Akurat oszołoma mam pod nosem
Ogród Moni cz.2
-
magdala
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Candlelight
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.118235
Zdjecie nawet w najmniejszym stopniu nie oddaje jej piękna - zakochałam się w tej rózy po uszy, ale póki co niedostępna jest
Bywa u Spasówki.
A z herbacianych (brzoskwiniowo rózowa) Augusta Luise
Bosssska jest i zapach ma nieziemski
W podobnych tonacjach moze być też Polka, Aloha Kordes'a, Fellowship, Westerland (bardziej pomarańczowy, ale piękny) i angielskie róże: Abraham Darby, Charles Austin, Graham Thomas
http://www.helpmefind.com/plant/l.php?l=21.118235
Zdjecie nawet w najmniejszym stopniu nie oddaje jej piękna - zakochałam się w tej rózy po uszy, ale póki co niedostępna jest
A z herbacianych (brzoskwiniowo rózowa) Augusta Luise
W podobnych tonacjach moze być też Polka, Aloha Kordes'a, Fellowship, Westerland (bardziej pomarańczowy, ale piękny) i angielskie róże: Abraham Darby, Charles Austin, Graham Thomas
Cześć Monia,
przyszłam po śladach Ani a ślady prowadzą aż z FM
Ślędzę Twoje (już teraz) obydwa wątki, ten dworkowy i ten różany, choć na FM coraz rzadziej bywam. Twój ogród... Spacerując po raz kolejny między różami, powojnikami, iglakami jestem pełna zachwytu. Widać, że kochasz te roślinki a one odwzajemniają Ci się z nawiązką. To na co czekam z niecierpliwością, tak jak u Ani, to na kwitnięcie wszystkich tych cudeniek. Dzięki Wam, mój ogródek pewnie wzbogaci się o jakieś róże (jeszcze nie wiem jakie
)
Mimo paskudnej pogody życzę miłego dnia
przyszłam po śladach Ani a ślady prowadzą aż z FM
Mimo paskudnej pogody życzę miłego dnia
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Monia, u Ani w watku napisalam, ze jeśli potrzebujecie jeszcze jakies roze (Clair przede wszystkim, bo Olga nie dostala u siebie), to moge podjechac. U mnie bylo ich z 5 wczoraj pod wieczor. Inne tez. Nie planowalam tam jechac juz (z wiadomych powodow
) ale jak trzeba pomoc, to chetnie pomoge
Tylko musialabym wiedziec do 16, bo dzis moja starsza corka wraca z zielonej szkoly, niby o 20.00, ale trzeba byc na miejscu wczesniej, jakby szybciej dojechali.
Łobecna
W oszołomie byłam - gdzie niby miałam być???
Pisałam u Ani, że mi na Modlińską nie po drodze, choć blisko, ale jakby Dominikams kupiła, to się jakoś dogadamy co do wysyłki
Monia, po drodze zahaczyłam jeszcze o Melona - kupiłam brunnerkę i chyba taką wzięłam, co się ją da podziałkować
I hostę jeszcze jedną też kupiłam - wielką, ja chyba oszalałam, niech mi ktoś zabierze resztki portfela!
W oszołomie byłam - gdzie niby miałam być???
Pisałam u Ani, że mi na Modlińską nie po drodze, choć blisko, ale jakby Dominikams kupiła, to się jakoś dogadamy co do wysyłki
Monia, po drodze zahaczyłam jeszcze o Melona - kupiłam brunnerkę i chyba taką wzięłam, co się ją da podziałkować
I hostę jeszcze jedną też kupiłam - wielką, ja chyba oszalałam, niech mi ktoś zabierze resztki portfela!
Pozdrawiam, Olga
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
o matko, chyba przyjadę Cię osobiscie wyściskaćOK pisze:Łobecna![]()
W oszołomie byłam - gdzie niby miałam być???![]()
![]()
Pisałam u Ani, że mi na Modlińską nie po drodze, choć blisko, ale jakby Dominikams kupiła, to się jakoś dogadamy co do wysyłki![]()
Monia, po drodze zahaczyłam jeszcze o Melona - kupiłam brunnerkę i chyba taką wzięłam, co się ją da podziałkować![]()
ja też mam coś dla Ciebie, ale to będzie niespodziewajka