Męczennica,Passiflora - cz.1 uprawa,pielęgnacja
- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 200p
- Od: 17 maja 2007, o 20:57
Mojej passiflorze usychają liście, dlaczego?
Rosła piękne już zimą, była gęściutka, kwitnie od wczesnej wiosny (i nadal) ale zaczęły jej usychac liście. Podlewam ją regularnie, nawożę co 10 dni - 2 tygodnie, a ona gubi liście. Pędy czepne też są pousychane.
Czy ktoś potrafi mi pomóc?
Rosła piękne już zimą, była gęściutka, kwitnie od wczesnej wiosny (i nadal) ale zaczęły jej usychac liście. Podlewam ją regularnie, nawożę co 10 dni - 2 tygodnie, a ona gubi liście. Pędy czepne też są pousychane.
Czy ktoś potrafi mi pomóc?
Pozdrawiam, Małgosia
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
-
- 200p
- Od: 17 maja 2007, o 20:57
Stoi na oknie południowo-zachodnim, rośnie w podłożu do kwiatów (nie pamiętam dokładnie w jakim). W takich warunkach pięknie rosła około roku a teraz się zbiesiła...
Obawiam się czy jej nie zalałam, bo wyciągnęłam wczoraj doniczkę z osłonki i było troszkę wody na podstawce, a kilkucentymetrowe przerośnięte korzonki wystawały z doniczki. Myślę, że powinnam ją przesadzić, ale mi trochę szkoda, bo kwitnie.
Obawiam się czy jej nie zalałam, bo wyciągnęłam wczoraj doniczkę z osłonki i było troszkę wody na podstawce, a kilkucentymetrowe przerośnięte korzonki wystawały z doniczki. Myślę, że powinnam ją przesadzić, ale mi trochę szkoda, bo kwitnie.
Pozdrawiam, Małgosia
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- patrykgiel
- 500p
- Od: 10 lut 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.