Ogród -hal1959 cz.3
-
x-d-a
Halinko u Ciebie zawsze pooglądam piękne zdjęcia!
Twoja Ice lady...hmmmm.... ni ejest to czasem Lawender Dream?
Ja mam 2 ale niedawno kupione.
Mają pąki, więc powinny zakwitnąć... będziemy miały skalę porównawczą
a gdzie kupowałaś???
Halinko zwróciłam uwagę na dyptam!
Pięknie Ci kwitnie.
Powiedz mi proszę jak długo czekałaś na kwiat?
Ja w zeszłym roku dstałam od mamy... 3 razy go przesadzałm, zanim znalazłam odpowiednie wg mnie miejsce... i żyje
Bardzo mnie to cieszy
Twoja Ice lady...hmmmm.... ni ejest to czasem Lawender Dream?
Ja mam 2 ale niedawno kupione.
Mają pąki, więc powinny zakwitnąć... będziemy miały skalę porównawczą
a gdzie kupowałaś???
Pięknie Ci kwitnie.
Ja w zeszłym roku dstałam od mamy... 3 razy go przesadzałm, zanim znalazłam odpowiednie wg mnie miejsce... i żyje
Bardzo mnie to cieszy
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dyptam nie lubi przesadzania ani dzielenia więc pewnie dłużej poczekasz na kwiaty.liska pisze:
Pięknie Ci kwitnie.
Ja w zeszłym roku dstałam od mamy... 3 razy go przesadzałm, zanim znalazłam odpowiednie wg mnie miejsce... i żyje![]()
Bardzo mnie to cieszy
Zostaw go gdzie jest i nie biegaj z nim dalej po ogrodzie
Wiem wiem... dlatego cieszę się, że w ogóle żyjecoma95 pisze:Dyptam nie lubi przesadzania ani dzielenia więc pewnie dłużej poczekasz na kwiaty.liska pisze:
Pięknie Ci kwitnie.
Ja w zeszłym roku dstałam od mamy... 3 razy go przesadzałm, zanim znalazłam odpowiednie wg mnie miejsce... i żyje![]()
Bardzo mnie to cieszy
Zostaw go gdzie jest i nie biegaj z nim dalej po ogrodzie
a koncepcja mi się zmieniała hihihi
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Izuniu jeszcze trochę i się wyjaśni z moją Ice lady
,nich tylko zakwitną inne pąki
.
Kupiłam ją w tym punkcie ogrodniczym co większość roślin i róż,czyli u nas w Koszalinie,była z paszportem ECC z etykietką Rosarium.
Dyptam kupiłam 3 lata temu czy 4 z kwitnącym kwiatkiem i każdego roku już kwitł,nie mam z nim żadnego problemu,ale siedzi cały czas w jednym miejscu,na skarpie,gdzie sucho i niezbyt żyzna gleba,ale słońca za to ma pod dostatkiem,dlatego mu tam pasuje,bo lubi takie warunki, jak się później dowiedziałam.
_oleander_ ja też lubię latać z roślinami po ogrodzie,ale jakoś dyptam zostawiłam w spokoju i za to chyba mi się odwdzięcza
Kupiłam ją w tym punkcie ogrodniczym co większość roślin i róż,czyli u nas w Koszalinie,była z paszportem ECC z etykietką Rosarium.
Dyptam kupiłam 3 lata temu czy 4 z kwitnącym kwiatkiem i każdego roku już kwitł,nie mam z nim żadnego problemu,ale siedzi cały czas w jednym miejscu,na skarpie,gdzie sucho i niezbyt żyzna gleba,ale słońca za to ma pod dostatkiem,dlatego mu tam pasuje,bo lubi takie warunki, jak się później dowiedziałam.
_oleander_ ja też lubię latać z roślinami po ogrodzie,ale jakoś dyptam zostawiłam w spokoju i za to chyba mi się odwdzięcza
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
_oleander_ przypomniałaś mi o języczce,moja zniknęła
,teraz sobie przypomniałam,jak z nią latałam po ogrodzie,i nigdzie jej nie było dobrze i teraz zdałam sobie sprawę,że jej nie ma ,nie wyszła
po zimie
.
Chyba za tą Clair się u nas też obejrzę,chyba ja widziałam,ale nie wiedziałam,że ona taka piękna

Chyba za tą Clair się u nas też obejrzę,chyba ja widziałam,ale nie wiedziałam,że ona taka piękna