Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grzegorz B

Post »

Witam Cię ponownie.

Bardzo mi miło, że zauważyłaś moją częstą obecność w Twoim ogrodzie, ale przecież jak mogę obojętnie przejść, gdy u Ciebie tyle piękna. Naprawdę nie potrafię nawet tego wyrazić.
Za każdym razem, kiedy zachodzę, widzę kolejne Twoje cudeńka, które napawają mnie niesamowitym optymizmem i energią. I tak jest tym razem. Sam się zastanawiam skąd u mnie taka olbrzymia pasja, pamiętam, że zawsze byłem otwarty i wrażliwy na kwestie przyrody i jej piękna, ale obecnie sięgło to już takiego poziomu, że nie potrafię, żyć inaczej.
To Nasze forum spotęgowało, moje dotychczas ukryte pasje. Jest to jedyna obecnie, rzecz która sprawia mi olbrzymią satysfakcję. Oj gdyby ta pasja obudziła się wcześniej, na pewno moje dotychczasowe życie wyglądałoby zupełnie inaczej.

Częste moje wizyty wiążą się również z pracami zaliczeniowymi, jakie muszę napisać a które wiążą się z obecnością przy komputerze. W między czasie zaglądam sobie na forum, oczywiście aby się zrelaksować i nabrać nowych sił twórczych, by te prace nie były przesiąknięte tendencyjnością, aby wnosiły moje pewne własne przemyślenia na różne tematy.

Pozdrawiam serdecznie :D :D :D
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:33
U mnie dzisiaj pochmurno i troszkę pada, więc wybrałam się na spacer po Twoim ogrodzie.
Kolekcja host piękna i bogata i pozostałe kwiaty śliczne i kolorowe.
Super relaks w takim dniu, dziękuję i pozdrawiam.

;:100
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
Andzio
200p
200p
Od: 5 maja 2007, o 19:23

Post »

;:111 ;:111 za każdym razem tak robię jak spaceruję u Ciebie...dzięki że masz tak kolorowo...pozdrawiam ;:215
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nareszcie dotarłam do Twojego pięknego ogrodu! Nie będę mówić, ze masz mnóstwo roslin i że wszystkie są cudne, bo to wiesz :D Nie będę też mówić, ze masz gust, bo to Ci juz inni mówili, a i sama tez pewnie wiesz ;) A jak powiem, że lubię spacerować po Twoim ogrodzie, to tez nie będzie nic nowego :D Ale lubię! :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Słuchajcie , muszę o tym powiedzieć , bo cieszę się ogromnie !!! ;:50 Miałam ( już 3 sezony ) daturę żółtą, teraz mam jeszcze różową ( chyba ,że to pomyłka...) i niesamowitą DATURĘ BALLERINA PURPLE !!! ;:50 ;:26 ;:49 Ma ciemną , bordową łodygę , nieco inne liście i będzie kwitła podwójnym kwiatem białym z bordowym środkiem . Ma już kilka pączków ! Mam jednak pytanie do znawców zagadnienia- czy to jest odmiana jednoroczna czy wieloletnia- kielichy kwiatowe są bowiem skierowane w górę , jak u jednorocznych bieluni , nie w dół. Spotkałam się też z wyjaśnieniem, że datura wieloletnia ma nazwę BRUGMANSJA ?

Oto ona w całej swej ( chwilowo może nie nadzwyczajnej jeszcze ) krasie- /zdj. 1 i 2 /, a na kolejnych zdj. kilkuletnia już żółta-/ 3/ i różowa ( oby !)-/ 4/.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
77malinka
200p
200p
Od: 17 maja 2007, o 20:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewelinko, baaardzo mi się u ciebie podoba!! Skąd bierzesz czas, żeby tak wypielęgnowac ogród? Jestem pełna podziwu!
beata693
100p
100p
Od: 29 maja 2006, o 12:12

Post »

Piękny jest Twój ogród. Wszystko gustownie urządzone. Gratulacje ;:63
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Fajne masz datury :P :P :P Mam nadzieję, że to różwa bo jeszcze takiej nie widziałam :? Czekam nz fotki kwiatów-cierpliwie :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

Ewelina, piękna ta Twoja nowa datura, nigdy jeszcze takiej nie widziałem. Oj będziesz miała kolejną piękność w swoim i tak już wspaniałym ogrodzie.

Pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
Julia
200p
200p
Od: 11 wrz 2005, o 09:15

Post »

Cudnie u Ciebie Ewelinko :D
i znowu jakaś nowa slicznotka
o zaskakujących kwiatach.
troche więcej słoneczka i zachwycisz nas jej urodą.
serdeczności :D :D
Awatar użytkownika
paco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 gru 2006, o 20:20
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze: ....niesamowitą DATURĘ BALLERINA PURPLE !!! ;:50 ;:26 ;:49 Ma ciemną , bordową łodygę , nieco inne liście i będzie kwitła podwójnym kwiatem białym z bordowym środkiem . Ma już kilka pączków .......... czy to jest odmiana jednoroczna czy wieloletnia- kielichy kwiatowe są bowiem skierowane w górę , jak u jednorocznych bieluni , nie w dół.
Piękna roślina, :lol: - gratuluję nabytku - ale z tego co piszą w literaturze to niestety jednoroczna :cry:
Jak będzie kwitła to koniecznie wklej zdjęcia
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Oj, będę miała kolekcję datur, tylko mój M. się głośno zastanawia, gdzie je ulokuję na zimę ? Już z jedną wielką był kłopot , mimo przycięcia, bo skrytkę ogrodową mam niewielką...ale do zimy daleko, coś wymyślę ;:32

Grzesiu, Barbarko, Beato, Malinko, Julio, Paco - Dziękuję za zainteresowanie :D

Teraz prezentacja pelargonii- tych krzaczastych i tzw. bluszczolistnych, które już ładnie kwitną. Jakoś w tym roku " uderzyłam " w kolor różowy w różnych jego odcieniach.Pelargonie rosną na frontowym oknie, na balkonie, w donicach na ganku...no, trochę ich jest. Niektóre zakupione w tym roku, inne przezimowały od ubiegłego.Pelargonie są bardzo wdzięczne - kwitną wytrwale aż do przymrozków.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I może jeszcze to, co stoi w donicach lub wisi...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nie powiem , gdy przychodzą upały - mam co podlewać !
Awatar użytkownika
stokrotka12311
500p
500p
Od: 18 gru 2006, o 00:43

Post »

:roll: Są śliczne...zresztą jak wszystko w twojm ogrodzie...podziwiam :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Pora na dobranoc, bo już księżyc świeci...Jeszcze tylko "uchwycony " dziś na wywąchiwaniu kwiatków Pomocnik Ogrodnika

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Nela
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 paź 2006, o 17:09

Post »

:D Ależ się to ogląda! Z zachwytem! :D