Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Orania
500p
500p
Od: 23 sty 2008, o 02:51

Post »

Ambusiu, :lol: pięknie dziękuję - zrozumiałam i tak właśnie zrobię!
Mając takie solidne balustradki domek wydaje się przytulniejszy i zagospodarowany.Oczywiście ta kamienna podmurówka jest bardzo charakterystyczna i urokliwa! Taka...kaszubska!
Teraz dopiero widać ile jeszcze masz wolnego miejsca do nasadzeń!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko - mój kolega to wyjątkowo uzdolniony amator. Wszystko dosłownie potrafi zrobić. To jemu zawdzięczam wykończenie mojego domku.
Tujko - clematis jest z Auchan, kupiony chyba pod koniec kwietnia już z pączkami, które o dziwo przeżyły wiosenne przymrozki i teraz się rozwinęły. Na etykiecie jest nazwa "Ania". Teraz muszę go czymś obsadzić na dole. Tylko koncepcji brak ;:24
Empuzo - miło że wpadłaś :wit
Oranio - cieszę się że Ci się podoba. A odnośnie miejsca do nasadzeń - to właśnie sobie przysięgłam że już żadnej rabaty więcej! Te które są , muszą mi wystarczyć. W tym roku sadzę róże wzdłuż ogrodzenia. Jedna ma już nawet pączki, które wypuściła u mnie. Bo Cardinal de Richelieu był kupiony z pączkami.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Oj kamieni Ci zazdroszczę...
Balustrada fajnie się prezentuje....

Jeśli chodzi o oliwnika... to będę ukorzeniać... jeśli chcesz sama napisz na PW.... zaraz wyślę :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Jak już na tarasie jest ogrodzenie to można kombinować z kwiatkami :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko, jeśli chodzi o rośliny w pojemnikach to chyba na razie to nie wykonalne. Chyba żadna roślina(oprócz kaktusów :lol: ) nie wytrzyma podlewania raz w tygodniu. A otoczenie tarasu będę cywilizować oczywiście.
Najpierw trzeba zrobić porządne zejście do ogrodu. Trzeba dowieźć ziemi, żeby złagodzić spadek terenu, posiać trawę i wymyślić co tam posadzić "co by było" ładnie.

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mario,piękny clematis i serduszka.Moja wytrzymała jeden sezon -niestety.Chyba jednak najbardziej na mojej glinie trzymają się róże.Wszystkie kwiatki masz piękne.Na furtce powieś czerwoną wstążeczkę.Już nie mam siły umawiać się ,bo znowu coś nie wyjdzie.W sobotę pracuję do późna.Od poniedziałku M ma urlop więc jedzie tam na 2 m-ce.Takiemu to dobrze.Ja będę dojeżdżała pociągiem do Kościerzyny albo PKS do Nowej Karczmy.Pozdrawiam.Grażyna
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja nie wybiorę się w tym tygodniu. Syn ma imprezę integracyjną w pracy a ja nie mam jak dojechać :cry:
Będę odrabiać zaległości w pracach domowych, a za dwa tygodnie jadę do wnuczek. Tak, że następny przyjazd to dopiero w połowie czerwca, może już na urlop :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Serduszka jeszcze Ci kwitnie??? wow...

To bardzo piękna roślina... U mnie wyrosła na górze perzu ... (który wykopałam z ogródka) musiałam kawałek karpy wyrzucić :) ale fajnie wygląda hihihi
z uśmiechami Iza
u liski
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ambo jaki ładny Twój domeczek -moje marzenie. :D
Clematisy lubią mieć w nogach zasłonięte -obsadz je hostami. :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja wiem Idusiu, że clematis trzeba obsadzić, ale nie mam koncepcji czym. Jeśli chodzi o hosty - to nie najlepszy pomysł. Tam jest bardzo nasłonecznione miejsce a tego hosty nie lubią.
Lisko główny kwiatostan mojej sreduszki zniszczył przymrozek. Po tym smutnym wydarzeniu zaczęła wypuszczać dwa boczne, które właśnie kwitną. Ale nie zapominaj że u mnie na Kaszubach wegetacja jest znacznie opóźniona w stosunku do południowo-wschodniej Polski. U moich przyjaciół w ubiegły weekend serduszki były w pełni rozkwitu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Śliczności Marysiu pokazujesz. Ja też mam mały problem czym podsadzić clematisy ( jednego dostałam od dzieci), rosną sobie dwa razem i trzeba im czymś przykryć nóżki :wink:
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj no masz pięknie i masz problem co obsadzić wokół clemantisa ja mam propozycje podaj na pw i wyślę tego bodziszka którego nie wiesz dlaczego nie masz! ok, jak bedziesz go podcinać po przekwitnieniu to powtórzy kwitnienie u mnie tak jest, jest naprawde nie wymagający rosnie gdzie go posadzisz, ale zachwalam :oops:
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAJ MARYSIU piękna weranda będziesz miała gdzie podziwiać okolicę i ogród . Co to za różowa piękność na poprzedniej stronie na dole . A to na poprawę chumoru Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tujko i Taro - mój problem z obsadzeniem clematisa już się chyba rozwiązał - AniaJ podpowiedziała mi mydlnicę, a ja akurat mam ją na działce. Spróbuję, jak mi się nie spodoba to będę myśleć dalej.
Jadziu - Na poprzedniej stronie są trzy zdjęcia z różowymi kwiatkami. Na pierwszym jest clematis Ania, na drugim serduszka wspaniała (która u mnie wcale taka wspaniała nie jest bo obmarzła od wiosennych przymrozków :cry: )
a na trzecim najzwyklejsza stokrotka, tylko w dużym zbliżeniu.

Wieczorem w płonącym kominku podpatrzyłam jak tańczy duch ognia:

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYSIU też tak myślałam ,że to może być stokrotka ,ale nie chciałam popełnić gafy bardzo ładna . Dzięki ,ach ,tak sobie posiedzieć przy kominku z lampką dobrego wina itd. Ten ogień w kominku bardzo mnie rozmarzył . Miłego popołudnia MARYSIU
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”