A czy mogłabym mieć prośbę - czy mogłabyś w wolnej chwili pokazać, na czym wspiera się wiciokrzew - wygląda na jakieś interesujące rozwiązanie
Ogród Kryski - cz. 3, r.2009
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu, jakiepiękne irysy i łubiny (nie mówiąc oczywiście o całej reszcie!)
A czy mogłabym mieć prośbę - czy mogłabyś w wolnej chwili pokazać, na czym wspiera się wiciokrzew - wygląda na jakieś interesujące rozwiązanie
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu jak dobrze, że już jesteś.
U Ciebie wszystko w rozkwicie....orliki u mnie już kończą kwitnienie, właśnie czekam na nasionka a potem zaraz pościnam. Przez moment myślałam, że u Ciebie już zakwitły marcinki. Sporo masz też irysów a jakie kolory
...ja mam tego żółtego z brązowym.
A pogoda jest conajmniej dziwna najpierw samo słońce a teraz sam deszcz....truskawki nie chcą dojrzewać bo mokro ...niechby już przestało padać.
Co tam ostatnio pichciłaś

U Ciebie wszystko w rozkwicie....orliki u mnie już kończą kwitnienie, właśnie czekam na nasionka a potem zaraz pościnam. Przez moment myślałam, że u Ciebie już zakwitły marcinki. Sporo masz też irysów a jakie kolory
A pogoda jest conajmniej dziwna najpierw samo słońce a teraz sam deszcz....truskawki nie chcą dojrzewać bo mokro ...niechby już przestało padać.
Co tam ostatnio pichciłaś
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kryseczko, ślicznie to mało powiedziane
... irysy masz niesamowite
A co słychać u powojników, dzięki za info o opryskach...mam nadzieję, że moje w tym roku utrzymają kwitnienie do końca lata i nie będzie z nimi problemów 
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo dziękuję, Krysiu za informacje - masz rację, właśnie dowiedziałam się, że to nie kamasja, tylko cebulica peruwiańska :kryska pisze:...
Aniu, to co pokazujesz na zdjęciu to nie jest kamasja, ale co to jest tego nie wiem. Kamasja nie ma takiej "maczugi" ani przed kwitnieniem ani po. Nasiona Igliczni najpierw moczyłam przez 2 doby i na wschody czekałam około miesiąca. Jak jesienią posiałam te nasiona / były jeszcze sierze/ to wzeszły dosyć szybko ale siewki nie przezimowały...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 191#905191
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Powtórzę za innymi - śliczne irysy. Nie wiem, czy dobrze widziałam, masz biały dyptam?
Ja na czereśnię zakładam starą firankę, nie wygląda to zbyt pięknie, ale jest skuteczne.
Pozdrawiam Dorota
Ja na czereśnię zakładam starą firankę, nie wygląda to zbyt pięknie, ale jest skuteczne.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Witajcie moi mili goście. Wpadłam znowu na chwilę by pokazać kilka zdjęć. U mnie w dalszym ciągu jak nie urok to przemarsz wojska
i dlatego ciągle mi brak czasu na prace w ogrodzie i na forum.
Grażynko wprawdzie kilka dni temu zrobiłam zdjęcie warzywniaka ale aż wstyd pokazywać.
Agnieszko cieszę się, że pustynnik Ci zakwitł. Po przekwitnięciu wykop go i podziel kłącze na dwie lub trzy części, w zależności jakie jest duże. W ten sposób rozmnożyłam swoje jedno kłącze kupione 8 - 9 lat temu. W tym roku naliczyłam ponad 130 kwiatów a ile już poszło do ludzi tego nie pamiętam.
100krotko zaraz wkleję zdjęcie "pergoli" po której pnie się wiciokrzew. Ostatnio M miał natchnienie i trochę dołożył elementów. Na poprzednim zdjęciu najbardziej widać rurki z namiotu wojskowego.
Elizabetko cieszę się, że o mnie pamiętasz.
Pogoda u mnie też była paskudna. Dopiero wczoraj i dzisiaj nie padał deszcz. Z gotowaniem nie szaleje, gotuję tylko tyle by żyć i żeby jak najmniej się narobić. Od początku maja zaczęłam piec chleb / niekoniecznie codziennie/ bo tego z ulepszaczami już mieliśmy dosyć. Jutro muszę kupić mąkę żytnia na zakwas.
Wiesiu wiesz, że ja też się tymi pustynnikami nacieszyć nie mogę. Nie dość, że ładne to jeszcze pięknie pachną.
Guciu kwitnący powojnik JP II na iglakach widać na poprzedniej stronie. Wcześniej kwitł alpejski, już widać pierwsze kwiaty bylinowego. Pozostałe jeszcze rosną ale mam nadzieję, że zakwitną w tym roku.
Maryno witaj .
fajnie, że wpadłaś i cieszę się, że Ci się podobało.
Paula dziękuję, że wpadłaś,
proszę częściej, chociaż mnie tu tak mało.
Może niedługo to się zmieni.
Aniu ta cebula peruwiańska wygląda bardzo ciekawie.
Dorotko dobrze widziałaś, to biały dyptam. Różowy już drugi rok nie kwitnie, chyba przesadzanie mu zaszkodziło.
A z firanką to dobry pomysł. Dobrze, że jedną największą zostawiłam bo dużo wyrzuciłam.
To teraz kilka zdjęć.

to "pergola z wiciokrzewem
poniżej warzywnik z pomidorami w "szałasie" chroniącym je od deszczu

Grażynko wprawdzie kilka dni temu zrobiłam zdjęcie warzywniaka ale aż wstyd pokazywać.
Agnieszko cieszę się, że pustynnik Ci zakwitł. Po przekwitnięciu wykop go i podziel kłącze na dwie lub trzy części, w zależności jakie jest duże. W ten sposób rozmnożyłam swoje jedno kłącze kupione 8 - 9 lat temu. W tym roku naliczyłam ponad 130 kwiatów a ile już poszło do ludzi tego nie pamiętam.
100krotko zaraz wkleję zdjęcie "pergoli" po której pnie się wiciokrzew. Ostatnio M miał natchnienie i trochę dołożył elementów. Na poprzednim zdjęciu najbardziej widać rurki z namiotu wojskowego.
Elizabetko cieszę się, że o mnie pamiętasz.
Wiesiu wiesz, że ja też się tymi pustynnikami nacieszyć nie mogę. Nie dość, że ładne to jeszcze pięknie pachną.
Guciu kwitnący powojnik JP II na iglakach widać na poprzedniej stronie. Wcześniej kwitł alpejski, już widać pierwsze kwiaty bylinowego. Pozostałe jeszcze rosną ale mam nadzieję, że zakwitną w tym roku.
Maryno witaj .
Paula dziękuję, że wpadłaś,
Aniu ta cebula peruwiańska wygląda bardzo ciekawie.
Dorotko dobrze widziałaś, to biały dyptam. Różowy już drugi rok nie kwitnie, chyba przesadzanie mu zaszkodziło.
A z firanką to dobry pomysł. Dobrze, że jedną największą zostawiłam bo dużo wyrzuciłam.
To teraz kilka zdjęć.

to "pergola z wiciokrzewem
poniżej warzywnik z pomidorami w "szałasie" chroniącym je od deszczu

Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- kryska
- Przyjaciel Forum

- kryska
- Przyjaciel Forum

- kryska
- Przyjaciel Forum

- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krysiu nie wiem co Ty chcesz od swojego warzywniaka.
Wszystko bujnie i pięknie rośnie.
A na pustynniki nie mogę się napatrzeć.
Czy ten samotny krzewik w trawniku to makleja ?
Wszystko bujnie i pięknie rośnie.
A na pustynniki nie mogę się napatrzeć.
Czy ten samotny krzewik w trawniku to makleja ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki