Moja familokowa oaza spokoju cz.1
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu u Ciebie kwitną róże ,naparstnice
,goździki jak dobrze widziałam.Zakupy superowe,mam astry takie jak Twoje żółte co kupiłaś,a moje niebieskie kupione w tamtym roku,jeszcze nie kwitną tylko mają pąki.Masz problem z powodu plagi mszyc,u mnie nie ma na kalinach i na jaśminie ani na różach,które tak lubią.Jakoś dziwnie jestem zaskoczona bo czytam tu i tam,że jest ich dużo
.Mogłyby nie zjawiać się,ale to marzenie raczej nie realne 
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HALINKO można dostać obłędu z tymi mszycami są wszędzie ,gdzie nie spojrzysz wszędzie . Zaatakowały nawet już pomidory . Całe popołudnie zmywałam ,pryskałam na razie naturalnie ,a jak nie pomoże to będę musiała postąpić drastycznie czyli chemia . A w ogródku 2 biedroneczki się wygrzewały . Jak na tyle mszyc musiało by przylecieć chyba ze sto albo i więcej . Wieczorem jeszcze spróbuję GENCJANĄ rozpuszczoną we wodzie mówiła mi starsza sąsiadka ,że to pomaga . Spróbować warto . Na nie już nawet woda z octem nie pomaga . A to jeszcze parę dzisiejszych zdjęć

Witam,
Przepięknie wszystko kwitnie w Twoim ogrodzie. Bardzo mi się podoba, szczególnie ta piękna, żółta róża. Serdecznie pozdrawiam z Zabrza. ;-) Basia
Przepięknie wszystko kwitnie w Twoim ogrodzie. Bardzo mi się podoba, szczególnie ta piękna, żółta róża. Serdecznie pozdrawiam z Zabrza. ;-) Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.