić jakieś zakupy... :roll:
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59

Post »

Magdo-madzik zazdrościsz nam spotkania? nie ma czego, w końcu z Opola nie jest tak daleko do nas ;:12 jak będzie okazja to zapraszamy ;:109 miło będzie Cię poznać ;:113
Dusia, Ola, Kasia, Mamba, Renatka, Grażynka, Łukasz, Anusska dzięki za odwiedzinki. Miło mi, że cokolwiek z moich nowości Wam się spodobało ;:112
Łukaszu dzięki za cenną uwagę "Ważne: Nie wyciagaj go ze sphagnum. Lubi to podłoże, a przesadzać jak będziesz to sphagnum zostaw i obsyp podłożem. Podlewa się rzadziej bo sphagnum dłużej trzyma wilgoć tak 1,5-3 tygodnie zależy od temperatury" bo właśnie przymierzałam się do przesadzania jutro jak wrócę z pracy ;:113 ;:215 Łukasz, tak odnośnie Twojej hybrydki jednym słowem cud miód, śliczne maleństwo
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

Wiem że to NOID ale do tej pory znalazłem bardzo podobnego Phal. Manchester ale ten mój ma bardziej nabity pęd kwiatowy taki grubszy i ciemniejszy no i płatki mają jakby białą obwódkę. Pęd przypomina budowe pedu takiego jaki mają phal. equestris lub phal. lindenii chodzi mi oczubek z młodymi pąkami.

Moze uda Ci się znaleźć coś bardziej zbliżonego do tej hybrydy.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łukaszu właśnie mnie zdziwiło, że w sumie takie maleństwo, a pęd kwiatowy jest bardzo gruby, taki masywny jak na taką małą roślinę ;:111 ;:109
Mój spis wątków
Moje robótki
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko, skromniutko u Ciebie, że aż Ci zazdroszczę! Pąki na Philadelphii, piękna miniaturka (też taką chcę!), cudny żółty nakrapiany Phal., no, i ta Ascosenda- dla mnie wyłącznie marzenie!
Czego Ty jeszcze chcesz?
A kwitnienia będą, wiesz, że storczyki uczą cierpliwości!
Cudne parapety masz :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

orange30 pisze:Łukaszu właśnie mnie zdziwiło, że w sumie takie maleństwo, a pęd kwiatowy jest bardzo gruby, taki masywny jak na taką małą roślinę ;:111 ;:109
Znalazłem coś co ma identyczne kwiaty jak ten mój i nazywa się Phal. Sogo Vivien (Doritaenopsis Sogo Alice x Phalaenopsis Zuma's Pixie)

Identyczne z wyglądu sa kiwaty na tym zdjęciu

Obrazek

Należące do storczyka o nazwie
Doritaenopsis Sogo Vivien 'Sweetheart' AM/AOS
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

Dokonałem pewnego dochodzenia i jestem na 100% pewny że jest to właśnie Sogo Vivien :)

Pochodzi z firmy NEON Orchids (jest kilka dystrybutorów w zachodniej Europie na rynek Polski), która sprzedaje mini storczyki pod znakiem firmowym Little Lady®-Orchids od 2006 roku po wygraniu nagrody TASPO.

Storczyki te pochodzą z importu z tajwańskiej firmy SOGO orchids, która to właśnie klonuje różne miiatury oznaczając je nazwą handlową po rejestracji SOGO. Trafiają do nas w trzech rodzajach doniczek 5cm; 5,5cm oraz 6cm.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Łukasz ;:63 ;:215 za dochodzenie ;:109 ;:113
Mój spis wątków
Moje robótki
Zablokowany