Ogród - mój azyl - JolantaG cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Joleńko. Piękne masz roślinki i pięknie już kwitnące. Też bym obstawiała, że NN to jakaś odmiana tawuły, ale ja się nie znam na tym. Bardzo się cieszę z dzisiejszego deszczu, gdyż był bardzo potrzebny naszym roślinkom. Wszystko z powodu upałów i suszy jest w tym roku tak przyspieszone, jak w żadnym roku.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu. Propozycja nie do odrzucenia

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu,wyczytałam u Majki,ze chcesz odpuścić piwonie bo nie kwitną.Nie rób tego bo szkoda.Na jesień wykop je i zgodnie z poradą z gazety czerwcowej Ogrody,Ogródki i Zieleńce "...posadż-sadzonki umieszczamy tak,żeby po zakryciu ziemią pąki znajdowały się tuż pod powierzchnią.Jeżeli znajdą się za głęboko nigdy nie zakwitną..."
Prawdopodobnie są posadzone za głęboko.
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie do południa lało ,teraz zrobiło się przyjemnie ciepło.Wyszłam do ogrodu popracować ,tam nigdy nie zabraknie zajęć .Monia68 pisze:Jolu, a u mnie słonecznie i ciepło. Jestem ciekawa, kiedy zmieni się pogoda...
Rośliny pięknie kwitną
Też mi się wydaje ,że to jakaś tawuła .Dziękuje za pomoc EDYTKO .EdytaB pisze:NN .Proszę o nazwę tego mojego NN .
ja obstawiam "Tawuła van Houtta" - kupiłam taką w tym rokui jest jeszcze tycia
AGNES ,kotula to taka milusia roślinka ,ale ktoś pisał ,że nie zawsze udaje się ją przezimować .Zobaczymy .AGNESS pisze:Joluś u mnie też piękne słońce i gorącostrasznie podoba mi się Twoja kotula
sliczna roślinka
MARYNO ,dziękuje za miłe słowa .Słoneczniczek dopiero rozpoczyna kwitnienie .To jego pierwsze rozwinięte kwiaty .marpa pisze:U Ciebie Jolu już słoneczniczek kwitnie?u mnie jeszcze w powijakach ani ani...Inna roślinność też niczego sobie...ładnie..kolorowo...
pozdrawiam.
Maryna.
IGUŚ ,ten chiastofil mam gdzieś od miesiąca i już nawet mi zakwitł .Bardzo się cieszę .iga23 pisze:A u mnie chiastofil nie chce rosnąć, taka mizerota,ze strach.Roślinki chyba mają swoje upodobania.
OLU ,zgadamy się jeszcze .Nie wiem co zrobić ,bo dzień wcześniej mam ubaw do samego rana i nie wiem ,czy będę miała tyle sił ,na taką wyprawę .Szarotka kusi ,nie wiedziałam ,że ona tak szybko rośnie .
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ADO ,OLA ,pięknie kusiada.kj pisze:Jolu. Propozycja nie do odrzucenia![]()
![]()
ASZKO,za głęboko na pewno nie ,bo wiedziałam o tym i posadziłam bardzo płyciutko .Aszka pisze:Jolu,wyczytałam u Majki,ze chcesz odpuścić piwonie bo nie kwitną.Nie rób tego bo szkoda.Na jesień wykop je i zgodnie z poradą z gazety czerwcowej Ogrody,Ogródki i Zieleńce "...posadż-sadzonki umieszczamy tak,żeby po zakryciu ziemią pąki znajdowały się tuż pod powierzchnią.Jeżeli znajdą się za głęboko nigdy nie zakwitną..."
Ja swoje to mam już chyba z 10 lat i nigdy nie doczekałam się kwieciaiga23 pisze:Ja jeszcze dodam, że moje po 5 latach wreszcie zakwitną, jak jesienią obłożyłam je obornikiem naturalnym, tak mi poradzono.
Nie wiem ,czy miał być biały ,czy nie .Nakupiłam mnóstwo czosnków ,ale nazw nie zapisywałam ,a pamięć mam dobrą ,ale krótką .pelagia72 pisze:Witaj Jolu !
Podziwiam zdjęcia całościowe Twojego ogrodu ( przed kalendarzem ).
Twój biały czosnek jest bardzo oryginalny, miał taki być, czy spontanicznie zrobił się albinos ?
Jeszcze takiego nie widziałam.
Różyczka żółta śliczna.
Pozdrawiam serdecznie. ;:107