A Ligustra chińskiego piękne sadzoneczki dostałeś i jakie zdrowiutkie

Czekam na kolejne fociaki

Poważnie? Na pewno ktoś na forum taką pokazywał... Zdaje mi się, że Kari, na pewno taką już widzieliścieAndziax007 pisze:Opuncja figowa rewelacyjnaPierwszy raz widzę taką roślinkę
![]()
Hmm... bardzo długo. Nawet udało mi się raz potrącić doniczke i jeden listek wypadł. Już myślałem, że nic z tego nie będzie, a po kilku dniach, gdy znowu potrąciłem donice zauważyłem, że listki trzymająsiębardzo mocno ziemi.basga pisze:Jak długo czekałeś na dzieciaczka z ukorzenianej z listka sansewierki?Ja już chyba kilka m-cy czekam i jeszcze nic nie widać.
To podocarpus, piszę, że to igły bo ta roślina jest bardzo podobna do rosnącego w naszym klimacie cisa, a cis to przecież iglak (poza tym cisy są pod ochroną i powinnismy o nie dbaćbasga pisze:cóż to za iglak bez igieł?
29 donic wczoraj... łącznie orzechów mam 31, poza tym wyrosły mi na tawniu dęby w tamtym roku, więc ja kosiłem, a żeby dębą się nic nie stało to trawa obok nich była cięta... nożyczkami... poza tym ni kosze fiołków, ani innych kwiatów, które pojawiły się w trawniku... teraz jest u mnie ciągłe przypominanie o klonie i cisie, których nikt nie może wyrwać... w końcu to żywe organizmy.Zgredo pisze:po zapoznaniu mojego partnera z faktem zachowania przez Ciebie 29 orzechów "bo urosły" przestałam być postrzegana jako "wyjątkowo szalona" i wyrok zelżał do "równie szalonej" ;D