Ogród Ewy F

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, zgadzam sięz Tobą w pełni. Tez mogłabym nie wychodzić z ogródka. Właściwie wyganiaja mnie dopiero komary i zwierzaki domagajace się napełnienia misek. Ewo widze, że rododendrony aranzujesz wg najlepszych Wojsławickich wzorów czyli podsadzasz je hostami. Pięknie. Ale napisz co to za rh, który stoi jeszcze w pąkach? U mnie juz praktycznie po rododendronach. Irysy cudne. I pomysleć, że dotąd się nimi nie zachwycałam. Gdzie ja oczy miałam! Te łososiowo-morelowe są bajeczne i ten ciemnoniebieski. cudny. Dobranoc.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś a jak Ty będziesz komponować swoje irysy...zdradź rąbek tajemnicy :wink: :D ....chodzi mi o to z jakimi roślinami będziesz je łączyć i jakie kolory podobierasz :?:
Masz piękny ogród więc irysowe rabaty na pewno nas zauroczą :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Ewo u ciebie jak zawsze pięknie :D
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Bogusiu!Nie bylam w Wojslawicach,ale zdjęcia faktycznie są piękne Różaneczniki są pracochłonne,a ja jestem leniwa. Musiałam wymienić glebę 2 metry na 2 i jeszcze metr wgłąb.Dlatego stanowią tylko akcent w moim ogrodzie ,a nie kolekcję.Obydwa są takie same,ale ten większy rośnie w głębszym cieniu i dlatego róznica w kwitnieniu.Są to oczywiście catawbiense grandiflorum,bo najmniej z nimi rozczarowań
Co do irysow to też granatowe i morelowe to moje ulubione.
ewa f
1000p
1000p

Post »

Cynthio! Jeszcze nie wiem.teraz mam kartkę papieru i zapisuję,co kwitnie w moim ogrodzie i ewentualnie jaki irys teraz kwitnie np mam rozrośnięte 2 krzaki tamaryszku i już wiem .że podsadzę je irysami,nie wiem czy to będzie kontrast czy uzupelnienie .To jest taka łamigłówka -zerwę kwiat i położę,sprawdzę z bliska,a może chodzi o efekt z daleka?Przymknę oczy ,a w najgorszym przypadku przesadzę.Oczywiscie musze jeszcze przygotowac miejsce i to może najmniej artystyczne zajecie
Magdaleno! Teraz wszędzie jest pięknie ,zajrzę do Ciebie wieczorem
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ewuniu podziwiam Cie za to że tak tworzysz swój ogród ja zbyt nie wysilam się w łączeniu roślin ,pewnie jak patrzysz na mój ogród to Cię razi ten chaos jaki panuje w moim ogrodzie .
Genia
ewa f
1000p
1000p

Post »

Geniu1 Są różne sposoby nasadzeń .Może być i taka łąka jak u Ciebie Po prostu masz za małą powierzchnię w stosunku do zgromadzonych tam roślin,aby je pooddzielaćZrobiłaś bardzo dożo poprzez nową strukturę ścieżek.Możesz coś poprzesadzać,aby uwypuklić urodę tam kwitnących równocześnie roślin ,ale w żadnym wypadku ich sie nie pozbywaj i pamiętaj,że 3 to zawsze lepiej niz jedna.Większe kępy by się zdały.Spójrz na pw
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo jak pięknie .Wszystko u Ciebie jakoś tak gra tzn nasadzenia. :!: :!: :!:
U mnie chaos ogólny .Pare fotek ściągnęłam. :oops:
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo-Twój ogród plus inne [mam swoje ulubione] odwiedzam zawsze przy porannej kawie i potem pozytywnie naładowana idę do swojego :P
ewa f
1000p
1000p

Post »

Ido ! Az cofnęłam sie parę stron u Ciebie ,Zadnego chaosu nie widzę ,rośliny ładnie się rozrastają,daj im czas
Awatar użytkownika
SEWERYN_S
50p
50p
Od: 3 maja 2009, o 12:36

Post »

Ewo, pięknie i mi także z trudem wychodzi się z ogrodu, a jeszcze to, a tamto, a popatrze sobie na kwiatki itd - to wciąga.

zapraszam na spacerek do mojego ogródka :-)
ewa f
1000p
1000p

Post »

Aszko! Przejrzałam w rewanżu Twój wątek różany.Dorodne masz rożyczki Ja kupilam 16 angielek i historycznych.Jedna nie wypusciła liści,ale jeszcze mam nadzieje,bo łodygi nie są pomarszczone
ewa f
1000p
1000p

Post »

Miło,że zajrzałeś Sewerynie Bardzo dużo pracy wykonałeś,ogród wydaje się starszy.Bardzo ładne masz oczko
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Ewo piękna ta Twoja kolekcja irysów... coś niesamowitego... dla mnie najpiękniej wyglądają białe z jasnymi i ciemnymi fioletami :roll: bajka :)
ewa f
1000p
1000p

Post »

Ja tez Alu je lubię ,zwłaszcza w masie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”