Pelnia maja u Ciebie. :P
Działka Romy wśród jezior
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
MirkaS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Romciu o ja nie mogę jakie Ty masz wielkie canny
moje jak przyszły to posadziłam do doniczek ale maja ledwie po jednym listku, w ub. tygodniu posadziłam do gruntu, Twoje to już kolosy.Kurcze czy u mnie jakiś inny klimat, czy ja nie mam ręki do roślin, iryski kupiłam 2 szt ,tak się cieszyłam i tylko jeden mi wyszedł 
A zastanowiły mnie jeszcze te jajeczka , jaki ptaszek mógł je złożyć , fajny kolorek / na Wielkanoc nie trzeba by malować hi hi/.
Fajne te nowe zakupy, wszędzie żurawka, muszę ja wreszcie zobaczyć , bo nawet nie wiem jak wygląda.
A zastanowiły mnie jeszcze te jajeczka , jaki ptaszek mógł je złożyć , fajny kolorek / na Wielkanoc nie trzeba by malować hi hi/.
Fajne te nowe zakupy, wszędzie żurawka, muszę ja wreszcie zobaczyć , bo nawet nie wiem jak wygląda.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Nigello odpisałam Ci w twoim wątku ale nam słodzisz pomimo to zapraszamy :P :P
myślę że z działki dojdzie większa porcja buziaki i do usłyszenia koło środy
Masz rękę do roślin Mirusiu jak nie wyszły w tym roku wyjdą w przyszłym jeszcze ładniejsze. Jak wrócę to Cię odwiedzę już widzę jak masz pięknie
Dzięki za odwiedzinki Elizabetko nazywają je też śpioszkami bo wieczorem się zamykają
cebulki przywędrowały z liliami od sąsiadki bo mi podarowała
zajrzę do Cię jak wrócę
Myślę Ewuś że się jakoś podzielimy naszą nigellą a golonki rzeczywiście pycha!
myślę że z działki dojdzie większa porcja buziaki i do usłyszenia koło środy
Masz rękę do roślin Mirusiu jak nie wyszły w tym roku wyjdą w przyszłym jeszcze ładniejsze. Jak wrócę to Cię odwiedzę już widzę jak masz pięknie
Dzięki za odwiedzinki Elizabetko nazywają je też śpioszkami bo wieczorem się zamykają
cebulki przywędrowały z liliami od sąsiadki bo mi podarowała
Myślę Ewuś że się jakoś podzielimy naszą nigellą a golonki rzeczywiście pycha!
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Romciu. Dawno do Ciebie nie zaglądałam ale praca na działce jest chyba wytłumaczeniem. Twoja posiadłość zmienia się w ogromnym tempie. Pięknie się robi i tak cieszy jak roślinki rosną. Tak Ci zazdroszczę bliskości lasu i jeziora. To moje ukochane miejsca wakacyjne. A jak jeszcze lasy są grzybowe to już pełnia szczęścia.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- RomciaW

Witajcie moje kochane!!!!!!!!!!!!
Miło mi spotkać się z Wami po powrocie z działeczki wróciłam dzisiaj na dzień dziecka
obskoczylam moje kochane dzieciaczki
i biegiem na forum.Wyjazd jak zwykle owocny
posadzone wszystko co zaplanowane zamówione drzewo na altanę u leśniczego. Pogoda na sadzenie prawie idealna zdjęcia wkleję jak będzie wolna chwila [jutro trzeba popracować].
Wszystko po deszczach pięknie podrosło i róże które miały zmarznąć pięknie odrastają
glicynia po krowiaczku też odrabia spóżnienie aż miło patrzeć jak kiełkują posiane nasionka.
Ja też Maryś jak zajechałam w środę to kradłam chwile bez deszczu żeby coś zrobić na dworze ale dużo zrobiliśmy w domku łącznie z oknami umytymi od wewnątrz bo na zewnątrz się nie dało ale nie trzeba było poświęcać czasu na podlewanie :P :P
Dzięki Krysiu za wizytę wyjazdy na dzialkę sprawią że przez lato będę miała mniej czasu na forum myślę że mnie zrozumiecie odbijemy to sobie zimą rozumiem Twoją zazdrość jeżeli chodzi o wodę i lasy bo to jest wlaśnie to co my też uwielbiamy i kąpiemy śię czasem
o 12 tej w nocy sami w jeziorze. Grzybów też było mnóstwo .Pełnia szczęścia jak mówisz
Cieszę się Jadziu że już jesteś ja też zaraz lecę zobaczyć co u Ciebie buziaki :P :P
Może wkleję jakieś zdjątka z działki
Miło mi spotkać się z Wami po powrocie z działeczki wróciłam dzisiaj na dzień dziecka
obskoczylam moje kochane dzieciaczki
posadzone wszystko co zaplanowane zamówione drzewo na altanę u leśniczego. Pogoda na sadzenie prawie idealna zdjęcia wkleję jak będzie wolna chwila [jutro trzeba popracować].
Wszystko po deszczach pięknie podrosło i róże które miały zmarznąć pięknie odrastają
glicynia po krowiaczku też odrabia spóżnienie aż miło patrzeć jak kiełkują posiane nasionka.
Ja też Maryś jak zajechałam w środę to kradłam chwile bez deszczu żeby coś zrobić na dworze ale dużo zrobiliśmy w domku łącznie z oknami umytymi od wewnątrz bo na zewnątrz się nie dało ale nie trzeba było poświęcać czasu na podlewanie :P :P
Dzięki Krysiu za wizytę wyjazdy na dzialkę sprawią że przez lato będę miała mniej czasu na forum myślę że mnie zrozumiecie odbijemy to sobie zimą rozumiem Twoją zazdrość jeżeli chodzi o wodę i lasy bo to jest wlaśnie to co my też uwielbiamy i kąpiemy śię czasem
o 12 tej w nocy sami w jeziorze. Grzybów też było mnóstwo .Pełnia szczęścia jak mówisz
Cieszę się Jadziu że już jesteś ja też zaraz lecę zobaczyć co u Ciebie buziaki :P :P
Może wkleję jakieś zdjątka z działki
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Romciu. Jak zwykle jesteś pełna entuzjazmu, naładowałaś akumulatory na działce?
Z jednej strony to dobrze, że pada, nie musimy podlewać, ale jakaś miara też powinna być, prawda
Z jednej strony to dobrze, że pada, nie musimy podlewać, ale jakaś miara też powinna być, prawda
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- RomciaW

Na pewno Sabinko jak teraz pojadę będą kwiaty na razie tylko pączki też piękne
i tajemnicze bo rozkwitają pierwszy raz i ciekawość mnie zżera przed każdym wyjazdem
najważniejsze że dzięki Twoim radom moja glicynia rośnie jak szalona moje pączki na działeczce
peonia
rycynowiec z kwiatkiem
róża rabatowa
kosaćce
Gailardia
liliowiec
gożdzik
Ciekawe jaki będzie koloror rabatowej mialy być czerwone kupiłam trzy pierwszy raz kwitną

i tajemnicze bo rozkwitają pierwszy raz i ciekawość mnie zżera przed każdym wyjazdem
najważniejsze że dzięki Twoim radom moja glicynia rośnie jak szalona moje pączki na działeczce
peonia
rycynowiec z kwiatkiem
róża rabatowa
kosaćce
Gailardia
liliowiec
gożdzikCiekawe jaki będzie koloror rabatowej mialy być czerwone kupiłam trzy pierwszy raz kwitną
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli mogłabym Ci doradzić - oddziel miętę od pozostałych ziół, bo je przygłuszy, kamienie to dla niej nie przeszkoda.
Otocz ją (w ziemi) np. pasem z wykładziny pcv lub czymś podobnym. Może czarną agrowłókninę dookoła niej wyłóż?
Przemyśl to.
Otocz ją (w ziemi) np. pasem z wykładziny pcv lub czymś podobnym. Może czarną agrowłókninę dookoła niej wyłóż?
Przemyśl to.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety