Moje storczyki - Anna

Zablokowany
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu aż miło się do Ciebie zagląda, same cudności pokazujesz,i z pasja o nich piszesz. Są rewelacyjne. Ależ będzie kolorowo jak zakwitną. Spodobała mi się ten od przyjaciela oraz drugi z Niemiec. Masz rękę do storczyków nie ma co. Już się nie mogę doczekać na te kwiatuszki. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Mireczko dziękuję Ci bardzo za tak miłe słowa. Storczyki to moja pasja, która pomaga w odpoczynku po pracy. ;:1
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AnnaL pisze:Mireczko dziękuję Ci bardzo za tak miłe słowa. Storczyki to moja pasja, która pomaga w odpoczynku po pracy. ;:1
Aniu masz rację ta pasja pomaga w odpoczynku po pracy , tylko już gorzej jest jak śnią się po nocach gdy człowiek napatrzy się na Wasze piękności i wszytkie by chciał miec w swojej kolekcji. :wink: ;:14
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu apetyt rośnie w miarę jedzenia. Tak jest też z naszą pasją- gdy zobaczymy u kogoś jakiegoś nowego pięknego storczyka to wpisujemy na swoją listę chciejstw. Wszystko rozwija się powoli, tak i to , niedługo u Ciebie też na pewno pojawi się coś nowego i ślicznego. Pozdrawiam ciepło w pochmurny dzień - Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mi też ciągle coś przybywa na liście marzeń, jak patrzę na wasze piękne kolekcje. niestety te cuda nie chcą przybywać do kolekcji. trzeba się długo naczekać i najeździć na wystawy, żeby w końcu kupić wymarzonego storczyka. ja marzę o botanicznych i one ciągle nie chcą przybyć do mojej kolekcji.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa pisze:mi też ciągle coś przybywa na liście marzeń, jak patrzę na wasze piękne kolekcje. niestety te cuda nie chcą przybywać do kolekcji. trzeba się długo naczekać i najeździć na wystawy, żeby w końcu kupić wymarzonego storczyka. ja marzę o botanicznych i one ciągle nie chcą przybyć do mojej kolekcji.
Storczykowa one nie przybędą same, trzeba je niestety KUPIĆ :!: :!: :!: :!: :!:
Początek mojej przygody.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witaj Aniu,piekne zdjęcia maluszków!Co to będą za widoki!!Dopiero dzisiaj mogę Ci za nie podziękować bo własnie wróciłam po 2 dniach.Patrząc na wszystko co pokazujecie aż chce się żyć,oglądajac je można "napaść"oczy do syta.
Pozdrawiam Grażyna.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:
Storczykowa pisze:mi też ciągle coś przybywa na liście marzeń, jak patrzę na wasze piękne kolekcje. niestety te cuda nie chcą przybywać do kolekcji. trzeba się długo naczekać i najeździć na wystawy, żeby w końcu kupić wymarzonego storczyka. ja marzę o botanicznych i one ciągle nie chcą przybyć do mojej kolekcji.
Storczykowa one nie przybędą same, trzeba je niestety KUPIĆ :!: :!: :!: :!: :!:
i tu jest problem, bo nie ma gdzie kupić. na wystawy nie mogę liczyć, bo wybór jest mały. w internecie też. znam kilka stron, ale tylko parę storczyków na nich jest. tylko na OS jest dużo i na pewno bym coś zamówiła, gdyby nie te ceny. 100 lub 200 zł za 1 Phalaenopsisa... chyba ich pogięło...
a na jakiej stronie ty zamawiałaś swoje cuda?
i jak tam twoja piękna bellina? moja niestety ani myśli o pędziku. codziennie szukam pędów na moich botanicznych i nic...
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja bellina ma już drugi kwiatuszek, niestety pierwszy już przekwitł, a zapowiada się trzeci, bo idzie pączek. Ja zamawiam storczyki w różnych miejscach albo kupuje na all...... Mam małą niespodziankę ale dopiero jak przyjdzie do mnie do domu :!:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dziękuję za ciepłe słowa, ja sama czekam z niecierpliwością na niektóre kwitnienia. Całkiem niedługo rozwinie się pierwszy kwiatek MM. ;:1
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Moja bellina ma już drugi kwiatuszek, niestety pierwszy już przekwitł, a zapowiada się trzeci, bo idzie pączek. Ja zamawiam storczyki w różnych miejscach albo kupuje na all...... Mam małą niespodziankę ale dopiero jak przyjdzie do mnie do domu :!:
ja często wchodzę na all... ale bardzo rzadko jest jakiś botaniczny Phal. jak dotąd zamawiałam tylko raz. ostatnio widziałam cudny Phal. cornu-cervi red, ale jak wczoraj weszłam, to już go nie było.
a bellina nie ma pędzika, ma tylko korzonki i listki. chciałabym znowu zobaczyć jej kwiaty, bo belliny bardzo mi się podobają. chciałabym też zobaczyć kwiaty Phalaenopsisów violacea i amboinensis, bo je kupiłam niekwitnące. a ta słabowita lueddemaniana puszcza pierwszy korzonek.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa pisze:
AnnaL pisze:Moja bellina ma już drugi kwiatuszek, niestety pierwszy już przekwitł, a zapowiada się trzeci, bo idzie pączek. Ja zamawiam storczyki w różnych miejscach albo kupuje na all...... Mam małą niespodziankę ale dopiero jak przyjdzie do mnie do domu :!:
ja często wchodzę na all... ale bardzo rzadko jest jakiś botaniczny Phal. jak dotąd zamawiałam tylko raz. ostatnio widziałam cudny Phal. cornu-cervi red, ale jak wczoraj weszłam, to już go nie było.
a bellina nie ma pędzika, ma tylko korzonki i listki. chciałabym znowu zobaczyć jej kwiaty, bo belliny bardzo mi się podobają. chciałabym też zobaczyć kwiaty Phalaenopsisów violacea i amboinensis, bo je kupiłam niekwitnące. a ta słabowita lueddemaniana puszcza pierwszy korzonek.
Storczykowa gratuluje u lueddemaniany korzonka. Faktycznie ostatnio były botaniczne na all.... , sama coś złapałam. Skoro masz rośliny, to i kwiaty niedługo będą. ;:113 ;:109 Tylko odrobine cierpliwości. :lol:
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:
Storczykowa pisze:
Storczykowa gratuluje u lueddemaniany korzonka. Faktycznie ostatnio były botaniczne na all.... , sama coś złapałam. Skoro masz rośliny, to i kwiaty niedługo będą. ;:113 ;:109 Tylko odrobine cierpliwości. :lol:
no bywają, ale w małych ilościach i z bardzo wysokimi cenami... moją violaceę tam kupiłam, ma się dobrze, puszcza korzonek, ale ostatnio jej ucięłam końcówkę liścia, bo miała nieładną plamę. a korzonek lueddemaniany bardzo mnie ucieszył, mam nadzieję, że urośnie ładny i że roślinka przeżyje.
a jakiego botanicznego kupiłaś? mi ostatnio podobał się cornu-cervi red, bo nie miał bardzo wysokiej ceny, ale szybko zniknął.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa kupiłam taki, który Ty już masz a ja dopiero stałam się szczęśliwą posiadaczka tego pięknego storczyka - phalaenopsis amboinensis. Jest zdrowy-korzonki i listki, więc z utęsknieniem będę czekać na pędzik. ;:11
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Storczykowa kupiłam taki, który Ty już masz a ja dopiero stałam się szczęśliwą posiadaczka tego pięknego storczyka - phalaenopsis amboinensis. Jest zdrowy-korzonki i listki, więc z utęsknieniem będę czekać na pędzik. ;:11
ja też czekam na kwiaty mojego amboinensis. na zdjęciach jest ładny, ciekawe, jaki będzie w rzeczywistości... a ty kupiłaś sadzonkę czy dorosłego? ale jak u mnie rośnie, to u ciebie tym bardziej. mój zaczyna puszczać korzonki i listek. a jak tam twoje inne botaniczne? kwitnie ci jeszcze stuartiana? ja to cudo mam tylko na rysunku, może na parapecie kiedyś też będzie...
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”