Ogródek Przemka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

pisałam ze ja mam 20 km do Lublina a Ty 10 km ciekawe tylko w którą strone?
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Czy do Lubartowa może jest więcej niz 10 km?
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Witaj Przemku. Coś mi podpowiada intuicja, że rasowy z ciebie ogrodnik :lol: :lol: :lol:
Oprócz wiedzy, dostrzegłam pewną wrażliwość na piękno- dosyć rzadkie u mężczyzn. :lol:
Cieszysz się sporym powodzeniem. Koalicja zawiązana z Wrocławiem korzystna może okazać się również dla nas, mam nadzieję. Twórczo u Ciebie i ciekawie . :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

111agnieszka Z Lubartowa do Lublina jest ok. 26km. (Lubartów jest na pn od Lublina-w górę mapy)
nigella Czarnuszka jest przeważnie w niebieskim kolorze więc albo podaj Swoje imię albo chociaż powiedz czy masz błękitne oczy? Odnośnie kobiecej intuicji nie zaprzeczam, choć wyraz "rasowy" zastąpmy lepiej "dyplomowany". Co do "pewnej wrażliwości na piękno" to prawie się wzruszyłem :oops: - zakończenie zdania bez komentarza. Tego, że się przeprowadzasz do Wrocławia i zostawisz Swoją Dolinę też nie będę komentował. Na pewno dziewczyny no i Karol chętnie Ciebie przygarną. Ale jaką ja miałbym z tego korzyść?! :(
P.S. Najtańsza kora w Lubartowie jest po 9,50zł za 60l.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

No i co !Znowu muszę się zachwycać ,że sałata taka wielka, że dyptamy z dnia na dzień piękniejsze, że funkie wyglądają prześlicznie....Na a Prymulki - to w ogóle przebomba!
Ale chcę Ci powiedzieć,Przemku, że dyptamy ,które dostałam od Ciebie w tamtym roku też pięknie rosną!Wprawdzie zawału dostałam , jak mi "zginęły" pod koniec sezonu ....Ale gdy zobaczyłam je w tym roku - od razu lepiej mi się zrobiło!A już myślałam ,że je wykończyłam :oops: :oops: :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Dzięki za odpowiedź dotyczącą lewizji. Nawet nie wiedziałem, ze trzeba ja sadzić pod kątem a tak właśnie zrobiłem bo był spadek terenu :)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Przemku !
Oglądanie Twojej działki to prawdziwy raj dla oczu!
Cudowne pełne tulipanki, irysy syberyjskie bajkowe !
A jak pięknie rosną Twoje warzywa, sałaty i pomidorki, aż ślinka leci !
Czy będziesz 28 . 06 we Wrocławiu ?
Pozdrawiam.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Jednak nie myliła mnie intuicja! :lol: :lol: :lol: Bardzo wcześnie zacząłeś tegoroczny sezon.
U moich sąsiadów uprawiających bób ani widać kwiatów. Mam nadzieję, że dzisiejsze gradobicie oszczędziło Twój ogród.
Takie grządki z sałatą to mają wartość bardziej estetyczną niż użytkową!!! To był komplement dla "dyplomowanego"

:lol: :lol: :lol: ogrodnika. Z Wrocławiem żartowałam bo zazdroszczę im klimatu.
Dzięki za informacje o korze. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ Małgosiu dobrze wiesz, że u mnie wcale nie musisz się zachwycać. Funkie rosną zdecydowanie za gęsto i jesienią będę je rozsadzał. Co do pierwiosnków to ten zielono-żółty jest od pani Basi i kwitł u niej skubaniec prawie do jesieni a ten drugi P. sieboldii jest ze szkółki Zygmunta i przesiedział cały rok w doniczce zanim trafił na ocienioną rabatę. Co do dyptamów to właśnie dzisiaj podczas pielenia znalazłem sporo siewek więc je popikowałem do doniczek. Co ciekawe to już na takich maleństwach widać czy są białe czy różowe. W tym roku zamierzam wybrać się do dwóch pozostałych szkółek Zygmunta więc sobie zaglądaj do wirtualnej szkółki.
Witajcie Priamie i Pelagio72. Co do wizyty we Wrocławiu to może pojadę zaraz po zakończeniu roku szkolnego, ale pod koniec czerwca muszę być w Lubartowie, więc termin 28.06 zdecydowanie odpada.
Nigello bób jest uprawiany z rozsady i dlatego już kwitnie. Sadzę też wczesne odmiany. Dzięki temu, że wcześniej kwitnie nie wymaga oprysków na strąkowca. Grad padał ale niewielki i tylko przez chwilkę. Raczej strat nie powinno być. Ja za sałatą nie przepadam ale czerwona wyjątkowo mi smakuje. Krucha też może być.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Przemku , wiem ,że nie muszę się zachwycać ,ale jak tego nie robić ,skoro wszystko u Ciebie wypasione????
Myślałam,że tego zielono-żółtego pierwiosnka też kupiłeś w Szkółce , bo wydaje mi się ,że widziałam takiego ( w wirtualnej S .Z.).Pani Basia ma , skubana, ciekawe rośliny!!!
To mówisz ,że mogę sobie coś powybierać? Wiesz ,że mi 2 razy mówić nie trzeba.... :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Poszukiwania białej trzykrotki trwają. Na razie zakwitły w trzech kolorach.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Witaj Przemku !
Szkoda, że nie będziesz 28. 06 we Wrocławiu.
Zasypałeś nas zdjęciami pięknych kwiatów, anemony, irysy, jaskry , trzykrotki - po prostu bajka.
Pozdrawiam.
:D :P
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Oj tak!
Przemek pokazuje nam bajkę niczym z innego świata :)
saaga
500p
500p
Od: 8 sie 2008, o 21:24

Post »

Przemek, a ja przypominam o papierach dla mnie :wink:
Pozdrówka - Aga
Mój ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”