Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Dziękuję za gratulacje
Nikt niestety nie zgadł. Podpowiadam to zioło przyprawowe, listeczki bardzo drobne i cudownie pachnie ;:2
Nikt niestety nie zgadł. Podpowiadam to zioło przyprawowe, listeczki bardzo drobne i cudownie pachnie ;:2
Pozdrawiam serdecznie Alina
Niestety nie. Echeweria nie zimuje w gruncie. Mam ją od bardzo dawna. Przechowuję je w jasnym chłodnym pomieszczeniu. To piękna roślinka bardzo łatwa w uprawie.
Gratulacje za zajęcie I miejsca dla Cynthii w konkursie Alll.

Sama byłam zdziwiona kiedy kupowałam ten tymianek. Miałam do tej pory taki zwykły.

Sama byłam zdziwiona kiedy kupowałam ten tymianek. Miałam do tej pory taki zwykły.
Zaczyna kwitnąć tawułka japońska.

Dostałam takie kwiatki od sąsiadki
Obiecała mi sadzonki, bo są wieloletnie. Niestety nie zna ich nazwy. Ja też nie. Może ktoś mi podpowie?

Dostałam takie kwiatki od sąsiadki
Obiecała mi sadzonki, bo są wieloletnie. Niestety nie zna ich nazwy. Ja też nie. Może ktoś mi podpowie?

- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alinko nie pomogę Tobie w identyfikacji ale nowe nabytki bardzo ładne 
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Witaj, Alino!
Weszłam do Ciebie pospacerować, a tu taka super nowina!!!
Wielkie gratulacje dla Babci, a dla wnusi zdrowia życzę z całego serca!!!
U mnie też dzieci duże się rodziły, syn 4200 i 61 cm., a córka 4220 i 58 cm. i są niejadkami, więc o żadnej otyłości nie ma mowy
raczej w odwrotną stronę.
Pozdrawiam serdecznie
Weszłam do Ciebie pospacerować, a tu taka super nowina!!!
Wielkie gratulacje dla Babci, a dla wnusi zdrowia życzę z całego serca!!!
U mnie też dzieci duże się rodziły, syn 4200 i 61 cm., a córka 4220 i 58 cm. i są niejadkami, więc o żadnej otyłości nie ma mowy
Pozdrawiam serdecznie
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alinko a jak małżonka storczyki?Pozdrawiam
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Witaj Ala,nie było mnie chwilę i spóźniłem się na konkurs ,wiedziałem że to tymianek ,bo widziałem go już w punkcie ogrodniczym,nie wiem czy powinienem się czepiać ,ale zaczyna kwitnąć tawuła japońska ,Ty nazwałaś ją tawułka, a te są bylinami i to może zmylić mniej znających te rośliny,pozdrawiam i przepraszam
Witam Wszystkich.
Grażynko, zaraz do Ciebie wpadnę i odpowiem.
Olu, Halinko, właśnie te dzwoneczki mnie zauroczyły. Na krzaczku żadna rewelacja. Do wazonu, piękne. Tyle, że mnie do wazonu jest żal ciąć. Kiedyś mama nacięła mi mojej wajgieli, myślałam, że się zapłaczę.
Tomku, oczywiście, że masz rację. Wcale się nie gniewam. Zastanawiałam się nawet czy to japońska? Bo wydawało mi się, że coś pokręciłam. Dzięki.
Basiu jeżeli coś się Tobie podoba z moich roślinek, pisz. Tyle tego wyrzucam, że aż żal.
Kalmio miło mi że do mnie zajrzałaś. Dzisiaj przejeżdżałam obok sklepu ogrodniczego i kupiłam taką hostę. Niestety nie było informacji jaka to odmiana. Zawsze marzyłam o niebieskiej i żółtej. Na tą drugą muszę jeszcze zapolować.

Grażynko, zaraz do Ciebie wpadnę i odpowiem.
Olu, Halinko, właśnie te dzwoneczki mnie zauroczyły. Na krzaczku żadna rewelacja. Do wazonu, piękne. Tyle, że mnie do wazonu jest żal ciąć. Kiedyś mama nacięła mi mojej wajgieli, myślałam, że się zapłaczę.
Tomku, oczywiście, że masz rację. Wcale się nie gniewam. Zastanawiałam się nawet czy to japońska? Bo wydawało mi się, że coś pokręciłam. Dzięki.
Basiu jeżeli coś się Tobie podoba z moich roślinek, pisz. Tyle tego wyrzucam, że aż żal.
Kalmio miło mi że do mnie zajrzałaś. Dzisiaj przejeżdżałam obok sklepu ogrodniczego i kupiłam taką hostę. Niestety nie było informacji jaka to odmiana. Zawsze marzyłam o niebieskiej i żółtej. Na tą drugą muszę jeszcze zapolować.

.....