Ali uśmiechnięty ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale tu pyszności u Ciebie Aluś!Będzie trochę jedzonka jak to wszystko Ci obrodzi!A jakie zdrowe! ;:138 Maryna.
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Alu :D
ale masz pięknie w ogrodzie
i ten fiolak dużo pracy kosztuje
ładnie się ogląda a ciężko przy tym pracuje
pozdrawiam :D :D :D
x-d-a

Post »

Alu, czy Ty wszystkie te warzywka w tunelu uprawiasz sama?
Bardzo pięknie wyglądają i bardzo są zadbane. No i warzywka swoje przez całe lato i jesień :lol:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witajcie :wink: miło mi, że mnie odwiedzacie ;)
Dzisiaj dostałabym kwiatuszki od Joli i korzonki orlika od Grzesia ale nie było nikogo w domu i muszę jutro na poczcie odebrać... mam nadzieję, że roślinki przeżyją :cry:

miło mi że tunelik się Wam podoba, a ja bym najchętniej na 3 części go podzieliła i jedną zostawiła... bo chce mieć krzewy i kwiaty wszędzie :lol:

Renatko tak to papryka :) a dzisiaj zwiedzaliśmy szklarnie SGGW i dacie wiarę, że oni prowadzą pomidory na 12 m w górę i mają taki śmieszny mechanizm, są dwa rzędy pomidorów, i jak pomidory rosną to górę na sznurku przesuwają o jeden pomidor dalej tak, że dolne parte łodyg prowadzone są po wielkiej elipsie... trudno to wytłumaczyć ale nieźle to wykombinowali.... i te pomidory nawet w ziemi nie rosną tylko na pożywce... :shock: a paprykę do 3 metrów mają... i w ogóle ma metrowe liście :shock: coś niesamowitego...

Dalo, mnie jeszcze na świecie nie było jak rodzice pomidory hodowali, także to ich działka :) ja tam tylko po boczku jakieś kwiatuszki, selery, groszek i takie tam mam :)

Grzesik, Iduś, Katarynka, Maryna, Pestka
dziękuję Wam :) wszystko sporo pracy kosztuje.... a czy jest opłacalne...trudno powiedzieć, ale zawsze świeże i zdrowsze ;)

Iduś a hosty wybieram wybieram i nie wiem jakie..... :lol: w poniedziałek chyba pojadę kupić... na razie chyba 8, zobacze jak to będzie w ogóle wyglądać... i kupuje takie maleńkie i jak je wsadzę co 70 cm to coś czuję, że nawet ich nie będzie widać :lol:
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

alez pieknie jest u ciebie, ile kwiatów już kwitnie, a wiesz?..moje kanny tez nie wyszły...też mam wrażenie ,że chyba wygniły...szkoda wielka bo w zeszłym roku były takie ładne

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

dziewczyny nie jesteście same . I ja nie dochowałam się w tym roku żadnej kanny . Wszystkie pogniły :cry: :cry: :cry:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu taki tunel to marzenie każdego :roll: a powiedz mi czy Wy to wszystko macie na własny użytek ? sporo jest tego
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mama robi sporo weków: koncentraty pomidorowe, marynowana papryka, no i ogóreczki i w occie i kwaszone...
I u mnie np pomidorów nie bierze się na kanapkę tylko wcina do kanapek cały talerz pokrojonych :) takie przyzwyczajenie :lol: ale sporo też rozdawało się sąsiadom, rodzinie bo nie dało się przejeść i w tym roku dlatego jest już trochę mniej wszystkiego, bo zawsze w tunelu były tylko ogórki, pomidory i papryka... a w tym roku po boku mam różne warzywka...
:wink:

Urszulko, Renatko... jakoś właśnie wyjątkowo w tym roku z kannami coś nie tak... bo już tyle lat u mnie były.... i tak pięknie zasłaniały tył działki... a teraz :? ze 3 wychodzą ( z tych wsadzonych do ziemi, bo te co były pędzone to ładnie rosną)... i właśnie chciałam dokupić kłącza... ale już nie ma więc zaszalałam i kupiłam 3 sadzonki :D i podobno żółte więc fajnie, bo miałam tylko czerwone :wink: także może nie ma tego złego :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu a ja się zastanawiam gdzie Ty się podziewasz :roll: bo nie dostaje od Ciebie powiadomień :? .....a Ty buszujesz u innych a Twój wątek stoi w miejscu :wink:

Alu powiedz mi jak Twoje kloniki :?: moje jakby stały w miejscu :roll:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Ala pewnie zapracowana i ceny przykleja :wink:
Ale taka metkownica też wymaga sprytu....bo to mądre urządzenie...no chyba że ręcznie markerem wypisuje się :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grześ to Wy oboje z Alą w takiej samej firmie pracujecie :?:

To powinniście mieć jak najwięcej ze sobą tematów :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj wy to jesteście... a ja tu dla Was zdjęcia szykuję :D

Joluś kloniki moje też średnio, parę zmarniało... mam z 10 teraz, jeden jest bardzo ładny, spory :) a reszta takie średnie... niektórym uszczknęłam czubek, zobaczę jak lepiej będą rosły... czytałam, że lubią mokro, jak się raz przesuszy to koniec :? i lubią też nawożenie... więc muszę i swoje zasilić trochę...

Grześ, na praktyki na razie tylko w piątki jeżdżę bo wtedy mam czas... i ceny mamy na tabliczkach :wink: zresztą ja przyjeżdżam na gotowe... tylko pomagam klientom, czasem coś popodlewam, poczyszczę, poprzestawiam :wink: to nie jest duży ogrodniczy ale parę fajnych rzeczy, rzadziej spotykanych ma :wink:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja bym chciała mieć taką pracę :roll: ostatnio rozmawiałam z babka ze swojego Kwiatonu i powiedziałam jej że jak bym już miała pracować to bardzo chciałabym w takim sklepie ;:109

I co chętnie widzieliby mnie w tej firmie i serdecznie zapraszają
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”