Witajcie.
Anolka cudnie rosną maluszki.Trzymam kciuki z całych sił i niecierpliwie czekam na kolejne zdjęcia.
A teraz troszeczkę o moim nowym,wymarzonym(Ilonka coś o tym wie

)baniaczku.Najpierw historia:wyniuchałam okazję na pewnej aukcji...no i kupiłam.Niestety,dzięki Ilonce udało mi się stwierdzic,że filtr zewnętrzny,który kupiłam w zestawie-jest zepsuty.Pan okazał się chytry na gotówkę i oddał tylko 100zł(za filtr zapłacilam 160).No i tak-baniak zalany,w środku rybeńki(50l wody wzięte ze 112),a ja o jednym aqua szucie turbo 750 na dwa baniaki.Latałam od jednego do drugiego,co 12godzin przekładając filtr.
W końcu,kupiłam aquael unifilter 1000 uv-c.W planach oczywiście kubełek,ale ostatnio były inne wydatki...
No,to teraz troszkę z opisów...baniaczek ma 240l(120x40x50cm),przednia szyba prosta(lepiej przez nią rybcie widac).
Flora:
Anubiasy(nana,mini,barteri),ludwigia pe...coś tam,cryptocoryny(balansae i dwie jakieś tam),echinodorus(prawdopodobnie jenisej+drugi nie wiem,jaki),bacopa,lotosek tygrysi czerwony,pistia,wąkrotka no i nieodzowny nurzaniec(taki zwykły i kręcony).Marzy mi się jeszcze paprotnica i echinodorus wielki.
Fauna:
2 x bocja striata,zbrojnik niebieski złoty-samica,2 x otosek,10 x neon innesa(marzenie M....wrrr),5x skalar.
Muszę pilnie dokupic jeszcze z pięc skalarów,bo wczoraj już zauważyłam przepychanki...czy to możliwe,żeby walka o terytorium?Zdjęcia:
Bardzo proszę o opinie,rady...i wszelkie sugestie-mile widziane

.
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...