Problem z różą Excelsa .

ODPOWIEDZ
leo_rex
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 maja 2009, o 21:19

Problem z różą Excelsa .

Post »

Witam.

Mam problem z różą pnącą na balkonie...Posadzilem taką roze w donicy 20 l.Niestety, to druga różą pnąca, ktora po pewnym czasie /wypuscila liscie z galązek/ więdnie - liscie wiotczeją i więdną, tak jakby roza nie byla podlewana.Co moze byc przyczyną?

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Moja róża w donicy przyschła niedawno, i chyba nie była to wina przymrozku ( bo róży taki bylejaki przymrozek nie ścina). Zaczęłam ją porządnie podlewać (wydawało mi wię, że w sporej donicy nie muszę podlewać tak często). Mam wrażenie, że wilgoć wnikała tylko do górnej warstwy ziemi, a na dole było sucho. Jeśli masz takie podejrzenia, podlej porządnie swoją różę - kilka - kilkanaście razy małymi porcjami wody, żeby nie wyleciała woda bokiem, tylko przesiąkła dobrze przez całą ziemię w donicy. Jeśli to było przyczyną - odbije (o ile nie jest całkiem zasuszona).

Aha - zakładam, że nie było szaleństw z nawozem :roll:
leo_rex
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 20 maja 2009, o 21:19

Post »

Oj, gdyby przyczyną tego więdniecia byla sucha ziemia, to w ogole bym tu nie zabieral glosu...Roza jest podlewana regularnie....
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wstaw zdjęcie - to może być nimułka albo zwiot róży.
Bez zdjęcia trudno określić, pewnie dlatego nasi eksperci nie zabierają głosu....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”