Moja kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusia, trzymam kciuki za Twojego kwiatka, musi być dobrze ;:333
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mamba pisze:Dusia, trzymam kciuki za Twojego kwiatka, musi być dobrze ;:333
chciałabym, żeby było. na razie nie pojawia się żaden korzonek, ale dopiero przedwczoraj ją wsadziłam do tego woreczka. szkoda by było, gdyby uschła.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, to jeszcze za wcześnie na efekty. Sama wiesz, że storczyki wymagają cierpliwości :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Mambo nowe nabytki wspaniałe, a ten pomarańczowy z nutką różu bajeczny :shock: :shock: :shock: jakbym tylko takiego trafiła od razu byłby mój, mimo, że obiecywałam sobie, że już koniec zakupów :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Mambo nowe nabytki wspaniałe, a ten pomarańczowy z nutką różu bajeczny :shock: :shock: :shock: jakbym tylko takiego trafiła od razu byłby mój, mimo, że obiecywałam sobie, że już koniec zakupów :roll: :lol:
Dzękuję i cieszę się, że Ci się podobają ;:32 Ja obiecywałam sobie już dawno temu, że koniec zakupów, ale jakoś mi to nie wychodzi :roll: ;:112 nie wiadomo dlaczego ;:88 ;:109 Nie powiem, żeby było mi z tym jakoś szczególnie źle ;:80
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy mogę prosić o pokazanie nowego domownika na Twoim parapecie ;:88 ;:180 ;:180 ;:180
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ oczywiście Aniu. Dziękuję za przesyłkę i opiekę nad moim nowym maleństwem ;:32 Postaram się zrobić zdjęcie i umieścić już dziś :roll: Teraz będę niecierpliwie czekała na kwitnienie :twisted:
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02

Post »

Mambo ale masz piękne nowości ;:111 , a jak rozwiną się wszystkie pączki to dopiero będzie widok ;:111 ;:111 ;:111.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Bogusiu :P
Obiecane zdjęcie mojego nowego kwiatuszka, za którego muszę serdecznie podziękować Jolusi, dzięki której go mam ;:180 dziękuję również AnnieL, MirceS i Anussce, dzięki którym kwiatek szczęśliwie dotarł do mnie. :tan ;:180 ;:180 ;:180

A oto i on phalaenopsis equestris ilocos alba. Jest większy niz się spodziewałam, co daje mi nadzieję na szybkie kwitnienie :roll: Na drugim zdjęciu kwitnąca drugi raz w tym roku Ascocenda i jest to drugie moje kwitnienie. Kupiłam ją kwitnącą we wrześniu 2008r i widze, że z każdym kolejnym kwitnieniem ma więcej kwiatów ;:33

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Mambo piękna Ascocenda, kopara mi opadła i to jeszcze pomarańczowa, niedługo mnie skręci od oglądania waszych piękności. Wielkie gratulacje i powodzenia w uprawie phalaenopsis equestris ilocos alba ;:6 ;:6

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mambo eqestris pięknie się prezentuje, życzę szybkiego kwitnienia. Ja też go mam ale mój jest mniejszy od Twojego, bo kupiłam maciupeńką sadzonkę. Ascocenda - nie mogę się na nią napatrzeć, po prostu cudo :!: ;:8
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

O, no widzisz - tym razem Ty pierwsza pokazałaś zdjęcia swoich nowości! :lol:
Ascocenda śliczna... :roll: Mnie również ten kolorek zachwycił :D
Sama mam Masdevallię o takim i pięknie to wygląda :)
A phalaenopsis equestris ilocos alba bardzo ładnie wyszedł na zdjęciu :P
Tak jakby trochę urósł :?: :roll: :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ależ masz pokaźną kolekcje :roll: , co tu powiedzieć.. , Boskie są :lol: , vanda przepiękna :D , moja jedna mała wypuszcza korzonka i jedneo rozgałęzia :D , mareszcze mały sukces :D :lol: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Mambo - Twoja Ascocenda chyba faktycznie ma bardziej neonowy kolorek (czy też ma kropeczki na górnych płatkach?) i dużo więcej kwiatów od mojej - pozostaje mi mieć nadzieję, że przy następnym kwitnieniu się poprawi :D
Mój equestris ilocos alba był dużo mniejszy jak kwitł - jest więc duża szansa na to, że Twój niedługo Cię zaskoczy :wink:
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renato, dziękuję za komplementy i życzenia. Sama jestem zaskoczona urokiem Ascocendy i jej bezproblemową uprawą - gdy ją kupowałam nie wydawała mi się aż tak ładna jak teraz :roll: - .

AniuL, dziękuję. Pozostaje nam teraz czekać na kwitnienia phal.equestris i oby było to jak najszybciej :wink:

Anusska, czekam na zdjęcia Twoich nowości :twisted: Kolore Ascocendy jest rzeczywiście wyjątkowy i rzadko spotykany. chociaż w podobym odcieniu mam również encyclię witellina :P Niestety zdjęcia oszukują i najczęściej dodają rozmiarów albo nie oddają kolorków kwiatów.

Tulipan, cieszę się, że podobają Ci się moje kwiatki. Gratuluję sukcesu w uprawie vandy. Jestem pewna, że jeszcze nie raz zaskoczy Cię mile :wink:

Madzik, może faktycznie są w innym odcieniu, ale obie są śliczne. Moja ma delikatne kropeczki, ale chyba mniej wyraźne niż Twoja. Jak już pisałam, moja za każdym kolejnym kwitnieniem ma więcej kwiatów i chyba tak już z nimi jest. Dlatego możesz być pewna, że u Ciebie będzie tak samo :D Liczę na to, że mój phal. equestris ilocos alba zaskoczy mnie wkrótce kwitnieniem.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”