A naparstnica? Zdębiałam. Ja chyba mam chłodnię w ogródku - moje ledwie ruszyły się z ziemi!
Zieleń to życie-zielono mi - evluk
-
evluk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witajcie, dziękuję za odwiedziny
Koty nie bardzo się interesują kocimiętką, choć myślałam, że będzie inaczej i po to właśnie ją nabyłam
Peneloppe o którą azalię dokładnie chodzi, bo były trzy..
Marto, te naparstnice, rosną w szczególnym miejscu- dawno temu był tam skład obornika, czyli pospolicie mówiąc: gnojowisko, które zostało zlikwidowane- ja wykorzystałam ten placyk, nasadziłam roślin-rosną bardzo bujnie w tym miejscu- naparstnice i malwy też, dodatkowo są osłonięte z dwóch stron murem i zaczęły dość szybko kwitnąć..... w pozostałych rejonach mojego ogrodu, też mam naparstnice, ale są dużo mniejsze, no i jeszcze nie kwitną..
Ewo dzięki za odwiedziny;
Ewo, Moniko, Mario i Jolu dzięki
Poniżej wklejam kilka zdjęć z dzisiejszego dnia;nabyłam parę roślin, założyłam nową rabatę na której min posadziłam rośliny od Joli, co prawda nie skończyłam jej jeszcze całkowicie , ale jakiś zaczątek już jest
Jeszcze dużo pracy przede mną....
nowe nabytki:
Żurawka:

dwie odmiany miniaturowego świereczka:

modrzew:

Irga odmiana variegata

I parę ujęć nowej rabatki w trakcie urządzania:

I na koniec taki mały NN:

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Koty nie bardzo się interesują kocimiętką, choć myślałam, że będzie inaczej i po to właśnie ją nabyłam
Peneloppe o którą azalię dokładnie chodzi, bo były trzy..
Marto, te naparstnice, rosną w szczególnym miejscu- dawno temu był tam skład obornika, czyli pospolicie mówiąc: gnojowisko, które zostało zlikwidowane- ja wykorzystałam ten placyk, nasadziłam roślin-rosną bardzo bujnie w tym miejscu- naparstnice i malwy też, dodatkowo są osłonięte z dwóch stron murem i zaczęły dość szybko kwitnąć..... w pozostałych rejonach mojego ogrodu, też mam naparstnice, ale są dużo mniejsze, no i jeszcze nie kwitną..
Ewo dzięki za odwiedziny;
Ewo, Moniko, Mario i Jolu dzięki
Poniżej wklejam kilka zdjęć z dzisiejszego dnia;nabyłam parę roślin, założyłam nową rabatę na której min posadziłam rośliny od Joli, co prawda nie skończyłam jej jeszcze całkowicie , ale jakiś zaczątek już jest
nowe nabytki:
Żurawka:

dwie odmiany miniaturowego świereczka:

modrzew:

Irga odmiana variegata

I parę ujęć nowej rabatki w trakcie urządzania:

I na koniec taki mały NN:

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
-
evluk

- Kontakt:
Witaj Halinko!
Donice są całe wkładane lekko jedna w drugą....
Mam w planie z jednej strony, między tymi donicami posadzić takie maleńkie rojniczki, świetnie wypełnią przestrzeń,i będzie wyglądało jakby kapała zielona woda z nich- taki mam pomysł, a co z tego wyjdzie to się zobaczy w przyszłości
P.S Liczę na to, że ktoś może rozpozna tego NN
Nie wiem czy to roślina ogrodowa, czy raczej pokojowa- będzie kwitła ma maleńkie pączki.
Donice są całe wkładane lekko jedna w drugą....
Mam w planie z jednej strony, między tymi donicami posadzić takie maleńkie rojniczki, świetnie wypełnią przestrzeń,i będzie wyglądało jakby kapała zielona woda z nich- taki mam pomysł, a co z tego wyjdzie to się zobaczy w przyszłości
P.S Liczę na to, że ktoś może rozpozna tego NN
Nie wiem czy to roślina ogrodowa, czy raczej pokojowa- będzie kwitła ma maleńkie pączki.
-
evluk

- Kontakt:
Jolu no co Ty, proszę bardzo- przecież od tego jest forum, zawsze można coś nowego, czasem innego zobaczyć, podejrzeć, popytać
Cieszę się, że podoba się moja koncepcja z donicami połączonymi z kamieniami z piaskowca
Mój tato, który cały dzień dziś mi asystował i pomagał, trochę podejrzliwie im się przyglądał, ale nie komentował do końca: zna mnie i wie, że jestem niecodzienna w odbiorze- jak to mówią
Na końcu dość oszczędnie zaznaczył: ewentualnie może być

Mój tato, który cały dzień dziś mi asystował i pomagał, trochę podejrzliwie im się przyglądał, ale nie komentował do końca: zna mnie i wie, że jestem niecodzienna w odbiorze- jak to mówią
Na końcu dość oszczędnie zaznaczył: ewentualnie może być
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuniu też dawno nie byłam w twoim pięknie zielonym i zarośniętym ogrodzie.
Lubię taką atmosferę.Nie wiedziałam jednak że jesteś pasjonatką pszczelarstwa.
Słyszałam że jest to zajęcie bardzo pasjonująco uspakajające albo inaczej
relaksujące.Dziękuję za gratulacje ale ty też jesteś tuż tuż od złotka.
Lubię taką atmosferę.Nie wiedziałam jednak że jesteś pasjonatką pszczelarstwa.
Słyszałam że jest to zajęcie bardzo pasjonująco uspakajające albo inaczej
relaksujące.Dziękuję za gratulacje ale ty też jesteś tuż tuż od złotka.
Ewa, no nieźle - jeszcze troche i w ogóle nie zostanie Ci trawnika
NN to rdest "Red Dragon" (Persicaria microcephala). Może rosnąć cały rok na rabacie, ale warto go zasypać na zimę kompostem albo igliwiem. Kwiaty są takie sobie, ale za to jeśli co jakiś czas uszczykuje się wierzchołki pędów to do jesieni zdobią ogród piękne liście.
Serdecznie - Emil
NN to rdest "Red Dragon" (Persicaria microcephala). Może rosnąć cały rok na rabacie, ale warto go zasypać na zimę kompostem albo igliwiem. Kwiaty są takie sobie, ale za to jeśli co jakiś czas uszczykuje się wierzchołki pędów to do jesieni zdobią ogród piękne liście.
Serdecznie - Emil
-
evluk

- Kontakt:
Widzisz Emilu- nie chciałam zawracać Ci głowę (bo masz teraz ważniejsze sprawyem pisze:Ewa, no nieźle - jeszcze troche i w ogóle nie zostanie Ci trawnika![]()
![]()
Serdecznie - Emil