Izus, mam tylko te jedna roze do rozpoznania, ale to trudne, bo ona jeszcze mloda i zmienna
Bodziszki sa sliczne, coraz bardziej je lubie
U mnie dzis przestalo lać
Haniu, raczej nie pasuje

Moja ma inny uklad płatków i jest bledsza. Muszę koniecznie zrobić jej lepsze zdjęcie.
Hanuś, nie sugruj się nazwa, o ktorej wspomniałam, bo to była nazwa dwuwyrazowa, drugim wyrazem byl "Gold". Watpie jednak, czy to ta roza, ktora przedstawiala etykieta.
Madziu, dobrze widzialas

Jasne, ze będę zbierac dla Ciebie (i innych chętnych).
Aguś, moje firletki już przekwitły

Nie miałam czasu pokazywać zdjęć, więc uzbierało mi się trochę zaległych ... Orliki to dość duże rosliny - przynajmniej te na zdjęciu, więc wystarczy piec, zeby wydawalo sie, ze jest ich bardzo duzo

Ciesze sie, ze Ci sie podobaja moje roslinki
Ewelino, rzeczywiscie, karagana jest troche podobna do zlotokapu, ale zlotokap tworzy cale narecza kwiatow, podczas gdzy karagana ma je rozproszone po całym krzewie. Ale lubie ten krzew

To co napisalaś o wielosile, bardzo mnie cieszy

Dostałam tę roslinke teraz, na początku maja chyba (?).
Przyjął sie dobrze, mimo, ze jak go sadzilam, bylo bardzo goraco. To pewnie znak, ze bedzie sie dobrze u mnie i moze bedzie sie tak rozsiewal, jak Twoj
Halinko, zaczelam lubic te orliki, ale wole te z podniesionym główkami ;)
Napiosałam juz u Ciebie, co to za roslinka
Przepraszam za brak ogonków, ale coś mi sie dzieje z klawiatura i nie moge ich wyegzekwowac, podobnie jak od czasu do czasu kresek nad o, s, z