Leśny ogród Moni68 cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochane, witam Was serdecznie 
Wczoraj lało cały dzień, burz na szczęście nie było. Deszczowa pogoda imprezy nie popsuła, było bardzo sympatycznie
Tess, nie wiem, dlaczego nie kwitną... Może rzeczywiście powinnaś je trochę nawieźć.
Ewo, tak to jest, że zawsze coś kupimy w ogrodniczym
Chętnie obejrzę zdjęcie żurawki
Jak Twój achimenes?
Dalo, mam nadzieję, że miło spędziliście czas
i burze nie pokrzyżowały planów.
Iduś, koniecznie przeczytaj niedawno wydaną pierwszy raz w Polsce powieść "Ada albo żar", naprawdę świetna
Kwitnie malutka sadzonka Geranium cinereum "Splendens"

Wczoraj lało cały dzień, burz na szczęście nie było. Deszczowa pogoda imprezy nie popsuła, było bardzo sympatycznie

Tess, nie wiem, dlaczego nie kwitną... Może rzeczywiście powinnaś je trochę nawieźć.
Ewo, tak to jest, że zawsze coś kupimy w ogrodniczym

Dalo, mam nadzieję, że miło spędziliście czas

Iduś, koniecznie przeczytaj niedawno wydaną pierwszy raz w Polsce powieść "Ada albo żar", naprawdę świetna

Kwitnie malutka sadzonka Geranium cinereum "Splendens"

- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Monika nie przekręciłaś
Osteospermum. Jaki kolor kupiłaś ? Przezimowałam w wiaderku na strychu zeszłoroczne fioletowe, już się zabiera do kwitnienia choć jeszcze wygląda jakby w nie piorun trafił.
Ta ostatnia fotka z kwitnącym na różowo rh mnie powala... Właśnie takich widoków Ci zazdroszczę. I deszczu, bo u mnie właściwie od początku maja jest już lato... znaczy pomału zacznie się robić pustynia ;)

Ta ostatnia fotka z kwitnącym na różowo rh mnie powala... Właśnie takich widoków Ci zazdroszczę. I deszczu, bo u mnie właściwie od początku maja jest już lato... znaczy pomału zacznie się robić pustynia ;)
- Tula
- Od: 7 lut 2009, o 15:00
Monia, upały się jeszcze nie zaczęły
na razie w cieniu temperatura nie przekracza 30 stopni
czuję się naprawdę ok, a kiedy mi za ciepło to moczę włosy
Wczoraj sadziłam maliny, ale nie wiem czy coś z nich będzie - zgniły w paczce, tylko korzenie są twarde. Dzisiaj, kiedy słońce sobie pójdzie na drugą stronę góry, posadzę truskawki. Też podgniły, ale truskawy to twardziele, stawiam na to że się przyjmą 
Posadziłaś w końcu te pomidorki czy nie? Bo już się pogubiłam. U mnie z kupnej rozsady już rośnie pierwszy pomidor, a sadzone z własnych siewek zaczynają kwitnąć
Osteospermum co roku rozsiewa mi się samo. Niestety te siewki tego samego roku marnie kwitną a nie przetrzymują zimy w gruncie. Jakoś nie chce mi się bawić w wykopywanie ich, "podrastanie" do przyszłego roku, wysadzanie...

Posadziłaś w końcu te pomidorki czy nie? Bo już się pogubiłam. U mnie z kupnej rozsady już rośnie pierwszy pomidor, a sadzone z własnych siewek zaczynają kwitnąć

Osteospermum co roku rozsiewa mi się samo. Niestety te siewki tego samego roku marnie kwitną a nie przetrzymują zimy w gruncie. Jakoś nie chce mi się bawić w wykopywanie ich, "podrastanie" do przyszłego roku, wysadzanie...