Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2009
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Reniu ja mam też ten dwukolorowy , dlatego pytałam , bo mi się nie rozsiewa . Niektóre piwonie już przekwitły , a te są póżniejsze , mają 3 lata i są takie olbrzymie . Robinię też formuję , bo chciałam zrobić z niej krzywe drzewko , zobaczę czy mi się uda . Sasanki bardzo ładnie wyglądają , muszę sobie dokupić inne kolory [biały , różowy ] , bo nie mam .
Reniu wysyłam Ci zdjęcia do obejrzenia moich kwiatów .

Reniu wysyłam Ci zdjęcia do obejrzenia moich kwiatów .

Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Asiu byłam dziś z wizytą u Ciebie , pięknie masz w swoich ciutkach , ale nie zdążyłam napisać , wnuczusie przyjechały i musiałam odejść od kompa . Jeśli chodzi o tawułkę to ją obcinam po kwitnieniu na krótko . Czekam na ciepełko i będę je obcinała , bo mam 3 sztuki . Pokażę Ci zdjęcie przyciętej , jeśli chcesz .
Pozdrawiam cieplutko Zosia
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Witam Cię serdecznie Polu w naszym cichym zakątku , mojej odskoczni od rzeczywistości . Wpadłam od razu z rewizytą do Ciebie , ślicznie zagospodarowałaś też swój zakątek , jestem pełna uznania dla Ciebie . Jeśli masz ochotę , wpadnij do nas kiedyś zapraszamy Zosia i Jędruś
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Oj Madziu nie miał innego wyjścia Jędruś i musiał biegać za kosiarką . Trawa rośnie jak zwariowana . Jest dosyć chłodno i mokro , to wszystko rośnie , ale kwiaty jeszcze nie kwitną , pąki róż gdzieniegdzie są jakieś karłowate . Krzaczory róż pięknie się rozrosły i będzie sporo kwiatu . Dziś dokupiłam sobie parę bylinek wieloletnich [nawet dyptam dostałam]z czego bardzo się cieszę , bo o nim cichutko marzyłam . Rozsadziłam sobie trochę swoich kwiatów , zapełniłam wolne miejsca po zimowych stratach .Calicarpa od Ciebie Madziu będzie kwitła , bo ma zawiązki kwiatowe , dziś dojrzałam , jak szukałam mszyc na krzakach . Robinia pięknie zakwitła , choć bałam się że zmarzła .
Pozdrawiam Was cieplutko Zosia
Pozdrawiam Was cieplutko Zosia
Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zosia ja nieco spóźniona w przeglądaniu wątków. śliczne masz piwonie i nie tylko.
Ta różowa jest niesamowita. Ostatnio kupiłam czerwoną, która ma kwitnąć w czerwcu, ale jak ją posadziłam , to widzę, że jej pączki były malutkie i zmarniały.
Nie wiem jak ty to robisz, ale mój wielosił dwukolorowy jeszcze nigdzie się mi nie rozsiał.
A wręcz odwrotnie - miałam kilka kępek i mi ich ubywa zamiast przybywać.
A co do twojego ogrodu - to on wygląda jak z bajki. C u d o w n y.
Ta różowa jest niesamowita. Ostatnio kupiłam czerwoną, która ma kwitnąć w czerwcu, ale jak ją posadziłam , to widzę, że jej pączki były malutkie i zmarniały.
Nie wiem jak ty to robisz, ale mój wielosił dwukolorowy jeszcze nigdzie się mi nie rozsiał.
A wręcz odwrotnie - miałam kilka kępek i mi ich ubywa zamiast przybywać.
A co do twojego ogrodu - to on wygląda jak z bajki. C u d o w n y.
- andriu53
- 1000p
Bogusiu ja właściwie w tym roku zrobiłam pierwszy zakup malutki i taniutki na targu . Ostatnio to pikuję moje siewki w wolne miejsca , a jak trafi mi się coś ładnego i konkretnego wtedy sobie kupię . Rododendronów mam 7 sztuk i bardzo duże już urosły , cudownie obficie mi kwitły , a przyrosty są niesamowite . U nas nadal jest zimno , róże się nie rozwijają , wszystko czeka na słoneczko . Ja mam bardzo dużo pracy , ale Boguniu zaglądam do Ciebie , choć nie ma mojego wpisu , bo czasu mi już brakuje .
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Reniusia dni otwarte już niedługo -pamiętasz ? Chciałabym żebyś przyjechała to byśmy sobie poszły , może coś ciekawego znajdziesz dla siebie . Trzy piwonie teraz zakwitną , mają masę pąków , chyba muszę zrobić im podpory , bo one też mają olbrzymie czerwone kwiaty . Reniu ja też przesadzałam teraz piwonię , bo rosła w wysokiej trawie , zaniedbana , porzucona , dałam jej dobrze papu , wiesz że nawet mi nie chorowała , rośnie jak szalona , ale nie będzie mi kwitła . Ja chciałam rozmnożyć ten kolorowy wielosił , bo jest piękny , ale mam nadzieję , że sobie go kupię w ostatnią niedzielę czerwca , jak przyjedziesz . Czekam na Twój przyjazd z niecierpliwością -bajkowy ogród czeka na Ciebie .
Spis wątków
Spis wątków