:D: Ślimaki to już inna historia, tego cholerstwa jest wszędzie od zawalenia. Ostatnio nazbierałem całe wiaderko i wywaliłem na łąki. A  one znowu się pojawiają. A jak jest u Ciebie pogoda, u mnie znowu pogoda w kratkę. W nocy pada a w dzień ładna pogoda, chociaż dzisiaj jest pochmurno. Ale jestem w pracy i ta pogoda nawet mnie nie wkurza, niech sobie dzisiaj taka będzie. Oby tylko jutro nie padało, ponieważ idę sadzić firletki do ogrodu.
:D: Ślimaki to już inna historia, tego cholerstwa jest wszędzie od zawalenia. Ostatnio nazbierałem całe wiaderko i wywaliłem na łąki. A  one znowu się pojawiają. A jak jest u Ciebie pogoda, u mnie znowu pogoda w kratkę. W nocy pada a w dzień ładna pogoda, chociaż dzisiaj jest pochmurno. Ale jestem w pracy i ta pogoda nawet mnie nie wkurza, niech sobie dzisiaj taka będzie. Oby tylko jutro nie padało, ponieważ idę sadzić firletki do ogrodu....tu będzie moje niebo... - Cynthia 2009 cz.2
Witaj Basiu, u mnie też plaga ślimaków i mszyc. te ostatnie pojawiły się na razie na różach, ale szybko je skasowałem preparacikiem  :D: Ślimaki to już inna historia, tego cholerstwa jest wszędzie od zawalenia. Ostatnio nazbierałem całe wiaderko i wywaliłem na łąki. A  one znowu się pojawiają. A jak jest u Ciebie pogoda, u mnie znowu pogoda w kratkę. W nocy pada a w dzień ładna pogoda, chociaż dzisiaj jest pochmurno. Ale jestem w pracy i ta pogoda nawet mnie nie wkurza, niech sobie dzisiaj taka będzie. Oby tylko jutro nie padało, ponieważ idę sadzić firletki do ogrodu.
:D: Ślimaki to już inna historia, tego cholerstwa jest wszędzie od zawalenia. Ostatnio nazbierałem całe wiaderko i wywaliłem na łąki. A  one znowu się pojawiają. A jak jest u Ciebie pogoda, u mnie znowu pogoda w kratkę. W nocy pada a w dzień ładna pogoda, chociaż dzisiaj jest pochmurno. Ale jestem w pracy i ta pogoda nawet mnie nie wkurza, niech sobie dzisiaj taka będzie. Oby tylko jutro nie padało, ponieważ idę sadzić firletki do ogrodu.

:D: Ślimaki to już inna historia, tego cholerstwa jest wszędzie od zawalenia. Ostatnio nazbierałem całe wiaderko i wywaliłem na łąki. A  one znowu się pojawiają. A jak jest u Ciebie pogoda, u mnie znowu pogoda w kratkę. W nocy pada a w dzień ładna pogoda, chociaż dzisiaj jest pochmurno. Ale jestem w pracy i ta pogoda nawet mnie nie wkurza, niech sobie dzisiaj taka będzie. Oby tylko jutro nie padało, ponieważ idę sadzić firletki do ogrodu.- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pell faceci już teraz mogą wszystko...jest równouprawnienie i moda na metroseksualnych  

Każdy robi to co lubi 

Buziaki 

Jadziu czyli konserwujemy w soli 

To lepsze niż moje tłuczenie kamieniami...mniej pracochłonne 

Edytau mnie ropuch nie ma....pewnie ślimaki je zjadły 

Ciekawe czy ptaki zjadają ślimory ...na takie tłuste kąski powinny mieć apetyt
 ...na takie tłuste kąski powinny mieć apetyt  

Danusiu z odnóżki to wiem ,że jest ciężko...ja myślałam o zrobieniu odkładu z gałązki a po ukorzenieniu odcinasz ten kawałeki masz nową sadzonkę....jest o tyle łatwiej ,że roślinka jest cały czas odżywiana z krzewu matecznego. ..może się uda...zobaczymy
 ..może się uda...zobaczymy  

Mireczko dziękuję 

Co do tapety ,to musi być ...bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy 

Taruś ja poczytałam o tej mikoryzie i zdecydowałam ,że spróbuję najpierw na borówkach 

Jak będą efekty to jeszcze dam ją pod azalie i wrzosy.
Nie sądziłam ,że to działa nawet na robale ...fajna rzecz i przydatna
 ...fajna rzecz i przydatna  

Renatka niedawno wróciłam z miasta...miałam trochę spraw do załatwienia 

Teraz padam.....młody poszedł spać a ja zaraz muszę wypiś kawę bo usnę 

Pogoda jest piękna ale na działke już nie dam rady.... 

Agnieszko mszyce na czereśni 

Tego jeszcze nie widziałam...a gdzie są biedronki...na wakacje pojechały ,czy co 

Też jestem ciekawa jak jest z tą colą.....
Marcin u mnie pogoda przepiękna 

A ślimakow nie wywalaj bo sie zlezą z powrotem 

Kasuj je na amen,zaawsze to trochę mniej szkodników 

Miłego sadzenia firletek

Każdy robi to co lubi

Buziaki

Jadziu czyli konserwujemy w soli

To lepsze niż moje tłuczenie kamieniami...mniej pracochłonne

Edytau mnie ropuch nie ma....pewnie ślimaki je zjadły

Ciekawe czy ptaki zjadają ślimory
 Danusiu z odnóżki to wiem ,że jest ciężko...ja myślałam o zrobieniu odkładu z gałązki a po ukorzenieniu odcinasz ten kawałeki masz nową sadzonkę....jest o tyle łatwiej ,że roślinka jest cały czas odżywiana z krzewu matecznego.
 Mireczko dziękuję

Co do tapety ,to musi być ...bo nigdy nie wiadomo co się wydarzy

Taruś ja poczytałam o tej mikoryzie i zdecydowałam ,że spróbuję najpierw na borówkach

Jak będą efekty to jeszcze dam ją pod azalie i wrzosy.
Nie sądziłam ,że to działa nawet na robale
 Renatka niedawno wróciłam z miasta...miałam trochę spraw do załatwienia

Teraz padam.....młody poszedł spać a ja zaraz muszę wypiś kawę bo usnę

Pogoda jest piękna ale na działke już nie dam rady....

Agnieszko mszyce na czereśni

Tego jeszcze nie widziałam...a gdzie są biedronki...na wakacje pojechały ,czy co

Też jestem ciekawa jak jest z tą colą.....
Marcin u mnie pogoda przepiękna

A ślimakow nie wywalaj bo sie zlezą z powrotem

Kasuj je na amen,zaawsze to trochę mniej szkodników

Miłego sadzenia firletek

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
 Basia  !
Ja piję kawę od 11 roku życia !
Więc dawkę musiałam zwiększyć !
Ale piję tylko 1 dziennie, czasem 2. Więcej nałogów konsumpcyjnych nie mam.
Z ślimakami mam też problem, zbieram do słoika, potem wyrzucam, nie wypuszczam, bo wracają.
A nowe roślinki, kupione w niedzielę, wszystkie posadzone ?
Pozdrowionka.
  :P

Ja piję kawę od 11 roku życia !
Więc dawkę musiałam zwiększyć !
Ale piję tylko 1 dziennie, czasem 2. Więcej nałogów konsumpcyjnych nie mam.
Z ślimakami mam też problem, zbieram do słoika, potem wyrzucam, nie wypuszczam, bo wracają.
A nowe roślinki, kupione w niedzielę, wszystkie posadzone ?
Pozdrowionka.
  :PNajwięcej tych ślimorów wychodzi w nocy. Proponuję piwo i słoik. Rano posypać solą i na kompostownik. U mnie przejścia między grządkami w warzywniaku wysypałam trocinami. No ale ja mam sąsiada stolarza i trocin mogę mieć sporo.

Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu

Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
- Cynthia
Ja kawę bardzo lubię i piję 3-4 dziennie ale raczej słabe....i nałogi mam  ...dużo nałogów konsupcyjnych....
 ...dużo nałogów konsupcyjnych....
Największy to czekolada ...nie jestem w stanie się opszeć
 ...nie jestem w stanie się opszeć  ...potem żelki i hamburgery ....i masa innych
 ...potem żelki i hamburgery ....i masa innych  

A roślinki posadzone i z domu też już połowa zniknęła...matko...jakie ja mam widne mieszkanie jak pozabierałam parapetowce 
   ....i ile miejsca się zrobiło

...dużo nałogów konsupcyjnych....
 ...dużo nałogów konsupcyjnych....Największy to czekolada
 ...nie jestem w stanie się opszeć
 ...nie jestem w stanie się opszeć  ...potem żelki i hamburgery ....i masa innych
 ...potem żelki i hamburgery ....i masa innych  
 A roślinki posadzone i z domu też już połowa zniknęła...matko...jakie ja mam widne mieszkanie jak pozabierałam parapetowce

- Cynthia
Alinko a gdzie te słoiki poustawiaćAlll pisze:Najwięcej tych ślimorów wychodzi w nocy. Proponuję piwo i słoik. Rano posypać solą i na kompostownik. U mnie przejścia między grządkami w warzywniaku wysypałam trocinami. No ale ja mam sąsiada stolarza i trocin mogę mieć sporo.
 ...tak po prostu w kilku miejscach
 ...tak po prostu w kilku miejscach   
 A jak się do piwa zlezą ze wszystkich działek

.....jeeeeesu....przyjdę rano a tam tysiące pijanych ślimaków
 .....jeeeeesu....przyjdę rano a tam tysiące pijanych ślimaków  

...horror....
 ...horror....  

Wiecie co ......chadzam sobie dzisiaj po moim ogrodzie i zatrzymałam się przy clematisie  

patrze , a tam listki od dołu mu brązowieją i jakieś świecące są .Kurde wkurzyłam sie , że znowu mam pecha i jakas choroba go zaatakowała. Podnoszę głowę wyżej ....patrze a tam na listku wisi sobie ślimak .....ta małpa jedna , wywołałam wilka z lasu . No nie ale to są paskudy jede .........albo Marcin mi podrzucił , choroba jedna , a nie prosiłam go o to
 patrze , a tam listki od dołu mu brązowieją i jakieś świecące są .Kurde wkurzyłam sie , że znowu mam pecha i jakas choroba go zaatakowała. Podnoszę głowę wyżej ....patrze a tam na listku wisi sobie ślimak .....ta małpa jedna , wywołałam wilka z lasu . No nie ale to są paskudy jede .........albo Marcin mi podrzucił , choroba jedna , a nie prosiłam go o to