ketjow pisze: Z prognoz długoterminowych wynika, że w nocy spodziewane są spadki temperatur do 2 stopni.
Jeśli będzie tak niska temperatura (odpukać w niemalowane) to ja będę przykrywać i znowu agrowłóknina "pójdzie w ruch"

pozdrawiam
ketjow pisze: Z prognoz długoterminowych wynika, że w nocy spodziewane są spadki temperatur do 2 stopni.
Zależy to od temperatury. Gdy gleba ma około 20stopni to wychodzą do 4 dni. Gdy jest zimno (a w tym roku jest) to mogą wschodzić 2 tygodnie. Jeśli się niecierpliwisz to rozgrzeb ziemię i zobacz.niedobry pisze:Witam i pytam...bo się już martwię...ile czasu wschodzą ogóreczki ja swoich kilka ładnych paczek nasionek moczyłem w mleku dobę... część wysiałem podwłókninę białą częśc nie żeby porównać...kupiłem im dwie drewniane ścianki o szerokości 4 metrów by je od wschodu i zachodu chronić przed wiatrem i ogrodziłem je czarną włóniną...może zrobiłem im za duży obszar tj. 4 x 15 no nie wiem już sam...siałem je 15-go...no pomóżcie
To najprawdopodobniej śmietka kiełkówka. Następne nasiona zapraw przeciwko szkodnikom (np.Super Homai lub inną zaprawą owadobójczą).gosia1228 pisze:witamja również mam problem z ogórami wysiałam 15 i nic się nie pokazało w poniedziałek rozgrzebałam ziemię i znalazłam bardzo mało nasionek a te które zostały w środku miały białe robaczki tzn.takie białe glizdki przegracowałam cały zagon i posiałam jeszcze raz czy ktoś miał taką sytułację pomocy