Ogród Ewy F
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo, zgadzam sięz Tobą w pełni. Tez mogłabym nie wychodzić z ogródka. Właściwie wyganiaja mnie dopiero komary i zwierzaki domagajace się napełnienia misek. Ewo widze, że rododendrony aranzujesz wg najlepszych Wojsławickich wzorów czyli podsadzasz je hostami. Pięknie. Ale napisz co to za rh, który stoi jeszcze w pąkach? U mnie juz praktycznie po rododendronach. Irysy cudne. I pomysleć, że dotąd się nimi nie zachwycałam. Gdzie ja oczy miałam! Te łososiowo-morelowe są bajeczne i ten ciemnoniebieski. cudny. Dobranoc.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Bogusiu!Nie bylam w Wojslawicach,ale zdjęcia faktycznie są piękne Różaneczniki są pracochłonne,a ja jestem leniwa. Musiałam wymienić glebę 2 metry na 2 i jeszcze metr wgłąb.Dlatego stanowią tylko akcent w moim ogrodzie ,a nie kolekcję.Obydwa są takie same,ale ten większy rośnie w głębszym cieniu i dlatego róznica w kwitnieniu.Są to oczywiście catawbiense grandiflorum,bo najmniej z nimi rozczarowań
Co do irysow to też granatowe i morelowe to moje ulubione.
Co do irysow to też granatowe i morelowe to moje ulubione.
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
Cynthio! Jeszcze nie wiem.teraz mam kartkę papieru i zapisuję,co kwitnie w moim ogrodzie i ewentualnie jaki irys teraz kwitnie np mam rozrośnięte 2 krzaki tamaryszku i już wiem .że podsadzę je irysami,nie wiem czy to będzie kontrast czy uzupelnienie .To jest taka łamigłówka -zerwę kwiat i położę,sprawdzę z bliska,a może chodzi o efekt z daleka?Przymknę oczy ,a w najgorszym przypadku przesadzę.Oczywiscie musze jeszcze przygotowac miejsce i to może najmniej artystyczne zajecie
Magdaleno! Teraz wszędzie jest pięknie ,zajrzę do Ciebie wieczorem
Magdaleno! Teraz wszędzie jest pięknie ,zajrzę do Ciebie wieczorem
Geniu1 Są różne sposoby nasadzeń .Może być i taka łąka jak u Ciebie Po prostu masz za małą powierzchnię w stosunku do zgromadzonych tam roślin,aby je pooddzielaćZrobiłaś bardzo dożo poprzez nową strukturę ścieżek.Możesz coś poprzesadzać,aby uwypuklić urodę tam kwitnących równocześnie roślin ,ale w żadnym wypadku ich sie nie pozbywaj i pamiętaj,że 3 to zawsze lepiej niz jedna.Większe kępy by się zdały.Spójrz na pw
Ido ! Az cofnęłam sie parę stron u Ciebie ,Zadnego chaosu nie widzę ,rośliny ładnie się rozrastają,daj im czas
Aszko! Przejrzałam w rewanżu Twój wątek różany.Dorodne masz rożyczki Ja kupilam 16 angielek i historycznych.Jedna nie wypusciła liści,ale jeszcze mam nadzieje,bo łodygi nie są pomarszczone
Miło,że zajrzałeś Sewerynie Bardzo dużo pracy wykonałeś,ogród wydaje się starszy.Bardzo ładne masz oczko