"Tygrysek","Kleksik"i in. MariiTeresy
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Dziękuję bardzo w imieniu Fire Bird'a,
Joanno/Art, Asiu/Jeanne, Danusiu/ Quercus i Stachurska, Storczykowa
nadal jeszcze kwitnie i ciepło rozjaśnia chwilową pluchę i chmury gradowe, podobnie jak Odon. Hansueli Isler i kilka phalaenopsis.
Alice i Renato 75, stosuję nawóz do storczyków, od marca dosyć często, , zawiera po 19% azotu, fosforu i potasu oraz 0,01% molibdenu, ale myślę,że stymuluje zawiązywanie kwiatów nieogrzewany parapet od pocz. marca.

Joanno/Art, Asiu/Jeanne, Danusiu/ Quercus i Stachurska, Storczykowa
nadal jeszcze kwitnie i ciepło rozjaśnia chwilową pluchę i chmury gradowe, podobnie jak Odon. Hansueli Isler i kilka phalaenopsis.
Alice i Renato 75, stosuję nawóz do storczyków, od marca dosyć często, , zawiera po 19% azotu, fosforu i potasu oraz 0,01% molibdenu, ale myślę,że stymuluje zawiązywanie kwiatów nieogrzewany parapet od pocz. marca.

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Storczykowa
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dendrobium Fire Bird rewelacyjne , zdradż , gdzie można zdobyć takie cudeńko. Od dawna na nie poluje i nie mogę trafić. Phalaenopsis - ślicznie ma ubarwione kwiaty, ja mam chyba podobne z etykietką Everyspring 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- MariaTeresa
Dziękuję, Storczykowa, Patrysiu
AnnoL, na wystawie wiosennej udało mi się kupić Fire Bird, teraz wypuszcza nowe przyrosty...

Cattleya powtórzyła kwitnienie drugi raz od września 2008, kupiłam niekwitnącą na wyprzedaży.
Storczyki w ogrodzie spędzają czas od czerwca do września w cieniu, ale kiedy zauważę pąki kwiatostanowe zabieram do domu, gdyż jest trochę bezpieczniej szczególnie w dobie gwałtownych przejawów przyrody.Z kwiatami w ogrodzie tylko "pozują do zdjęć"
"Brzoskwinka" też zaszalała w tym roku ilościa kwiatów "na raz"

AnnoL, na wystawie wiosennej udało mi się kupić Fire Bird, teraz wypuszcza nowe przyrosty...

Cattleya powtórzyła kwitnienie drugi raz od września 2008, kupiłam niekwitnącą na wyprzedaży.
Storczyki w ogrodzie spędzają czas od czerwca do września w cieniu, ale kiedy zauważę pąki kwiatostanowe zabieram do domu, gdyż jest trochę bezpieczniej szczególnie w dobie gwałtownych przejawów przyrody.Z kwiatami w ogrodzie tylko "pozują do zdjęć"

"Brzoskwinka" też zaszalała w tym roku ilościa kwiatów "na raz"

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Storczykowa
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za odpowiedz, bardzo mi sie podoba to dendrobium , będę szukać. 

Początek mojej przygody.
))

- MariaTeresa
Dziękuję Meniu, chciałam pokazać różnice w wielkości kwiatów szczególnie katlejki w stosunku do lilii, których kwiaty mają średnicę ok15-20cm
Storczykowa, czas lilii niestety się kończy, chyba nic nie pobije niektórych phalaenopsis w długości kwitnienia

Storczykowa, czas lilii niestety się kończy, chyba nic nie pobije niektórych phalaenopsis w długości kwitnienia

Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy