Rabatki Konstantego w podwórkowym ogródku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne te piwonie Ewo.
U mnie jeszcze mają pąki. Ale wierzę, że zakwitną.

pozdrawiam
i życzę spokojnego tygodnia/bo czytałam, że będziesz miała co robić../
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu-widać,że już dawno rozsiadły ten Twój rozchodnik kamczacki, niestety lubi miejsca nasłonecznione, a takich w podwórkowym niewiele i już zajęte przez skalniaki Karoliny.
Ewo-Ogis i Zyto-dziękuję.
Spotkałam pana kamienicznika wracając z kościoła,po ostatniej mszy Kapucyni na koniec roku zrobili w swych ogrodach grilla dla wiernych, szczególnie dla zorganizowanych różnych wiekowo grup działających prężnie przy tamtejszym klasztorze i pan Rysiu zaglądał co to za ognisko.Powiedział,że ogród wprawdzie nie jest taki jaki był kiedyś(czego ja nawet nie pamiętam,bo od zawsze był klepiskiem z kupkami śmieci i złomu,a jedynie z najwcześniejszego dzieciństwa pamiętam fiołki niedaleko drewnianej huśtawki na lipie) ale dobrze,że trochę kwitnących roślin jest,że goździki ładnie pachniały(fioletowe szybko przekwitły, a białe też już kończą kwitnienie) i jakie będą lilie,a tego ja sama nie wiem poza jedną która ma być biała lilią św. Antoniego.
Złapałam chłopaczka może 10 letniego, który właził przez mur między liceum a naszą kamienicą do podwórkowego,jak twierdził chciał zobaczyć co tam jest i czy nie ma tam jego koleżanki, no niestety jedynym dzieckiem jest Wojtuś, który dwa latka kończy w sierpniu i jeszcze sam nie wychodzi.Chłopaczek okazał się być z pobliskiego Domu Dziecka.Widać opieka nie jest tam najlepsza, bo nasza ulica kolejny rok jest w czołówce miejsc, gdzie najczęściej są kradzione wyposażenie i części z aut .Bywało,że była wybijana szyba wartości 2-3 tysięcy zł dla listka gumy do żucia.A sprawcy najczęściej niestety bardzo nieletni,czyli w zasadzie nie karalni za te czyny.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ewa pospacerowałam po Twoim ogrodzie, a jest już co oglądać , masz już posadzonych tyle ciekawych roślinek .
Za rok niezły busz z tego wyrośnie .
Piwonie piękne .
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Ewa

a może żeby popędzić administrację o wywóz tego co na podwórku zawiadomić odpowiednie służby....
Jak postraszą karą to może poskutkuje.

U mnie na wsi- gdzie budowa goni budowę, ludzie tego pilują...jak walają się smieci na terenie budowy- najpierw rozmawia się z inwestorem....i jak na razie to skutkuje - stawiany jest kontener i śmieci wywożone.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tija-piwonie niestety są cięte, bukiet sobie kupiłam u dwu sprzedawców,ładnie się rozwinęły.W podwórkowym piwonii jeszcze nie mam.
Dziś dosadzałam oregano, macierzankę, tymianek cytrynowy i jakąś melisę, bo podrosły już na tyle,że mogły iść do ogródka.Jeszcze malutka mięta jabłkowa od Benity jest w domu.Żre ją jakiś jakby pajęczak. Muszę sprawdzić co to.Wyjada listek, tak,że tylko nerwy zostają no i jest oprzęd.
Tulipanku-no to czekam na przesyłkę zachodząc w głowę co za niespodzianka?I to od mężczyzny!
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co ja widzę- nawet Konstanty sprawdza jakość przesyłek :) Teraz to już na pewno pierwsza klasa ;)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Priamie miło,że wpadłeś-czereśnia komputerowa dla Ciebie.
Konstanty zawsze kontroluje przesyłki i zawsze zajmuje potem pudełka dla siebie, to z Poczty Polskiej jak widać znakomite.
Burza nadchodzi o 6 rano i coraz to się rozmyśla.Więc idę podlać podwórkowy, bo wiatr bardzo wszystko przesusza,a są nowe nasadzenia.

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAJ EWUNIU smaczna czeresienka zamiast PRIAMA ja się poczęstowałam . Ewuniu to nie kanę chciałam kupić ale kalię centkowaną za 10 zł. Miło się z Tobą pisze . Napisałam u mnie cały elaborat do Ciebie hihihi . Piękna ta różowa piwonia jest podobna do mojej angielskiej róży .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Ja też jej kosztowałem :) Ze swojego sadu już zjadłem więc tą jak najbardziej tez zjadłem ;)
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Ewo. Kapitalne zdjęcia Konstantego rozpakowującego paczkę. Mój pies jak wchodzę do domu z zakupami to też pierwsza rzecz łeb wkłada do torby. Trzeba przecież wszystko obwąchać.
A Pan Mariusz przedstawił się, że jest Twoim studentem, więc dlatego tak go nazwałam. Powinnam byłam napisać to w cudzysłowie, to by oddawało prawdziwy sens.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ado-studentów studiów uzupełniających miałam dużo starszych od pana Mariusza!Już dzwonił,że przywiezie trzykrotkę w poniedziałek 22.06.Oj jak ja się cieszę!Podwórkowy pięknieje.Konstanty to taki trochę pies, bo to i dobrze na smyczy chodzi i umie waruj i siad,tylko daj głos mu z miaukiem wychodzi.Naturalnie wszystko podlega kontroli organoleptycznej.

Obrazek

Dmuchawiec zza kluzury
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i po co ja tak wieczorem podlewałam?Ale na egzamin wstępny z uzdolnień rysunkowych to pogoda dużo lepsza niż wczoraj i dla przyszłych studentów i dla nas pilnujących.A po obowiązkach pewno czas radości,bo może nadejdzie jedna z trzech przesyłek na które czekam, a może dwie?I będą nowe nasadzenia w podwórkowym.
Sąsiad który uporczywie wyrywał nam winorośl pięcioklapową,że niby niszczy mury trójklapowca od Evluk nie odważył się ruszyć,ba uznał go za szlachetny!
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewuniu mój żarnowiec ma dwa lata a żółty kupiłam w tym roku.
U mnie rozchodniki rosną na słońcu i w cieniu.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu-ten żarnowiec w podwórkowym jest gdzieś z leśnej drogi wykopany, przyjął się,tylko część musiałam wyciąć, pewnie będzie żółty.
Chatte-przed chwilą listonosz spytał czy zejdę po przesyłkę, bo taka nieduża a do skrzynki nie wejdzie?

Obrazek Obrazek Obrazek

No i będę miała :szczypiorek czosnkowy,rutę,ogórecznik, drugą melisę,tradescantia silvestris.
I -Chatte masz półdługowłosego rudego kota, ew. z rudymi łatami?Ale z włosa chyba mi się nie rozmnoży?
Kiedy odbierałam paczkę Konstanty zjadł prawie cała żuburówkę,zgolił ją na wysokość centymetra.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Ewuś , ale przychodzi do Ciebie prezentów ;:109 , no niedługo nie będziesz Miała gdzie co wcisnąć :lol: . Juz myślałem , że to ode mnie :shock: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”