Moje ogródki - Gucia 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Jestem pełna podziwu dla Twojej społecznej pracy. Mam w planie zagospodarowć miejski teren, ale nie wiem jak zniosę straty spowodowane przez mniej lub bardziej zamierzone działania pewnych szkodników.
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko, jeszcze raz to powiem jesteś niesamowita i chylę głowę ku Tobie, pięknie to wszystko się prezentuje, zdjęcia i tak pewnie nie oddają całego uroku, Asia będzie miała co podziwiać, mówiła żebyś jej trochę pracy zostawiła, to się dziewczyna wyżyje.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

sonia pisze:Chciałabym to zobaczyć na własne oczy, bo z doświadczenia wiem, że zdjęcia nie oddają całego uroku tego miejsca :D Pomysł na P_O niesamowity :D
Ja widziałam na własne oczy i w rzeczywistości widok jest jeszcze bardziej powalający :P
Tych Rh to Ci zazdroszczę :oops: tyle kwiatów mają :shock:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Gutka BRAVO! ;:63

wiesz ja jestem teoretycznie świetna :lol: :lol: Dzięki FO miedzy innymi :lol: ale praktycznie......hmm...hmm........nazwijmy TO ze walcze na 2 rece i wiatr :lol: .......tymbardziej jestem pełna podziwu :shock:dla Ciebie

a z tymi powojnikami to od dawna podejrzewałam ze lubią patogeny grzybowe :oops: a smok siedzi w "zardzewiałym" miejscu :x ......ale zaryzykuje takiego który wytrzyma porwiste wiatry :) ......pod murem wsadziłam wielkokwiatowego wczesnego Silvia Denny......dobrze? :?

a na mszyce nie ma rady tylko owady! :lol: albo mechaniczne zbieractwo :roll: .......opryski chemiczne są radykalne i skuteczne ale niestety redukują wzrost i kwitnienie hmmmmm,pozbyłam się mrówek :x tepiłam na wszelkie sposoby i wyniosły sie do lasu ...teraz mszyc mam duzo mniej i zapanowała wreszcie równowaga :D .....ta spółka mszyce-mrówki to MAFIA! :lol: :lol: :lol:

duże cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Grażynko, Izuś, jesteście Kochane, ale gdyby nie PW i Wasze dobre rady, byłoby kiepsko :oops: Z korzeniami ostatnio trochę przystopowałam, bo mój mizerny rower odmawia współpracy :cry: M też już ma dość targania ich z lasu, więc w P_O będzie już tak raczej... zwyczajnie :wink:
Sonieczko, bardzo żałuję, że mieszkasz tak daleko :cry: ... ale nie tracę nadziei :D Pospacerować po Twoim cudnym ogrodzie też mi się marzy ...miejmy nadzieję, że kiedyś nam się uda i wtedy nie tylko storczyki będą tematem rozmowy :lol:
Gosieńko, wszystko pięknie już rośnie :D, a funkia była tak olbrzymia, że rozdzieliłam ja w dwa miejsca i spokojnie mogę zagospodarowywać następne hostowisko ;:48
Asieńko, u mnie w clematisach na razie spokój :) Jeśli masz jakieś wątpliwości, to zrób oprysk przeciw grzybowy. Ja w ubiegłym roku zwlekałam i niestety... :evil:
Beatko, tak się cieszę z tego hostowiska, bo miałam wątpliwości jak poradzę sobie z tą południową stroną ;:24, czy nie za mocno podcięłam dwa lata temu te stare sosny :cry: Na szczęście rosnące z boku modrzewie osłoniły całość i jest nieźle :wink:
Jadzieńko, proszę Cię tylko nie To ;:98
Dorotko, trzymam więc kciuki, oby się udało :D Ja na początku, po pierwszych kradzieżach też miałam wątpliwości, ale jak widzisz jest ok :P Może zacznij od mniej wartościowych roślin,a później będzie już z górki ;:215
Renatko, pięknie dziękuję i zapraszam serdecznie, a może następnym razem wybierzecie się razem :D :D :D
Sasaneczki dla Ciebie już pomalutku rosną...widziałaś zdjęcie?
Bożenko, Twoje Rh to dopiero widok i zazdroszczę Ci troszeczkę 'Roosvelta' :D ...z mojego niestety już nic nie będzie :cry:

Smoczku, niestety, ja z mszycami wojuję Karate i nie odpuszczę :twisted: Z mrówkami w korzeniach się poddałam...trudno :cry:
'Sylvia Denny' jest śliczna, a te jej półpełne kwiaty na strych pędach są po prostu niemożliwe :roll: Ja pod murem też mam kilka, ale koniecznie muszę postawić solidną kratkę, bo sznurki, nitki itp dość nieciekawie wyglądają.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Dziękuję za ... :D ,
Guciu piękne kompozycje pokazujesz, jesteś mistrzem :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Bożenko też mam nadzieję, że się spotkamy :D tylko, że mój ogródek jest taki pospolity :roll: a u Ciebie jest niesamowicie cudowny :D wciąż obiecuję sobie, że pójdę po korzenie do lasu, ale na obiecywaniu się u mnie kończy :oops:
a na mszyce ja stosuję na przemian karate i sumi alpha i znikają po tych opryskach :wink:
u mnie to chyba jakiś biegun zimna jest w ogrodzie, bo powojniki dopiero pączki mają, a u Ciebie już tak cudownie kwitną i jak patrzę na Twoje to nabieram ochoty na zakup nowych, tylko gdzie ja je posadzę :evil:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bożenko a co słychać w ogrodzie na dachu ?
Dawno już nie pokazywałaś co tam się dzieje.
A twoje P_O i bez korzeni będzie piękne.
W twoich rękach każdy kwiatek zamienia się w rarytas. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58

Post »

Podziwiam Cię Guciu za całą pracę jaką wkładasz w P-O. Dzięki Tobie jest tam pięknie :D
Dopiero teraz się wpisuję, ale już w zimie podziwiałam Twoje nasadzenia.
Też szukam korzeni do ogródka, ale muszę poczekać na wakacje, pojedziemy na wieś i może coś ładnego i niedużego znajdę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Bożenko nic dziwnego że nie widać Cię w doniczkach :arrow: cały czas siedzisz w ogródku :P
Wszystko jak zwykle przepięknie wygląda :P
Tylko pozazdrościć zapału i pomysłowości :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie Dziewczyny :wit
...niestety z wolnym czasem u mnie coraz gorzej :cry: ponad sześćdziesiąt doniczkowców, ponad dwadzieścia storczyków, dwa mini ogródki i 40 mb P_O :cry:

A w ogródku na dachu przybyło kwitnących i nawet cieszę się, że M nie ma czasu dla iglaków, bo nareszcie mam trochę kolorów.
Ślimaki były tak uper......we, że musiałam posypać granulat...zjadły mi surfinie, więc nie było wyjścia :cry:
Teraz zbieram zwłoki, ale cóż zrobić...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najwięcej roboty mam jednak w P_O...dosadzam... przesadzam, ale wszystko rośnie i po ostatnich deszczach widać, że rośliny nareszcie odżyły :D
Niestety pojawił się grzyb na marcinkach i ochojnik na modrzewiach...znowu opryski...oby tylko pogoda się ustabilizowała

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Bożenko wygląda to doskonale.
Jak na dachu tak w P_O.
Jest na co popatrzeć.
A jak okno piwniczne - czy już wprawione ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Wtargnęłam po cichutku do Twojego ogrodu i teraz jestem kolejny raz.
Oj jest co oglądać -fajnie masz :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Witaj Bożenko jednak znowu przyszłam podziwiać Twój PO . Te deszcze wszystko poniszczą jak ich nie było to też grymasiliśmy . Choroby grzybowe mogą się pojawić ,bo to już za długo trwa . U mnie zimno i deszcze .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, niestety nie i w tym roku nic z tego nie będzie :cry: Na pocieszenie w tym kącie rosną powojniki i nawet zaczynają kwitnąć. Ostatnio znowu je opryskałam Miedzianem, ale po tych deszczach aż strach pomyśleć co będzie :!:

Obrazek Obrazek

Witaj Agnieszko, cieszę się, że podobają Ci się moje mini ogródki :D Zapraszam częściej i niekoniecznie po cichutku :lol:
Jadzieńko, fajnie że jesteś ;:168 ...u mnie też paskudnie i zimno. Na dokładkę grad też zrobił swoje, liście begonii wyglądają tragicznie, nawet rojniki ucierpiały :cry: Kwiaty rh masakra...mówię Ci szkoda gadać :cry:
Moje wątki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”