Dala - mój piękny ogród cz.3
-
x-d-a
Dzień dobry
Zapraszam na poranną kawkę, bo ciśnienie dzisiaj niskie, na dworze zrobiło się zimno i nieprzyjemnie.
Ja jadę do Wrocławia, ale wieczorem z pewnością pobiegam po Waszych ogródkach, żeby nacieszyć oczy pięknymi kwiatami.
Roseo, Cynthio, Ewo, Aszko - dla Was i moich miłych gości na dobry początek dnia fragmencik rabaty hostowo-liliowcowej

Zapraszam na poranną kawkę, bo ciśnienie dzisiaj niskie, na dworze zrobiło się zimno i nieprzyjemnie.
Ja jadę do Wrocławia, ale wieczorem z pewnością pobiegam po Waszych ogródkach, żeby nacieszyć oczy pięknymi kwiatami.
Roseo, Cynthio, Ewo, Aszko - dla Was i moich miłych gości na dobry początek dnia fragmencik rabaty hostowo-liliowcowej

- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dalu !
Napiszę po raz kolejny, - Twój ogród jest dla mnie wzorem i ucztą dla oczu !
Chyba nie ma u Ciebie nic co by mi się nie podobało.
Chętnie bym go zobaczyła w realu.
Perłowo - różowa pnąca róża też była u mojego Dziadka w ogrodzie, ( 2 -3 krzewy jeszcze żyją), myślę, że to '' Swan Lake''.
Pozdrawiam Cię serdecznie. Pell.
Napiszę po raz kolejny, - Twój ogród jest dla mnie wzorem i ucztą dla oczu !
Chyba nie ma u Ciebie nic co by mi się nie podobało.
Chętnie bym go zobaczyła w realu.
Perłowo - różowa pnąca róża też była u mojego Dziadka w ogrodzie, ( 2 -3 krzewy jeszcze żyją), myślę, że to '' Swan Lake''.
Pozdrawiam Cię serdecznie. Pell.
Pani Dalilo...
Proszę przestać, bo tymi zdjęciami wichry wywołujesz na forum.
o powtarzających się i nader bolesnych ukłuciach zazdrości nie wspomnę
Ech...Jak pięknie.
Proszę przestać, bo tymi zdjęciami wichry wywołujesz na forum.
o powtarzających się i nader bolesnych ukłuciach zazdrości nie wspomnę
Ech...Jak pięknie.
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
-
x-d-a
Kaaju,
witam w moim ogródku i cieszę się bardzo, że Ci się podoba.
Pani Agnieszko,
wichry to nam szaleją za oknami, a na forum spokojnie i cicho - czasami dobrze jakiś ferment wywołać...
Pelagio,
ta bladoróżowa róża ma w sobie coś takiego, co przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, już wcześniej chyba Cynthia o tym pisała. To się chyba nazywa - nostalgia...Nie znam jej nazwy, ale serdeczne dzięki za próbę identyfikacji, na pewno sprawdzę.
Lamio,
zapraszam Cię do siebie bez względu na pogodę, zawsze mi miło Ciebie gościć
Zakwitła firletka

witam w moim ogródku i cieszę się bardzo, że Ci się podoba.
Pani Agnieszko,
wichry to nam szaleją za oknami, a na forum spokojnie i cicho - czasami dobrze jakiś ferment wywołać...
Pelagio,
ta bladoróżowa róża ma w sobie coś takiego, co przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, już wcześniej chyba Cynthia o tym pisała. To się chyba nazywa - nostalgia...Nie znam jej nazwy, ale serdeczne dzięki za próbę identyfikacji, na pewno sprawdzę.
Lamio,
zapraszam Cię do siebie bez względu na pogodę, zawsze mi miło Ciebie gościć
Zakwitła firletka

-
x-d-a
- Ania Kropelka

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dalu!dala pisze:Dzisiaj pogoda się poprawiła, więc biegnę na ogródek najpierw z najnowszym numerem Kwietnika, a potem trochę powalczę z chwastami, żywopłotem i trawniczkiem, który bardzo wybujał po tych deszczach.
Życzę wszystkim miłego dnia; wracam na forum wieczorkiem![]()
![]()
A co ciekawego w tym numerze?
Ja wczoraj już prochę popracowałam, nadrabiałam zaległości spowodowane prze deszcze.
- Cynthia

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Daluś ,piękna firletka
....strasznie ją lubię i też czekam jak u mnie zakwitnie
W tamtym roku zbierałam nasionka ze wszystkich okolicznych działek....ja to potem wysiałam ,to chyba pół Łodzi obdarowałam sadzonkami
Ja mam prenumeratę Działkowca, taki prezent od Zarządu Działkowców
.....tylko po roku to artykuły zaczynają się powtarzać....
Miłej pracy w ogródku
W tamtym roku zbierałam nasionka ze wszystkich okolicznych działek....ja to potem wysiałam ,to chyba pół Łodzi obdarowałam sadzonkami
Ja mam prenumeratę Działkowca, taki prezent od Zarządu Działkowców
Miłej pracy w ogródku
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
-
x-d-a
Cynthio,
ja jakoś nie mogę się oprzeć, żeby nie kupić Kwietnika, MPO czy Ogrodów (Działkowca mam też w prenumeracie), mimo że -masz rację - artykuły i tematy się powtarzają. Kiedyś czytałam wszystkie babskie gazety (Twój Styl i takie tam), ale teraz śmiertelnie mnie nudzą...
Aniu,
w ostatnim numerze jest fajny artykuł o chabrach. Dzięki niemu w końcu zidentyfikowałam mój piękny kwiat NN, który okazał się być chabrem wielkogłówkowym.
Ja dzisiaj korzystając z pięknej pogody razem z moim M. pucowałam ogród, bo w weekend mam gości.
Jolu,
oprócz róż, kwitną teraz dzwonki: Poszarskiego i NN

...a także zaczyna kwitnąć złocień wielki

ja jakoś nie mogę się oprzeć, żeby nie kupić Kwietnika, MPO czy Ogrodów (Działkowca mam też w prenumeracie), mimo że -masz rację - artykuły i tematy się powtarzają. Kiedyś czytałam wszystkie babskie gazety (Twój Styl i takie tam), ale teraz śmiertelnie mnie nudzą...
Aniu,
w ostatnim numerze jest fajny artykuł o chabrach. Dzięki niemu w końcu zidentyfikowałam mój piękny kwiat NN, który okazał się być chabrem wielkogłówkowym.
Ja dzisiaj korzystając z pięknej pogody razem z moim M. pucowałam ogród, bo w weekend mam gości.
Jolu,
oprócz róż, kwitną teraz dzwonki: Poszarskiego i NN

...a także zaczyna kwitnąć złocień wielki

Pucowanie ogrodu... ja też się przymierzam
Fajna robota, bo taka przewidywalna.
A jaka satysfakcja po robocie! Przy okazji pucowania zmieniam miejsca doniczek, coś dosadzam, dekoruję...
Każda pomoc wskazana
Czyli u Ciebie w ogrodzie- błysk?
W sprawie pism dla kobiet mam identycznie tak samo ale nie wiem czy to dobrze...
A jaka satysfakcja po robocie! Przy okazji pucowania zmieniam miejsca doniczek, coś dosadzam, dekoruję...
Każda pomoc wskazana
W sprawie pism dla kobiet mam identycznie tak samo ale nie wiem czy to dobrze...
Pozdrawiam, nigella