całe bogactwo pięknie skomponowanych kwiatów, funkie
ogromniaste z cudownymi liśćmi

i widzę , że musze częściej zaglądać
 i widzę , że musze częściej zaglądać   . Bradzo podoba mi się U ciebie , masz wspaniałe rabaty z rozrośnietymi roślinami
 . Bradzo podoba mi się U ciebie , masz wspaniałe rabaty z rozrośnietymi roślinami   , a do tego zdrowiuśkie
 , a do tego zdrowiuśkie   
   . Te bordowe piwonie cudne.. , zrobiły na mnie  wrazenie
  . Te bordowe piwonie cudne.. , zrobiły na mnie  wrazenie   , ja nie mam wcale...
 , ja nie mam wcale...   . A ta duża hosta z ciemno i jasno zielonymi liśćmi i do tego z białymi paskami to może być hosta Whirlwind .
 . A ta duża hosta z ciemno i jasno zielonymi liśćmi i do tego z białymi paskami to może być hosta Whirlwind . 

wreszcie będę miała więcej kolorków, ponieważ zaczynają kwitnąć letnie bylinki i różyczki już powolutku otwierają pąki
 wreszcie będę miała więcej kolorków, ponieważ zaczynają kwitnąć letnie bylinki i różyczki już powolutku otwierają pąki  Zrobiłam dziś kilka zdjęć mam nadzieję, że fotosik pozwoli mi je wstawić, bo przez 2 dni nic nie mogłam wrzucić, a chciałam pokazać zniszczenia pogradowe
 Zrobiłam dziś kilka zdjęć mam nadzieję, że fotosik pozwoli mi je wstawić, bo przez 2 dni nic nie mogłam wrzucić, a chciałam pokazać zniszczenia pogradowe  
  a do mnie bardzo zapraszam, ale nie na naukę, bo sama masz pięknie i cóż ja Cię mogłabym nauczyć:D  ale na kawulca
 a do mnie bardzo zapraszam, ale nie na naukę, bo sama masz pięknie i cóż ja Cię mogłabym nauczyć:D  ale na kawulca  

wieczorkiem jak będę w pracy, to wpiszę nazwy odmian te, które znam, mam w zeszycie, a zeszyt w pracy
 wieczorkiem jak będę w pracy, to wpiszę nazwy odmian te, które znam, mam w zeszycie, a zeszyt w pracy   

U mnie niestety też pogoda nie najpiękniejsza, wciąż z małymi przerwami pada deszcz
 U mnie niestety też pogoda nie najpiękniejsza, wciąż z małymi przerwami pada deszcz  mam nadzieję, że prognozy się nie potwierdzą, ale słyszałam, że cały lipiec ma być również deszczowy
  mam nadzieję, że prognozy się nie potwierdzą, ale słyszałam, że cały lipiec ma być również deszczowy   

pozwiedzasz sobie piękne miejsca
  pozwiedzasz sobie piękne miejsca  super
 super  A po przeforsowaniu koniecznie trzeba się zregenerować, a jeszcze przy kieliszeczku śliwowicy
 A po przeforsowaniu koniecznie trzeba się zregenerować, a jeszcze przy kieliszeczku śliwowicy  
   tak trzymać
  tak trzymać  
  bardzo mi miło, że do mnie zawędrowałeś
 bardzo mi miło, że do mnie zawędrowałeś  i cieszę się, że podoba Ci się mój ogródek, zapraszam zawsze kiedy masz ochotę
 i cieszę się, że podoba Ci się mój ogródek, zapraszam zawsze kiedy masz ochotę 

mam zdecydowanie  dość deszczu... chcę  słońca...
  mam zdecydowanie  dość deszczu... chcę  słońca...