Moje storczyki - Anna

Zablokowany
bogumila
1000p
1000p
Od: 17 cze 2008, o 19:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

AnnaL pisze:Obiecane zdjęcia. Na początek moje dendrobium nobile, które zakwitło. Obrazek i drugie ujęcie Obrazek

No a teraz moja stuartiana, która zrobiła mi niespodziankę i zakwitła po bardzo krótkim pobycie u mnie Obrazek i zbliżenie kwiatka Obrazek ;:87 ;:87 ;:87
Aniu stuartiana jest prześliczna . Dendrobium nobile mam podobne ale moje coś licho rośnie i chyba padnie :cry:
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Potwierdzam - phal. stuartiana śliczniusia :D
Sama chciałabym taką mieć i teraz (można tak powiedzieć :lol: ), rozglądam się za nią ;:141
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

też bym chciała stuartianę, ale wątpię, by udało mi się ją zdobyć, na wystawach w Sosnowcu jeszcze nigdy jej nie widziałam, a byłam na ośmiu.
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu przepraszam że dopiero dziś. Piękne te Twoje cacka. Najważniejsze ,że zdrowe.Marzył mi się stuartiana var. nobilis, ale już mogę powiedzieć że mam.Twoja stuartiana bomba.Teraz tylko czekać żeby szybko rosły i cieszyły oczy najpierw pączusiami a potem kwiatkami. Fajnie tak sobie móc spełniać marzenia, a po nich następne i następne. :D
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

też bym chciała tak móc spełniać marzenia. ale zanim kupię wszystkie moje wymarzone botaniczne, kilka lat minie. na pewno szybciej doczekam się kwitnienia sadzonek Vand, niż kupię takie marzenia jak lueddemaniana czy stuartiana.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Bogusiu moje dendrobium nobile dała mi koleżanka, która dostała je w prezencie i niestety 3/4 rośliny było zalane. Rekonwalescencja trwała ponad rok ale się udała. Przynajmniej moja potrzebuje stale wilgotnego podłoża w czasie wzrostu i bardzo lubi zraszanie.

Anusska rozglądaj się , jest wart uwagi. Mnie urzekł swoimi kwiatuchami.

Storczykowa jeśli naprawdę chcesz je mieć to zacznij swoje marzenia realizować, a nie narzekaj , bo z ciągłego biadolenia nic nie będzie.

Mireczko Dziękuję za odwiedziny i pochwały. Mi się marzy stuartiana var. nobilis. ;:8
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa jeśli naprawdę chcesz je mieć to zacznij swoje marzenia realizować, a nie narzekaj , bo z ciągłego biadolenia nic nie będzie.
tylko ciekawe, jak mam je realizować. tobie łatwo mówić. zamarzysz o jakimś storczyku i od razu możesz go mieć. a ja? muszę długo czekać, bo na wystawach go nie ma, w internecie też nie. przynajmniej lueddemaniany, stuartiany itp. bo equestrisy pewnie będzie łatwiej zdobyć, bo bywają na wystawach (ale niestety w małych ilościach, ostatnio był zaledwie 1).
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Duśka stuartiane mam z OS, lueddemaniane kupiła mi Jolusia a eqestrisy kupuje na All..... ;:113
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AnnaL pisze:Duśka stuartiane mam z OS, lueddemaniane kupiła mi Jolusia a eqestrisy kupuje na All..... ;:113
na OS jest za drogo. stuartiany teraz są za 79 (sadzonki). tyle nie dałabym nawet za dorosłą roślinę, a już na pewno nie przez internet, bo i tak jeszcze kilkanaście zł doliczają za przesyłkę. i w ogóle na OS przesadzają z cenami. bellina jest za 145, a ja za połowę tego kupiłam kwitnącą. a sadzonkę tetraspisa mają za 279... na all wchodzę codziennie, ale bardzo rzadko jest coś godnego mojej uwagi.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Storczykowa ja nie wiem czy ty wiesz ile storczyki kosztuja ? pH. tetraspis jest jednym z najdrozszych storczyköw i bardzo trudnych do zdobycia. Ja za moja sadzonke zaplacilam 300 zl bo to po prostu rzadkosc.

Wes sobie w wakacje zaröb troche pieniedzy i wtedy sobie kupisz to co ci sie marzy :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolusia pisze:Storczykowa ja nie wiem czy ty wiesz ile storczyki kosztuja ? pH. tetraspis jest jednym z najdrozszych storczyköw i bardzo trudnych do zdobycia. Ja za moja sadzonke zaplacilam 300 zl bo to po prostu rzadkosc.

Wes sobie w wakacje zaröb troche pieniedzy i wtedy sobie kupisz to co ci sie marzy :lol:
nieee to ja już wolę z niego zrezygnować (z tetraspisa). może za 10 czy ileś lat stanieją. za tyle kasy to ja mogłabym mieć kilka innych botanicznych/kilka Vand/kilkanaście hybryd. a na zarabianie jestem za młoda, więc nie mogłabym nawet, jakbym chciała.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu obejrzałam sobie Twoje storczyki i jestem zachwycona :shock: masz prawdziwe perełki :shock: i część tak pięknie Ci kwitnie, a pozostałe już lada chwila :shock: :D super :D
Awatar użytkownika
iwka2
500p
500p
Od: 1 mar 2009, o 15:43

Re

Post »

Aniu sliczne kwitnienia,stuartiana cudna.gratulacje pozdrawiam
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko dziękuje za odwiedzinki i pochwałę.
Agness dziękuję za pochwałę moich storczyków. ;:80

Pozdrawiam
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

Dusiu, Aniu, Jolusiu, mogę Was zaskoczyć trochę z ceną phal. tetraspis... :roll: Na wrocławskiej wystawie storczyków, w tym roku, były sadzonki phal. pulchra, phal. virides i, o którym właśnie jest tutaj mowa, phal. tetraspis - nie jakieś ogromne, ale większe od siewek. Jedna sadzonka kosztowala właśnie koło 40zł, także z tego co piszecie, to chyba... Jolusiu, nie chcę Cię smucić, ale chyba bardzo dużo przepłaciłaś - będzie jakieś 260zł różnicy... :roll: A za to mogłabyś mieć kolejne kilka storczyków :?
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”